Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen jogai vannak az új pasinak?
elváltunk mivel összejöttem egy másik nővel, de én csak 2 hetente kapok egy hétvégét, míg közben az anyuka is összejött egy másik férfival akit nagyon szeret a gyerek és mindennap látja, míg az én barátnőm még nem is találkozott a gyerekkel mivel láthatás van csak és az is az anyuka házában.
Tehetek az ellen valamit hogy az új fickónak ne legyen joga a gyerekhez? Bíróság valami?
igen, kérheted hogy nálad helyezzék el a gyerekeket, és ezentúl akkor nálad fognak lakni...
amúgy meg mást nem tudsz tenni
Ahhoz van jogod, hogy te is láthasd, nem pedig ahhoz, hogy mástól eltiltsd.
A bíróságtól kérd, hogy elvihesd magadhoz a gyereket, nálad is aludhasson, és rendesen, közös programokat is csinálhassatok - ahogy azt kell.
Vagy akár kérd, hogy nálad helyezzék el, ha szerinted nálatok jobb helye lenne, és a gyerek is akarja.
Ne más ellen harcolj, hanem a saját jogaidért!
Gondolom pici a gyerek, azert nem viheted meg el. Az egyertelmu, hogy neked van a lathatashoz jogod, nem a baratnodnek.
Az uj pasi meg miert ne mehetne a volt felesegedhez, ha mar neked nem kellett, nem fog osszeszoritott terddel elni elete vegeig, ezt nem varhatod el. Azt sem, hogy mas ne latogassa,vagy ne eljen vele. Amikor meg ott az uj pacak nem rakhatja a gyereket az erkelyre, csak hogy ne talalkozzanak.
Nem akarlak lezúzni /de úgy fogod érezni/ de először is te léceltél le egy másik nővel! Tudom nem a gyerektől váltál el hanem az asszonytól...stb., stb... de mégis kicuccoltál a gyerek életéből is.
Szerinted csak neked van jogod a boldogsághoz? Anyuka meg nyűglődjön egyedül, míg a kölyök fel nem nő mert te féltékeny vagy a gyerekre?
Képes lennél beletrappolni a gyerek boldogságába csak, hogy neked jó legyen? Gondolkodj már egy kicsit! Ezek után ne csodálkozz azon ha a gyerek felnőtt fejjel egyszer csak elküld a sóhivatalba.
Feltenném a húszfilléres kérdést: szerinted a te új csajodnak mennyivel van több joga a gyerekedhez, mint az exed új párjának? A láthatás neked jár ne az újnak akarj megfelelni, a gyerek érdekeit nézd.
Azt aláírom, hogy apaként többet kéne együtt lenned vele de vajon miért ítélt így a bíróság? Mi van az ítélet mögött? Egy normális kapcsolatban a két fél képes megegyezni abban, hogy annyiszor látja a másik fél a gyereket, ahányszor akarja. Ha idáig nem jutnak el ott tényleg gondok vannak.
Ha annyira fontos a gyereked boldogsága akkor egyrészt félreteszed a féltékenységed és a büszkeséged és örülsz neki, hogy a fiad boldog.
Másrészt próbálj meg megegyezni az exeddel elvégre közös érdek a gyerek lelki fejlődése.
Egy kisgyerek szíve nagy sokan elférnek benne. Az új pasi nem túr ki téged csak te tudsz olyat tenni, hogy ő kirakjon a kegyeiből. A pasas csak egy sokadik ember a szülők mellett.
És mivel az anyukáknak nem szokásuk zárdába vonulni egy válás után kénytelen leszel megbarátkozni az új pasival, ahogy a nejed is kénytelen volt tudomásul venni az új nődet. Ő is folytatja az életét, ahogy te is. Joga van hozzá, ahogy neked is.
Egyébként meg az új pasinak jogilag semmi köze nem lesz a gyerekhez ettől felesleges parázni ő csak egy barát, élettárs, stb. A te barátnőd sem lesz jogilag senkije a gyerekednek ő csak apuka új nője és kész.
Tessék szépen felnőni és felelősségteljes felnőtt férfi módjára kezelni a dolgot mert ez a hozzáállás iszonyatosan gyerekes. Előbb-utóbb lehiggadnak a kedélyek és rendeződnek a dolgok.
Mondom mindezt úgy, hogy én is marakodó, elvált szülők gyereke voltam. Nem volt kellemes és a mai napig viselem a sebeket pedig lassan már a negyvenhez közelítek!! Ez meg is határozta a szüleimhez való hozzáállásomat.
Én azt javaslom, hogy ajánld fel anyukának, hogy egyszer menjetek el sétálni a gyerekkel ti meg a pasi és esetleg a barátnőd már ha anyuka nem fúj rá mert elvett tőle...és a személyes érzelmeket félretéve meg kéne ismerkednetek egy kicsit jobban. Ha képes újra szeretni valakit ezek után akkor talán a barátnődön is túlléphetett esetleg...
Én nem a bíróságon gondolkodnék mert abból csak harc van, feszkó meg minden, ami senkinek sem tesz jót. Gondolom a gyerek boldog, anyuka rendesen neveli, egyébként is neki ítélték...szóval felesleges ugrálni mert azt a gyerek megérzi és megsínyli. Mindenképp a megértésre és a békés útra koncentrálnék.
Szerintem végy egy nagy levegőt gondold át a dolgot alaposabban, az idő és a türelem sok mindent megold és sok szerencsét!
Amikor én elmentem az új nővel, akkor az exem írt neki egy szép levelet és azóta is fújnak egymásra.
Addig sem látogattam a gyerkőcöt csak ritkán mert sokat dolgoztam végül a bnőmnek nem tetszett hogy az exem jelen van a láthatásnál ezért magamtól kezdtem el kéthetente járni, majd így döntött a bíróság is. Egyelőre nem vihetem el... s attól hogy az anyát otthagytam a gyerekem nem szeretném ha nagy korában úgy érezné őt is elhagytam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!