Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Életbiztosítás (25 évre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Életbiztosítás (25 évre kötött, ) a válás során hogyan feleződik? Jelenleg 3 év van befizetve.

Figyelt kérdés
2013. nov. 10. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Életbiztosítást mindenki a saját nevére köt, váláskor nem feleződik! A másik félnek semmi köze hozzá. A kedvezményezett meg hogyha a másik fél, azt bármikor meglehet változtatni!
2013. nov. 11. 04:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Azért ettől kicsit árnyaltabb a helyzet kedves első...

A keresményed is a te nevedre, számládra jön, házasságban mégis közös vagyoni elem.

Hitelhez kapcsolódik az életbiztosítás?

2013. nov. 11. 07:10
 3/8 A kérdező kommentje:
Több életbiztosítása van a férjemnek, évente több százezret fizet be. Nincs hitel.
2013. nov. 11. 07:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Az életbiztosítás minden bizonnyal akkor tehető pénzé ha meghal a férjed!! Addig mégis milyen pénzt akarsz abból elkérni? Azt nem veheti ki volt férjed. Vagy nem igazán értem a kérdést. Annak a 3 évnek a befizetett felét kérnéd?
2013. nov. 11. 09:26
 5/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Magánnyugdíj pénztárnál ugyanez volt. Volt férjemnek 5 millió ft volt rajta, mivel ő nem adta vissza az államnak, így maradt neki ez a pénz a számláján, de ő is csak akkor teheti pénzé ha meghal. (illetve akkor ő már nem, hanem a kedvezményezett, aki én voltam, míg házasok voltunk, de már nem én vagyok, mert módosította a kedvezményezettet)
2013. nov. 11. 09:28
 6/8 anonim ***** válasza:

5-ös!

Más a TB/magánTB, és más az életbiztosítás.

A TB kötelező vagy állami, vagy magánpénztárba.

A magánpénztárba befizetett TB-d egy része is államinak számít. Az volt eddig is, csak erről azok nem beszélnek, akik a külföldre síbolt MANYUP pénzeket siratják.

Visszatérve a kérdésre: az életbiztosítás kedvezményezettjét meg lehet változtatni.

Viszont az is takarékosságnak számít, így a közös vagyon része.

2013. nov. 11. 09:54
 7/8 anonim ***** válasza:

5!

Az életbiztosításnak van visszavásárlási értéke...

2013. nov. 11. 11:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Elnézést akkor nem jól tudtam! :( Igazat adok nektek, bocsika! :)
2013. nov. 11. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!