Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megteheti ezt? Mit tehetek?
A volt férj: volt férj, hogy értsük azt, hogy "nem engedi" ????
Ha úgy érzi, hogy akadályoztatva van a láthatásban, majd lép.
"A volt férj: volt férj, hogy értsük azt, hogy "nem engedi" ???? "
Ugy, hogy a gyerek allando lakcimenek megvaltoztatasahoz mindket szulo engedelye kell - hala a jo Istennek
#14-es. Nem az volt a kérdés, hogy másik lakcímkártyát szeretne csináltatni a gyereknek!
Volt férj vagyok... :)
Utolsó! A lathatas jog, nem kötelesség. Ha apuka nem akarja tartani a kapcsolatot a gyerekkel, akkor nem lehet erőltetni. De ha szeretne, akkor bizony nem lehet megvonni tőle.
Egy normalis anya/apa ertekelné, hogy a masik szulo továbbra is a gyak életének részese szeretne lenni.....
Mellesleg a 9. valaszolo a kerdezo.
#16-as, volt férjként se tanultam ki a jogot, szerintem te se. Annyit fogtam fel belőle, hogy a "logikus" és "te sem szeretnéd" jellegű dolgok nem játszanak szerepet benne.
Ha a bíróság az anyánál helyezte el a gyereket, akkor ott a helye, - nem egy lakcímre helyezte el.
Amúgy meg a két kisebbik gyerekem másik kerületben él, mint a lakcímük, de még semmi probléma nem volt orvos, rendelőintézet, kórház, óvoda, iskola ügyekben.
A válás a két fél kapcsolatának felbomlását jelenti, a "nem engedi" - nek nincs benne szerepe, - mondjuk szerintem egy házasságban sem.
Család jogot szerencsére nem érdekli a te véleményed, kedves elvált férj. Világosan le van írva, hogy a kulonelo szülőnek joga van a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben dönteni.
"72/B. § (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.
(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása."
Ha téged nem érdekel, hogy mi van a gyerekeddel, az a te dolgod, de szerencsére a torvény védi azokat a szülőket, akiket elvalltkent is érdekel a gyerekük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!