Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az Önkéntes magánnyugdíjpénztá...

Az Önkéntes magánnyugdíjpénztár tagdíjat csak szüneteltetni lehet, megszüntetni végleg nem lehet?

Figyelt kérdés
olvastam róla de nem igazodtam el rajta, hátha itt van tapasztaltabb!a lényeg az hogy szüneteltetem és 6év van még hátra van ha addig nem fizetek semmit akkor abból lehet baj?kb 1éve nem fizetem .
2011. febr. 3. 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:

NA most önkéntes, vagy magán?

Az önkéntest szerintem meg lehet szüntetni, de keményen vissza kell fizetni az utána kapott adókedvezményeket. Ha csak 6 év van hátra, akkor szüneteltetném, és hat év múlva már felhasználható. (Addig is, ha megvan 10 éve legalább, akkor hitelfedezetként használható...)

2011. febr. 3. 18:36
 2/7 A kérdező kommentje:
bocsánat önkéntesről van szó!Hát 6év van még hátra és nem szeretnék semennyit befizetni szeretném ha lejártáig nem kell semmit befizetni.én a banknál voltam hogy nem szeretném azt mondták hogy csak szüneteltetni lehet,és igazából arra vagyok kíváncsi hogy nem lesz e baj abból ha nem fizetek semmit se többet.végülis havonta nem kell sokat de én azt a keveset se szeretném mert amennyit én befizetek úgy se annyit kapok meg!!kaptam egy papírt hogy 12hónap alatt 36000ft elmaradásom van de az lehetetlen mert havonta 2000ft vonnának szóval nem értem,de én semennyit sem szeretnék fizetni.
2011. febr. 4. 16:06
 3/7 A kérdező kommentje:
az adókedvezményt meg vonják le az eddigi befizetésből vagy az hülyeség mi?:-)vagy lehet elúszik akkor minden?és a hozammal mi lesz?
2011. febr. 4. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Én évek óta nem fizetek, de nekem is vonják az egyenlegemből. Ennyi.

2011. febr. 5. 09:03
 5/7 A kérdező kommentje:
nekem nem vonnak semmit.
2011. febr. 5. 14:54
 6/7 anonim ***** válasza:
szóval a megkötéstől 10 évig nem szüntetheted meg,utána igen,de semi gond ha nem fizettel bele,amúgy is ha fizetnél akkor mikor lejár a 10 év a saját pénzed után fogsz adózni,tehát szerintem hülyeség.férjemnek is így volt,munkahelyén kötötték,3 évig volt utalva rá pénz,,majd utána nem fizetünk bele,de 10 évig nem szüntethetük meg,most lejárt és kivettük,levonják belőle a 16 %-os adót,és befizetted a EHO--t utána
2011. febr. 8. 09:01
 7/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a választ,így van megszüntetni nem lehet.csak szüneteltetni,jó akkor várok még 6évet aztán kiveszem azt ami megmarad,ha marad:-)sztem is hülyeség nem tudom minek lett megkötve,na mindegy,mégegyszer köszönöm a választ.
2011. febr. 9. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!