Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után (6 év) perújrafelvételt fontolgatok vagyonmegosztás kapcsán. Van erre lehetőségem illetve értelme?
Az ingatlan egy része a volt feleségem nevén volt.Elköltözésem után rögtön leíratták a nevéről.Én 10 évig ott laktam oda dolgoztam.Természetesen oda voltam bejelentve ,oda kerestem stb.
Köszönöm válaszotokat.
Ott laktam oda dolgoztam...
Ott ettél, ott aludtál, ott melegetdtél, ott keféltél.
Eltelt 6 év ember...
Nem lenne már ideje továbblépni?
Az a kérdés, hogy a részingatlan mikor került az exfeleséged nevére - a házasságkötés elött, vagy utána. Ha ugyanis elötte, akkor az az ö saját külön vagyona volt, ezért lényegtelen, hogy mi történt az elköltözésed után.
Ha viszont a házasság alatt vettétek, akkor elvileg a fele járna neked, kivéve, ha az ingatlant a feleséged örökölte, vagy ajándékba kapta.
"Ott ettél, ott aludtál, ott melegetdtél, ott keféltél. "
Az ilyen válaszol annyira nevetségesen főleg egy nőtől.
Hát kérdés az, hogy mikor került a nevére, mert ha a házasságotok alatt, akkor annak a fele a tiéd, kivéve ha öröklés vagy ajándékozás volt a jogcím, mert akkor az az ő külön vagyona a házasság alatt is.
történt e a házon jelentősebb felújítás? Az ingatlan állagának megőrzéséhez tartozó hozzájárulás sajnos kevés, ettől többre van szükség, pl. átépítés.
Ha történt, ennek a pénznek az arányosított része megillet téged. 6 év nagyon sok idő, nehéz így pereskedni.
Igazából lényegtelen, hogy milyen jogcímen szerezte, elég nagyot kéne ahhoz kamuzni, hogy 6 év után lehessen perújítás, ugyanis tudomásra jutástól 6 hónapon belül kellett volna. Elég nehezen hihető, hogy csak most tudtad meg, hogy a nevén volt egy ingatlan. :D Mondjuk ha így lenne is lényegtelen, a jogerőtől számított 5 éven túl mindenképp tárgytalan az egész.
Tehát nem, semmi értelme, felesleges pénzkidobás lenne leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!