Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha szeretném szüneteltetni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha szeretném szüneteltetni a láthatást, vagy esetleg megszűntetni, el kell mennem ügyvédhez, hogy új papirt irjunk? És meg kell indokolnom?

Figyelt kérdés
2014. jan. 14. 11:18
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Teljesen független a láthatás attól, hogy ki hova költözik. A láthatás rendszerint, mármint a gyerekek átadásának helye az anya lakhelye, de ezt a hivatalos bírósági papír szabályozza is.

Olvastam itt még olyan ötletet, hogy a kérdező területén lévő gyámhivatal... stb. Ez sincs így, ugyanis az illetékes gyámhivatal mindig a gyerekek lakhelye szerint kerül meghatározásra.

Amennyiben anyuka nem partner, menj bíróságra az újraszabályozás érdekében, bár azt tudnod kell, hogy az illetékes bíróság szintén a gyerekek lakhelyéhez kapcsolódik.

Keress fel egy ügyvédet, és kérdezd meg tőle, a lehetőségeidet.

Nem szép az, ahogy anyuka ehhez az egészhez hozzááll.

2014. jan. 14. 13:01
 22/23 anonim ***** válasza:

1. Anyuka nem költözhet el ilyen távolságba a beleegyezésed nélkül.

2. Ha meg is teszi, neki kell biztosítani ehhez a feltételeket. Vagy az utazást vagy meg kell térítenie a költségeket.

3. Ha nincs pénzed és továbbra is látogatni akarod a gyereket, valamint nincs kifogásod a költözés ellen, eljárást kell indítani, és kérni azt, amit a 2. pontban leírtam, tehát vagy ők vigyék hozzád a gyereket, vagy fizesse az Anyuka az utazási költségeidet, esetleg csökkentsék a gyerektartás összegét.

4. Ha nem akarod látogatni, akkor írhattok szerződést, nem kell ügyvéd ellenjegyzése.

2014. jan. 14. 13:09
 23/23 anonim ***** válasza:
#21, én írtam: "(első körben kérd azt, hogy a gyermek átadására a lakhelyeden lévő gyámhivatalban kerüljön sor:)))" - de, Kérdező nyugodtan kérheti ezt a BIRÓSÁGTÓL, hogy ez az átadási hely legyen meghatározva, semmiféle jogszabály sem tiltja ezt a megoldást.
2014. jan. 14. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!