Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arrol, ha valakik igy oldjak meg a gyerektartast?
Hát ha ennyire nem bízik valaki a gyereke anyjában (persze lehet, hogy okkal), akkor ne bízzon rá egyszerre nagy összeget, hanem adja oda havonta a megállapított gyerektartást, és akkor nincs gond. De mint mondtam, amúgy sincs ennek sok értelme (mármint az ellenőrzésnek), mert a netbankon úgysem fogja látni, hogy mire lett költve a pénz.
Na meg így belegondolva, azért a végén szerintem ebből is kijönne, hogy x időnként lesz a számlára rakva y összeg, maximum nem havi bontásban. Mondjuk engem az egészben csak az zavarna (az ellenőrizgetésen kívül), hogy nem tudnék úgy tervezni, hogy nem tudom, mik a keretek. Én legalább is szeretem tudni, hogy egy adott hónapra mennyi bevételem van, hogy ehhez igazíthassam a kiadásokat. Akkor is, ha természetesen a gyerektartást a gyerekre kell fordítani, de az őt érintő kiadásokat is a meglévő kerethez igazítom. Ha nekem valaki azt mondja, hogy költs a gyerekre annyit, amennyit kell, de azért csekkolni fogom ám, hogy mennyi az annyi, akkor folyamatosan az lenne bennem, hogy nem is mernék hozzányúlni ahhoz a pénzhez, mert hátha megkapom az észosztást, hogy amire költöttem, az felesleges volt.
Na meg úgy vagyok vele, hogy felnőtt ember vagyok, ne ellenőrizgessen senki. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki kezeli a pénzt beosztással, és nem is mindenkire lehet nagyobb összeget bízni, mert elszalad vele a ló, de maga a feltételezés, hogy elherdálom a gyerekre szánt pénzt, és emiatt ellenőrizgetni kell, engem nagyon bántana.
Kedves zabmester, azért az elszámolást nem NAV-módra gondolom, hogy apuka odarendeli anyukát a havi összes létező cetlivel-blokkal, majd elkezd kötekedni, hogy minek kellett radír, ha múlt hónapban is vettél kettőt...
Én is nagyon jól el tudnék képzelni egy ilyen rendszert, exnek adok egy társkártyát a bankszámlához, ő leveszi, ami kell, és hó végén átlövi egy 10 soros excelben kinyomtatva, aláírva, hogy gyerekre eső rezsi fele ennyi, gyerekre eső kajaköltség fele amannyi, kellett még egy kabát, 2 fogorvosi vizit meg az eget kékre festő különóra amannyiért tehát ennyi dellát erre a hónapra gyermektartás fejében köszönettel átvettem, aláír. És akkor én nyugodt vagyok, mert a gyerek biztosan nem nélkülözik és van papírom is, ex is nyugodt lehet, hogy a gyerek nem nélkülözik, és nem kell stresszelnie a "mikor kapom meg a pénzt"-en mert rugalmas a rendszer. És mindenki örülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!