Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megteheti ezt? Mit tehetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megteheti ezt? Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Elváltam és 200 km-rel messzebb sikerült munkát és társat találni. De a volt férjem nem engedi hogy elköltözünk oda. Vagyis én mehetek, de a gyereket nem engedi.
2014. jan. 28. 21:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Apukának teljesen igaza van. A gyerek nem a te saját tulajdonod. Bármennyire is nem tetszik, de felül kell emelkedni a sérelmeken és meg kell beszélni a gyerek apjával - aki ugyanannyira szülő, mint az anyja -, hogy mi legyen. Nem lehet valakit belekényszeríteni ekkora pluszköltségbe és időveszteségbe. Ez alkalmanként 4x200 km, évente összesen 20.000 km, aminek a költsége 640.000 ft, és ez csak a benzin, de ha teljes költséget veszünk akkor egymillió is lehet. Ezen felül alkalmanként 4x3 óra utazással is számolni kell. Ezt hogyan gondoltad kompenzálni neki?
2014. jan. 29. 15:46
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
Ilyen esetben - amikor az a szülö, akinél a gyerek van, elköltözik -, a törvény értelmében köteles a másik félnek a láthatással kapcsolatos plusszköltségeket fedezni: utiköltség oda-vissza meg az esetleges szállásköltség.
2014. jan. 29. 17:05
 13/20 anonim ***** válasza:

A volt férj: volt férj, hogy értsük azt, hogy "nem engedi" ????

Ha úgy érzi, hogy akadályoztatva van a láthatásban, majd lép.

2014. jan. 30. 15:50
 14/20 anonim ***** válasza:

"A volt férj: volt férj, hogy értsük azt, hogy "nem engedi" ???? "

Ugy, hogy a gyerek allando lakcimenek megvaltoztatasahoz mindket szulo engedelye kell - hala a jo Istennek

2014. jan. 30. 19:44
 15/20 anonim ***** válasza:

#14-es. Nem az volt a kérdés, hogy másik lakcímkártyát szeretne csináltatni a gyereknek!

Volt férj vagyok... :)

2014. jan. 30. 19:57
 16/20 anonim ***** válasza:
Utolsó! Volt férjként pláne jo ha tudod, hogy a gyereket a masik engedélye nelkul nem lehet elköltöztetni. Lakcím kartya nelkul meg igen nehez, mert ha ovoda/iskolakoteles, nehez igazolni a lakcímet, de ha meg csecsemo, akkor is szükség van ra az orvosi ellatas miatt. Persze, ha téged nem zavarna, hogy a gyerekedet az akaratod ellenére 200 km-rel odébb költöztetni az ex, akkor semmi vesz.
2014. jan. 31. 05:38
 17/20 anonim ***** válasza:
A 9. válaszolóval egyetértek, azzal még kiegészíteném, hogy akkor az apának is megtiltaná itt mindenki, hogy máshová költözzön, csak a gyerek 50 km-es körzetében lakhat és dolgozhat, mondván a gyerek érdeke?
2014. jan. 31. 08:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Utolsó! A lathatas jog, nem kötelesség. Ha apuka nem akarja tartani a kapcsolatot a gyerekkel, akkor nem lehet erőltetni. De ha szeretne, akkor bizony nem lehet megvonni tőle.

Egy normalis anya/apa ertekelné, hogy a masik szulo továbbra is a gyak életének részese szeretne lenni.....

Mellesleg a 9. valaszolo a kerdezo.

2014. jan. 31. 09:07
 19/20 anonim ***** válasza:

#16-as, volt férjként se tanultam ki a jogot, szerintem te se. Annyit fogtam fel belőle, hogy a "logikus" és "te sem szeretnéd" jellegű dolgok nem játszanak szerepet benne.

Ha a bíróság az anyánál helyezte el a gyereket, akkor ott a helye, - nem egy lakcímre helyezte el.

Amúgy meg a két kisebbik gyerekem másik kerületben él, mint a lakcímük, de még semmi probléma nem volt orvos, rendelőintézet, kórház, óvoda, iskola ügyekben.

A válás a két fél kapcsolatának felbomlását jelenti, a "nem engedi" - nek nincs benne szerepe, - mondjuk szerintem egy házasságban sem.

2014. jan. 31. 10:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Család jogot szerencsére nem érdekli a te véleményed, kedves elvált férj. Világosan le van írva, hogy a kulonelo szülőnek joga van a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben dönteni.

"72/B. § (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.

(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása."

Ha téged nem érdekel, hogy mi van a gyerekeddel, az a te dolgod, de szerencsére a torvény védi azokat a szülőket, akiket elvalltkent is érdekel a gyerekük.

2014. jan. 31. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!