Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adnátok tanácsot? Mit kellene tennem?
Szerintem a fentiek alapján (ha bizonyítod is) akár a láthatást is megvonhatják tőle, bár nem vagyok jogász.
A fele lakásrészed után pedig úgy tudom "bérleti díjat" köteles fizetni. Illetve gyerektartás is járna...
Hisz felével én rendelkezem,de én csak perkáljak ő éli életét benne mint hal a vízben,bulikat rendez a tudtom nélkül különböző nőket hord oda, alkoholizál, füvezik stb.
Hogy bulikat rendez a tudtod nélkül, valójában ahhoz már neked nincs közöd, mint ahogy ahhoz sem, hogy nőket visz oda, alkoholizál, füvezik. Az már az ő magán élete, már nem közös a háztartásotok. Nehogy sérelmesnek vedd ezeket magadra nézve, és akarj összekaparni minden valós és vélt indokot, hogy eltiltsd a gyereket az apjától. Csak mert már ő nem sír utánad.
A gyermeket nem veszélyeztetheti egyik szülő sem. Vagyis, ha te adod oda olyan helyre, ahol veszélynek van kitéve, akkor te leszel a törvény előtt a vétkes. Gyermektartási kérelmet adtál be ? Válás be lett adva ? A kisfiu aja nem biróság, hogy meghatározza, hogy be ne tedd a lábad.
Gondolom nem lehetett valami fényes az életetek, ha a kisfiúval te kényszerültél a házból kiköltözni. Ez azért sokmindent elmond az apáról ismeretlenül is. Mindenképp a jogos utat járd, válás, gyt. kérelem, láthatás meghatározása, mert szerintem nincs birósági határozat a láthatásról a mai napig.
A fele házrészben joga van bulizni és nőket oda vinni stb. Nem kell hozzá a te engedélyed.
A gyermek ha nem emlegeti az édesapját, akkor minek erőlteted ? Gyermektartást sem fizet jószántából, vagyis nem nagyon van odáig a fiatokért, az apaságért.
Az hogy elszámoltasd az apát, hogy hogyan és miként töltik a láthatást a fiával, az irreális kérés. Anikor olyat észlelsz, a gyermek nem szert az apjánál lenni, oda nem akar menni, onnan úgy érkezik haza hogy rossz a kedve, panaszkodik, ellened beszél, elszámoltat, stb. jelezheted a biróság felé, mert az a szülő, aki a másik szülő ellen hangolja, uszitja, és neveli a gyermeket, nem alkalmas a gyermeknevelésre.
Ne haragudj, a józan ész határain belül írhatok itt, nem vagyok jogász. Bíróság tudja megítélni a fél házzal kapcsolatos fizetési kötelezettségét részedre. Fogalmam sincs, amikor az apa alkoholizál, drogozik mit mond a bíróság a gyermeket oda viheti-e magához,( szerintem nem ) vagy csak amikor teljesen józan, és tiszta, akkor meglátogathatja nálad.
Olyan apának az én meglátásom szerint nincs joga gyermekláthatást kérni, aki önszántából nem fizet valamennyit, amíg a bírósági határozat meg nem születik. Amit betudna a bíróság a gyermektartás megítélésekor.
Csak úgy női szemmel, én nem is adnám oda olyan apának, aki nem törődik a gyermekével legyen az akár anyagilag, akár emberileg. Ezt úgy érzem csak te szeretnéd, ő nem annyira. Amikor a gyermek kérdez, beszélnék az édesapjáról neki, de nem erőltetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!