Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonmegosztás, hogy?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonmegosztás, hogy?

Figyelt kérdés
Férjemmel 2009.12.hó -ban költöztünk össze,első gyermekünk 2010.06.hó -ban született házasságot 2011.02.hó-ban kötöttünk.Férjem már eggyütt élésünk alatt vett fel 3m ft-ot amit az én házam felújítására költöttünk.Ezt a hitelt együtt fizettük eddig.Én szeretnék válni,úgy gondoltam a hitelt természetesen fizetem tovább.Viszont férjem lakásában lakunk,ahonnan szerinte nekem nem jár semmi.Viszont amióta együtt éltünk,fizettük az ő kocsira felvett hitelét.Ha ő kéri a lakásfelújításra felvett hitel eddigi befizetéseinek a felét,akkor én kérhetem a kocsi törlesztésére kifizetett összeg felét?Vagy hogy számoljuk ezt el?A lakásból pedig egyedül a mosógépet vinném el,amit házasságkötés alatt vettünk.Mivel most szeptemberben vettünk a kocsira 70000-ért gumit,akkor talán jár nekem a mosógép.Nem?
2013. dec. 10. 23:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem itt a hitel a problémás rész. Természetesen ha ő a lakásfelújítás hitelre fizetett pénzét visszakéri akkor te is visszakérheted az autóhitelre befizetett összeget tőle. Viszont ha együtt éltek az ő lakásában, akkor a házasság alatt közösen szerzett minden vagyok feleződik. Azaz tiéd a 2 autógumi, tiéd a fél mosógép stb. Ezért lenne jó ha valahogy közösen megegyeznétek, hogy anyagilag nagyjából egyformán kapjatok mindketten.
2013. dec. 11. 00:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem igen.

A lakása a házasság előttről származik? Akkor valóban ugyanúgy nem jár belőle semmi Neked, ahogy a Te házadból neki nem jár. De ha költöttetek az ő lakására, akkor annak a költésnek a fele is jár Neked.

2013. dec. 11. 04:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Ehhez tudni kellene, hogy kinek mi volt már meg a házasságkötés elött.

Feltételezve, hogy neked volt házad, a férjednek lakása meg autója, ezek tulajdona nem változik. Tehát sem az autóból, sem a férjed lakásából neked nem jár semmi, ugyanúgy, ahogy a te házadból sem neki tulajdonként.

Viszont minden, amit a házasság alatt ezekre költöttetek, - akár hiteltörlesztés, akár felújítás vagy nagyobb javítás -, az közös szerzemény és ez felezödik. Tehát a hitelek eddigi összes törlesztését felezik és elszámolják.

Ebböl te megkaphatod a mosógépet, amennyiben a férjed nem tart rá igényt (ebben az esetben veszekedhettek rajta akár évekig is, de amíg nem egyeztek meg, addig nem kapsz a törlesztésböl sem vissza semmit), de ezt az összeget (mármint a jelenlegi árát) levonják a részedböl.

Szerintem egyszerübb lenne csak a tényleges összeget felezni és venni egy új mosógépet.

2013. dec. 11. 08:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nekem megvolt a házam előtte,neki a lakása és a kocsija.Viszont azt még ki is felejtettem,hogy neki van egy életbiztosítása is ami fél évente 140000ft.Tehát ha jól értem akkor az én részemről összeadjuk a hitelt amit eddig fizettünk.Az ő részéről a kocsi törlesztést,meg az életbiztosításba fizetett részt.És ezeket felezzük,így megkapva kinek jár még pénz,neki vagy nekem?Az a baj,hogy vele nem lehet beszélni.Most például felvette a fizetését,amiből persze egy fillért sem adott a két gyerekére.:-(
2013. dec. 11. 09:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Na olyan "rendes" a férjem,hogy szerinte minden neki jár.A mosó gép is,majd én mosok kézzel a gyerekekre,mert ő elviszi.Ha megemlítem az osztozkodást azt mondta majd a bíróságon azt mondja eladtuk,és feléltük a pénzt.Ez tényleg így megy?Ha valamit akarok akkor jobb ha előbb lépek,és elviszem különben nem kapok semmit??
2013. dec. 17. 12:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Amikor beadod a válókeresetet, mellékelsz hozzá egy leltárt az összes vagyontárgyról (háztartási gépek, szórakoztató elektronika, bútorok, stb), amit két tanuval hitelesítesz. Lehetöleg ne rokonok vagy ismerösök legyenek, hanem olyan valakik, akikre nem lehet ráfogni, hogy a te pártodon állnak, pl. szomszéd, vagy a gyerekek tanárja, munkatárs.

(Ha van lehetöség, akkor rendör, gyámhatósági, családvédelmi valakit hívj, mert az egyértelmüen elfogulatlan)

Ugyanis ennek alapján történik a vagyonmegosztás, ha idöközben a férjed ezt-azt elad, akkor az az ö részéböl le lesz vonva.

2013. dec. 17. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!