Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi lehet a tartásdíj 2 gyermek esetében egy munkanélküli apánál?
Volt férjemmel elváltunk. Évekig magas keresettel rendelkezett, ezáltal magas tartásdíjat is fizetett. Önként fizetett 2 x 80 e ft-ot. Ezt a bíróság is jóváhagyta, így ítéletbe rögzítette.
Jelenleg úgy tudom, hogy már 7 hónapja nincs állása, ám eddig még fizette rendesen a tartásdíjat. Minden bizonnyal végkielégítést kaphatott, így abból fizeti a tartásdíjat.
Pár napja kaptam egy papírt a bíróságról, hogy volt férjem új eljárását indított melyben kérte a tartásdíj újbóli megállapítását, mivel az élet körülményeiben változás állt be.
Csatolta a papírt, hogy milyen költségei vannak, így kéri a tartásdíj újbóli megállapítását. Elsődlegesen százalékos formát szeretne volt férjem, 20-20 %-ot fizetne, és ő maga megjelölt egy minimum összeget, ez 35-35 e ft gyermekenként.
Kérdésem, hogy mik az esélyeim? Bíróság jóváhagyja volt férjem keresetét?
Én képviselhetem a másik felet is akár, hiszen hasonló cipőben járok, mint a kérdező férje. Kiemelkedően magas gyt-t fizettem ex-nejemnek. Százalékos díjat és ez felett évente kétszer egy összegű pluszt.
Jelenleg két éve vagyok munkanélküli. Azért ilyen régóta, mert a speciális végzettségemnek megfelelő munkát nem találok. :-( Nekem második házasságomból van még két kis gyermekem akiket jelenleg nagyon nehéz eltartanom. A kérdezőhöz hasonlóan az én ex-nejem is inzultál (baszogat) minden hónapban a gyt miatt. Annyit értem el nála, hogy a kétszeri pluszról önként lemondott. A válásnál ügyvédi tanácsra szerencsére fel lett előre tüntetve a minimális gyt, munkanélküliségem esetére, ez kétszer 14 ezer Ft.
Sajnos amióta munkanélküli vagyok, két nagy gyermekem (18-20) felénk se néz, 1 éve nem láttuk őket, előtte pedig 1,5 évig. :-(
Jelenleg ott tartok, beadtam a gyt megvonási kérelmet, a láthatás elmaradása miatt, ill. hogy mindkettő összevissza jár iskolába, hol ebbe. hol abba (váltogatják) és nem épp jó tanulók. :-( Ex-nejem büszke lehet gyermeknevelési tudományára!
Kedves kérdező, egyetértek azokkal, aki szerint lehetne ön is emberségesebb, és becsületesebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!