Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tudok még új életet kezdeni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudok még új életet kezdeni?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok, nemrég váltam el és úgy érzem, most kicsit ez sok volt nekem és nem vagyok benne biztos, hogy lesz még erőm újrakezdeni..túl öregnek érzem magam. 20 évesen ismertem meg az exférjemet, nagyon beleestem és 21 évesen hozzá is mentem, mert olyan biztos pontnak tűnt az életemben. Tipikusan olyan pasi, aki mellett az ember biztonságban érzi magát, mert megvan az érzelmi és anyagi biztonság is. Megbeszéltük, hogy egy ideig biztos nem fogunk gyereket vállalni, mert én olyan lány vagyok, akinek 29-30 éves koráig biztos nem a gyerekvállalás a legfőbb vágya. Éltünk szép házasságban, vettünk egy 140 nm-es lakást a belváros szívében, jártunk fogadásokra, üzleti vacsorákra, támogattuk egymás döntéseit stb. A szüleim mindig is ilyen férjet szántak nekem. Egy idő után azonban elgondolkodtam azon, hogy ennyi idősen én tényleg azt akarom-e, hogy a férjem karrierjét egyengessük, miközben az enyém elhanyatlik. Idén végeztem az egyetemen szabad bölcsészként, közben átvettem az anyám kis antikvitását. Rájöttem, hogy nekem nem egy olyan férj kell, aki az üzleti megbeszéléseitől elhalmozva, beszürkülve nem veszi észre az élet színességét. Megbeszéltük, hogy külön folytatjuk, a lakást még nem sikerült eladnunk, de addig én visszaköltöztem a saját lakásomba, ő pedig a szüleihez. Mindig is sokkal szabadabb, izgalmasabb életre vágytam, de most túl sok időt elpazaroltam. Persze, van aki ennyi idősen még nem tervez komoly dolgokat, nem is azzal van a probléma, hogy 23 éves vagyok, hanem azzal, hogy kicsit életunttá váltam. Lehet, hogy hülyeség, de teljesen úgy érzem, már ennyi idősen és ilyen múlttal nincs kedvem, sem erőm új életet kezdeni. Szeretek független lenni, de elbizonytalanodtam és kétségeim vannak afelől, hogy képes leszek még egy kis színt belevinni az életembe, hisz annyira gyorsan telik az idő. Kapcsolatra nem vágyom, csak egy kis szabadságra és izgalmakra az élet más területein. Lehet még olyan életem, amilyet elképzeltem magamnak vagy ennyi idősen már javában kezdenem kellett volna valamit az életemmel? Volt már valaki hasonló helyzetben?
2009. dec. 9. 12:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdésedre te magad is tudod a választ:

Igen,hogyne tudnál? Más 40 évesen 2 gyerekkel a háta mögött és nem éppen jó anyagi helyzettel kezd új életet.

Te fiatal vagy,nincs rossz anyagi háttered szóval mi itt a gond? Nem értem. A leírtak alapján én most nem egy depresszios nőre gondolok,hanem egy független bátor nőre,mondjuk ezt szerintem te is így látod.Aki maga alatt van az nem dicsekszik,sok boldogságot fel a fejjel.

18/L

2009. dec. 9. 12:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

milyen múlttal?! egy egész jó házasságban éltél egész jó életet, csak meguntad nem vert a férjed, nem voltak anyagi gondok, partikra jártál, van munkád...ugyanmár. ha jól értem,reménytelen szerelemben sem szevedsz már, hiszen te szakítottál.

fejezd be a siránkozást. egy elhamarkodott házasságot kötöttél, túl fiatalon, gyerekként. így jártál.

majd lesz másik párod, ha már elég érett vagy egy normáis kapcslatra.

bocsánat, de ez nekem a "jó dolgában azt se tudja mit csináljon" kategória.

2009. dec. 9. 12:54
 13/23 A kérdező kommentje:
tudom, csak most kb ott tartok, hogy itthon ülök, könyveket olvasok az újrakezdésről, meg a pozitív gondolkodásról, közben valami második állást keresek, mert most galériában dolgozom, de kell még mellé valami, amíg nem találok egy teljes értékű állást. most sok mindent elvállalnék, csak terelődjön már el a figyelmem és kezdjek már valamit magammal, mert ezt az értelmetlen tengődést nem szeretem.
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"Tipikusan olyan pasi, aki mellett az ember biztonságban érzi magát, mert megvan az érzelmi és anyagi biztonság is"

már ne haragudj, de ez után nagyon úgy jött le, hogy nem "Vettünk" egy lakást, hanem "vett" egy lakást. Meg kb az egész úgy jött le, mintha csak kellett volna valaki, aki támogat az egyetem alatt... szegény hapi mit érezhet most :S

15/23 A kérdező kommentje:
nem kellett, hogy támogasson és képzeld, közösen vettük a lakást, de nehogy már magyarázkodjam a semmiért. én kamaszként is dolgoztam itt-ott és voltak terveim. kikérem magamnak, nem vagyok egy szerencsétlen, akit el kell, hogy tartsanak. én egyetem mellett is dolgoztam, őt teljesen a szülei egyengették, úgyhogy ne kelljen már megmagyaráznom az életünket.
2009. dec. 9. 13:01
 16/23 anonim ***** válasza:
82%
Én is 23 vagyok, 21 évesen mentem férjhez, szóval valamennyire van bennünk közös ilyen téren...nézd, szerintem addig ne is menj férjhez, amíg nem ismered meg magad és döntésképtelen vagy. Ne sértődj meg, ezt nem rosszból írom, de szerintem neked túl jó dolgod van és jó dolgodban nem tudod már, hogy mit csinálj. Próbálj meg két lábbal a földön maradni. És ne felejtsd el, hogy soha nem fogsz olyan emberrel találkozni, aki 100%-ig megfelel az "ideálodnak". Azt kell elfogadni, hogy ilyen az élet, senki sem tökéletes. Én is diplomás vagyok, nagyrészt feladtam a saját karrierem a férjemért, mert neki költözős a munkája. Valamit valamiért. Mindig kell kompromisszumokat kötni. Ha te szabadságra vágysz, egyelőre ne kezdj bele semmi komolyba, azt úgyis érezni fogod, mikor itt az idő és nem lesz jó már egyedül. Ne kor szerint nézd ezt, mert mindenkinek mások a céljai, elvárásai.
2009. dec. 9. 13:01
 17/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Itt sok ember lehet tipizálni, fennakadnak az anyagiakon, de a pénz nem boldogít. Tudom. Én 26 évesen váltam el, bezárva érzetem magam. Nem volt egészséges önkritikám, semminek sem örültem. Szerettem volna megtalálni magam, hogy ki vagyok én, mit akarok én.

Nagyon is átérzem amit most érzel, nekem az elmúlt napokban ismét ilyen érzésem van. Tudod hogy oldom meg? Megyek egy nagyot sétálni, veszek mély levegőket, figyelem magam. Jó lenne veled gondolatokat cserélni, segíteni egymást.

A könyvek nekem is segítenek, olvass bátran!

Ha tudok segítek, mert közben Te is, kedves Kérdező segítesz nekem. Szép napot kívánok Neked! ;)

2009. dec. 9. 13:07
 18/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ha jól értelmeztem, nem igazán tudsz mit kezdeni magaddal. Férjhez mész, aztán rájössz, h unatkozol a pasid mellett, nem elég "színes". Ezért elváltok. Most magad vagy és ahelyett h a pasitól meg nem kapott "színekkel " foglalkoznál és járnád a magad útját, inkább szenvedsz.

Akkor miért is váltál el?

De ha már független vagy, akkor hajrá! Valósítsd meg, amit eddig nem tudtál!!!

JA, hogy magad sem tudod h mit akarsz?

Az gáz. Főleg, h ezért váltál el 23 évesen ...

2009. dec. 9. 17:39
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért váltál el? Mit szólt hozzá a párod? Baromi nagy pofára esés lehetett neki.

Nem értem, magyarázd el , kérlek! Én is 20 évesen mentem férjhez, örültem, mint majom a farkának, hogy ilyen korán megtehettem! Ma is együtt vagyunk, és eszünk ágában sincs elválni, pedig hozott pár kemény dolgot már az élet. Vagy pont ezért? 35/N

2009. dec. 10. 00:58
 20/23 anonim ***** válasza:
Szerintem a jólét ment az agyadra!
2009. dec. 12. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!