Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váló félben vagyok, a volt feleségem a felperes és a kereset levélben többszörösen rólam valótlan tényeket tárt a bíróság elé. Mit tehetek ez ellen, van rá külön peres út amivel felléphetek ellene?
A tárgyaláson bemutatod az igazolást arról, hogy fizetsz a gyerek után, a gymahatóságre hivatkozol, hogy keresed a láthatási lehetöséget.
A bíróság nem a beadvány alapján dönt, hanem a mindkét fél által benyújtott bizonyítékok alapján.
" Én arra gondoltam ez minősülhet rágalmazásnak vagy becsületsértésnek. "
Elvileg igen, de ebböl nagy felhajtást csinálni nem érdemes, mert ezzel csak a saját helyzetedet rontod.
Hagyatkozz a tárgyalásra, ott tárd fel a bizonyítékaidat.
Minden kifizetésről legyen csekked. A gyámhatósági jegyzőkönyvet vidd magaddal.
Legyél óvatos, mert mostanában divatba jött a pedofíliával való rágalmazás.
Érdemes lenne ügyvédet fogadnod.
"Hogy érted ezt a pedofíliával való rágalmazást?"
Mostanában a médiában több ilyen eset is nyilvánosságra került. Például a Forró nyomon"-ban, rejtett kamerás felvétel. A kiskorút a bíróság által kirendelt "szakértő", pszichológus vizsgálja, és olyan szakvéleményt csinálnak, amilyet a felperes pénzért rendel. A pedofília gyanújára utalás mindig nyerő.
Már elvesztettem a fonalat a hangfelvételnél, de értékelhető bizonyítékként csak akkor fogadják el a bíróságon, ha az a másik fél beleegyezésével készült.
Becsületsértés megint nem jöhet szóba, hiányoznak a tényállási elemek, hamis vád szintén és a rágalmazást sem igen fogják megítélni. Gyakorlatilag minden kijelentéssel és vádaskodással csak annyit érsz el, hogy az eljárás a végtelenségig húzódjon. A gyerekek érdekében pedig ha ő hülye, legalább te viselkedj értetten, a piti perlekedés biztos nem szolgálja a gyerek érdekét.
A legjobb, ha az állításai ellen szóló bizonyítékokat csatolod, ha nem igaz, amit állít, úgysincs róla bizonyítéka, tehát a bíróság nem fog az alapján a javára dönteni. Próbáljatok minél hamarabb megállapodni a láthatásról is, ha pedig te időben hozod-viszed a gyerekeket, és még mindig balhé van, vagy akadályozzák a láthatást, akkor tehetsz egyéb jogi lépéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!