Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha külön megyünk a fiam apjával, ezek a dolgok hogyan lesznek tovább?
10éve vagyunk együtt,nem vagyunk házasok,van egy 3,5 éves fiunk.Költözök a fiammal a szüleimhez,mert jelenleg sajnos nincs munkám hogy albérletbe tudnánk menni,és lenne pár kérdésem.
-a láthatás hogy történik,ha nem megyünk biróságra?
Ő akármikor ha úgy gondolja,elviheti a gyereket?mert szerinte igen....
-ha megegyezünk x összeg gyerektartásba,akkor abba az is benne van,amit a fiamra majd ki kell adni pluszba,pl ovi,orvosok,gyógyszerei(állandó gyógyszerei vannak)?Vagy a gyerektartáson felül ezeknek a felét ki kell fizetnie?
-a fiam apjáé teljesen a lakás meg minden,kivéve néhány dolog,edények,ágyneműk...stb.Nem engedi hogy elvigyem a fiam dolgait a ruháin kivül,pl az ágyát,szekrényét.Ezt megteheti?Nincs másik ágya meg szekrénye,és nekem nincs pénzem sajnos másikat venni ezekből.Nem nekem kell,hanem a fiának,de nem birja felfogni....
Köszönöm ha tudtok nekem válaszolni!
-a láthatás hogy történik,ha nem megyünk biróságra?
Úgy történik ahogy két értelmes ember megtudja beszélni egymással.
-Ő akármikor ha úgy gondolja,elviheti a gyereket?mert szerinte igen....
Ha nincs bírósági ítélet, akkor jól gondolja. bármikor elviheti a gyereket, ha ezzel nem akadályozza az óvoda illetve később iskola dolgait.
- -ha megegyezünk x összeg gyerektartásba,akkor abba az is benne van,amit a fiamra majd ki kell adni pluszba,pl ovi,orvosok,gyógyszerei(állandó gyógyszerei vannak)?Vagy a gyerektartáson felül ezeknek a felét ki kell fizetnie?
Ha megegyeztek egy gyerektartási összegben akkor abban minden benne van. Még az orvosi ellátása is. Külön nem kell fizetni. Ezért érdemes úgy megbeszélni a gyerektartás összegét, hogy a + kiadásokat is belevegyétek.
- -a fiam apjáé teljesen a lakás meg minden,kivéve néhány dolog,edények,ágyneműk...stb. Nem engedi hogy elvigyem a fiam dolgait a ruháin kívül,pl az ágyát,szekrényét.Ezt megteheti?
Elvileg nem tehetné meg, de gyakorlatilag mégis megteszi..
Csak megjegyzem::
Ha ebben nem vagytok képesek egyetérteni, és az apuka a fiától képes megvonni a tárgyait, akkor nagyon valószínű, hogy sem a láthatásban, sem a gyerektartás összegében sem fogtok tudni megegyezni.
Jobban jársz ha bírósághoz fordulsz.
köszönöm.
De amiket kérdeztem,azok a valóságban hogy vannak?Függetlenül attól hogy megyünk e biróságra vagy sem.
Egyébként nem szeretnék biróságra menni,mert hosszú idő,meg a párom jelenleg munkanélküli,elvileg,amúgy meg dolgozik,nem is kevés pénzt kap.Tehát ha biróságra megyünk,akkor a gyerektartást is elfelejthetem,vagy legalábbis valami minimális összeget állapitanának meg,mivel papiron nincs munkája...igy meg adna 20-25 ezret,úgy beszéltük.
köszi.Ő azt hiszi hogy ezekkel velem tol ki,de nem,a saját fiával....
Mennyi idő kb egy ilyen birósági per,vagy nem is tudom micsoda?
a láthatás hogy történik,ha nem megyünk biróságra?
A láthatás úgy történik, ahogy azon ketten megegyeztek - ha nem, akkor ahogy a per során a bíróság dönt róla. Ez lehet közös felügyelet, kötetlen láthatás vagy 1-2 heti 1 hétvége is.
"Ő akármikor ha úgy gondolja,elviheti a gyereket?mert szerinte igen...."
A gyermekelhelyezés lezártáig igen.
"-ha megegyezünk x összeg gyerektartásba,akkor abba az is benne van,amit a fiamra majd ki kell adni pluszba,pl ovi,orvosok,gyógyszerei(állandó gyógyszerei vannak)?Vagy a gyerektartáson felül ezeknek a felét ki kell fizetnie?"
Nem köteles ezeknek a felét kifizetnie. A gyerektartást köteles fizetnie, hogy azon felül mit ad vagy nem ad, az önkéntes.
"a fiam apjáé teljesen a lakás meg minden,kivéve néhány dolog,edények,ágyneműk...stb.Nem engedi hogy elvigyem a fiam dolgait a ruháin kivül,pl az ágyát,szekrényét.Ezt megteheti?Nincs másik ágya meg szekrénye,és nekem nincs pénzem sajnos másikat venni ezekből.Nem nekem kell,hanem a fiának,de nem birja felfogni...."
Mivel a vagyonmegosztás és a gyermekelhelyezés még nem záródott le, ezért valóban értelmesebb, ha nem viszel semmit sehova, mert csak baj lehet belőle később.
Egyébként mitől vagy ilyen biztos benne, hogy a gyermek nálad marad? Az apának jobb esélyei vannak jelen esetben:
- dolgozik, ő tartja el a családot
- van állandó, stabil lakhelye
- nem kell kiszakítani a gyereket a megszokott környezetéből
Ellenben te költöznél, nincs munkád, így a gyermeket eltartani sem tudod, és jelenleg biztosított lakhatásod sincs.
köszi utolsó....
nálam marad a gyerek,a biróság is igy fog dönteni.Az apja nem tudja ellátni,éjszakázik,és ha jön egy roham,azt se tudja mit csináljon...
Azt meg honnan szedted hogy nincs hol laknom????Irtam ilyet??Azt irtam,hogy a szüleimhez költözünk,és nem a hid alá....Igyis kapok 50 ezer ft-ot,+a gyerektartás...stb,és jelenleg is munkát keresek,úgyhogy jó lenne ha nem itélkeznél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!