Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kaphatnék házastársi tartásdíj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kaphatnék házastársi tartásdíjat? Mi alapján dönti el a bíróság a jogosultságot?

Figyelt kérdés
A férjem nettója 5-600 ezer Ft, az enyém 88 ezer. Van egy tartósan beteg gyermekünk, és egy havi 80 ezer Ft-os lakáshitelünk, amit jelenleg egyedül törlesztek.
2014. jan. 5. 14:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én most értem a végére egy hasonló pernek. Tartósan beteg gyermekemmel itthon vagyok,dolgozni mellette nem lehet,ápolásra szorul. A lakás sajátom,a rezsije is közel ötvenezer,(telefon,net,tv nélkül) az én bevételem,gyermektartás nélkül nincs 70 ezer forint. Apuka jól keres,bár ennyire nem. Még a százalékos összeget sem hagyta jóvá a bíró, 45 ezer forintot állapítottak meg. Így, ha mindent kifizetek,(lakás,gyógyszerek,fejlesztés) marad is úgy 15-20 ezer egy hónapra megélni. Sebaj, most már megvan a bírói határozat,legalább mehetek intézkedni,segélyért kuncsorogni.Remek. Bár a minap felajánlottam apukának, hogy összepakolok és nevelheti ő a fiúnkat, ha szerinte ez ennyiből lehetséges,majd visszamegyek én dolgozni, 45 nél még többet is fizetek, sőt akár élhetnek ők itt ketten. No kitaláljátok mi volt a válasz? Ugye igen. Nem arról van szó, hogy lemondanék a gyerekemről,(nincs az az Isten) csupán kíváncsi voltam.Továbbá az újrakezdés lehetősége is csak Neki adatik meg ezek szerint,hisz nincs is annál könnyebb,mint kilépni a szorult helyzetből és lerakni máshol az alapokat,egy tökéletesebb jövő reményében.Nem akarok én senki nyakán élősködni,eltartanám magunkat önerőből, ha tudnám,de jelenleg nekem egy jogom van ebben a társadalomban,az, hogy belerokkanjak ebbe az egészbe. Köszönöm szépen! Száz szónak is egy a vége, a gyerektartást tudod emeltetni talán, de attól függ, mekkora összeget kapsz jelenleg. Biztosabb, ha megpróbálsz más alternatívában gondolkodni. Én jelenleg tanulok újra,mert a diplomám sajnos nem itthonról végezhető munkára "használható", be kell újítsak egy olyan végzettséget, amivel a jövőben a beteg gyerekem ápolása mellett is dolgozhatok. Bízom benne, a jövőben boldogulunk magunk is,addig meg majd csak elevickélek valahogy.Valószínüleg a kábel csomagom lemondása lesz a következő takarékossági lépés, akkor majd nem tudom itt osztani az észt a gyakorin legalább:) Tavaly nyáron ültettem zöldségeket egy ismerős telkén(én a városi lány:).Bízom benne, hogy jól alakul a sorsod,kitartást és sok erőt kívánok! Apropó hozzáteszem, nekem ritkaság számba illő módon elvállalta egy ügyvédnő a peremet pro bono,nagyon lelkiismeretes és alapos volt, elismert név a szakmában,mégis csak ennyire jutottunk. Mindennek dacára,avagy pont ezért,keríts eg jó ügyvédet,addig kár is bármin gondolkodnod. Minden jót!
2014. febr. 2. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!