Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvehetnek egy újszülött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvehetnek egy újszülött gyereket egy anyátol?

Figyelt kérdés
Terhes lettem a párom nem akarta a babát szakitotam vele később közöltem vele hogy mi van. Ultrahangra redszeresen jár velem az apa .Anyagi támogatást ajánlott fel de semilyen támogatás nem fogadok el nem szeretném hogy köze legyen a gyerekhez sokal jobb körülmények közt él mint én és több a pénzük is.
2014. jan. 17. 08:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez így nem feltétlenül igaz, hogy nem lehet intézni neki semmit, mert pl. a születendő gyermek már örökösnek számít.
2014. jan. 17. 12:43
 22/26 anonim ***** válasza:

Igen a szuletendo gyeremek orokosnek szamit de csak visszamenoleg tehat a szuletese utan ha erdeke ugy kivanja.

tehat ha a szules kozben meghal tehat holtan szuletik mar nem szamit orokosnek.

Tehat az elve szuletett ujszulott visszamenoleg orokosnek szamit.

2014. jan. 17. 12:48
 23/26 anonim ***** válasza:
A születendő gyermek apja meghal és végrendelete szerint a születendő gyermeke az örökös. Ilyenkor a magzat dologi várományos, a függő jogviszony hatálya csak az élveszületéssel áll be. Ha élve megszületik és utóbb életképtelenség miatt rögtön meghal a hatály akkor is beáll. Azonban, ha nem élve születik, úgy jogi értelemben úgy kell tekinteni, mintha meg sem fogant volna (fikció). Tehát a méhmagzatot egy általános, egyenlő, de feltételhez kötött jogképesség illeti meg. Tehát ahol ő szerepel „jogosultként”, ott egy függő jogi helyzet áll fenn. Tehát várománya van a jogszerzés reményével.
2014. jan. 17. 12:52
 24/26 A kérdező kommentje:
De mi már be adtuk hogy az apa vezeték nevét kapja mivel nem vagyunk házasok .
2014. jan. 17. 13:00
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, az apa magas ívben megelőzött Kedves Kérdező!

Működj együtt, nem csak a magad, de leginkább a gyermeked érdekében!

2014. jan. 17. 13:04
 26/26 anonim ***** válasza:
81%

Kerdezo szerintem a te IQ a koroddal egyezik anyaaaaam

Ennyire buta vagy??

Nem akarod hogy koze legyen hozza de beleegyezel abba hogy elismerje a meg nem szuletett gyermeket

Hat tudod akkor edd meg amit foztel igy jartal mivel elismerte a gyereket igy mar sokkal tobb joga van.

2014. jan. 17. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!