Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A férjem akitől válni készülök...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem akitől válni készülök,3 éve az apja után örökölt háztulajdonjogot a testvérével és az anyjával együtt. Ebből nekem jár bármi is azon a jogon hogy akkor házasságban éltünk? Az örökölt tulajdonjog és pénz közös vagyonnak számít?

Figyelt kérdés
2013. dec. 4. 14:06
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
82%
Ezt a kérdést kell azoknak megmutatni, akik szajkozzák, hogy milyen jó a szülőknél élni!
2013. dec. 4. 14:38
 12/43 A kérdező kommentje:
Hál istennek vannak szüleim akikhez mehetek a gyerekekkel...úgy hogy az biztos hogy a gyerekeket nem hagyom itt.
2013. dec. 4. 14:39
 13/43 anonim ***** válasza:
60%

Egyértelmű, hogy külön vagyonnak számít.

Viszont akik köpködnek ilyen kérdésnél, hogy fúj milyenek a nők, azoknak felhívnám valamire a figyelmét.

Tegyük fel a férj, és a feleség is dolgozik. A férj szüleinél élnek. Mennyire életszerű ma Magyarországon, hogy a feleség a keresetéből félre tud tenni annyi pénzt, hogy egy lakást vehessen magának? Nagyjából semmennyire. Viszont, ha pl 10 év után válásra kerül a sor, akkor a nő mehet amerre lát, mert ő ott csak lakott. Elvileg igen. De gyakorlatilag ő is beleadta a keresetét a közösbe, nevelte a férjjel együtt a gyerekeket, csak épp neki jogilag semmije nincs.

Nem állok senki pártján, szerencsére érintett sem vagyok a témában, de azért azt is látni kell, hogy a feleség sem a lábát lógatta a házasságban, csak épp nem volt lehetősége saját kis vagyont összerakni a rossz napokra.

2013. dec. 4. 14:45
 14/43 anonim ***** válasza:
90%

Hat mar bocs, de szerintem jo a torveny.

A meny(/vej) miert kapna barmit is az Apos Anyos altal megdolgozott munkabol???

2013. dec. 4. 15:00
 15/43 A kérdező kommentje:
Na igen igazából én is erre gondoltam, amit az előttem szóló leírt. 12 évig éltem itt vele, dolgoztam illetve itthon voltam a gyerekekkel. Nekem is volt folyamatos jövedelmem.
2013. dec. 4. 15:17
 16/43 anonim ***** válasza:
83%
Ha végeztetek bármilyen felújítást a házon, annak az értéknek a fele megillet, de tulajdonod nincs az ingatlanban, az ajándék, az örökség és van még pár jogcím, ami a házasságban is külön vagyonnak számít. Ha nem vagy képes róluk gondoskodni, akkor nem neked fogják ítélni a gyereket, nem törvényszerű, hogy mindig az anya kapja. A napi 12 órára találták ki a bölcsődét, óvodát, napközit, stb, ez nem jelent negatívumot a bíróság előtt, hogy valaki azért dolgozik, hogy eltartsa a gyerekeit.
2013. dec. 4. 15:41
 17/43 anonim ***** válasza:
76%

13.

Örüljön neki, h ott lakhatott, nem még h örököl.

2013. dec. 4. 16:01
 18/43 A kérdező kommentje:
Van keresetem, még ha szegényes körülmények között is de képes vagyok gondoskodni a gyerekeimről így azért a bírósághoz alapos indokkal kell menni, hogy egy anyától elvegyék a gyermekeit. A bölcsi ovi valóban 12 órát van nyitva de az embernek be is kell érni a munkahelyére meg onnan vissza a gyerekekért az már mindjárt több mint 12 óra.
2013. dec. 4. 16:01
 19/43 A kérdező kommentje:
megkérnék minden kedves embert aki csak annyit tud hozzá szólni a témához, hogy ilyen állat faj a női nem meg hogy örüljek hogy ott vagy is itt lakhattam, az csak egy picit gondoljon bele a helyzetembe... de inkább örüljön hogy ő nem jár ilyen cipőben!
2013. dec. 4. 16:04
 20/43 anonim ***** válasza:
48%

"de inkább örüljön hogy ő nem jár ilyen cipőben!"

Én roppant boldog vagyok, hogy nem ilyen a feleségem, mint te.

2013. dec. 4. 17:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!