Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem akitől válni készülök,3 éve az apja után örökölt háztulajdonjogot a testvérével és az anyjával együtt. Ebből nekem jár bármi is azon a jogon hogy akkor házasságban éltünk? Az örökölt tulajdonjog és pénz közös vagyonnak számít?
Egyértelmű, hogy külön vagyonnak számít.
Viszont akik köpködnek ilyen kérdésnél, hogy fúj milyenek a nők, azoknak felhívnám valamire a figyelmét.
Tegyük fel a férj, és a feleség is dolgozik. A férj szüleinél élnek. Mennyire életszerű ma Magyarországon, hogy a feleség a keresetéből félre tud tenni annyi pénzt, hogy egy lakást vehessen magának? Nagyjából semmennyire. Viszont, ha pl 10 év után válásra kerül a sor, akkor a nő mehet amerre lát, mert ő ott csak lakott. Elvileg igen. De gyakorlatilag ő is beleadta a keresetét a közösbe, nevelte a férjjel együtt a gyerekeket, csak épp neki jogilag semmije nincs.
Nem állok senki pártján, szerencsére érintett sem vagyok a témában, de azért azt is látni kell, hogy a feleség sem a lábát lógatta a házasságban, csak épp nem volt lehetősége saját kis vagyont összerakni a rossz napokra.
Hat mar bocs, de szerintem jo a torveny.
A meny(/vej) miert kapna barmit is az Apos Anyos altal megdolgozott munkabol???
13.
Örüljön neki, h ott lakhatott, nem még h örököl.
"de inkább örüljön hogy ő nem jár ilyen cipőben!"
Én roppant boldog vagyok, hogy nem ilyen a feleségem, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!