Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi lehet a tartásdíj 2...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi lehet a tartásdíj 2 gyermek esetében egy munkanélküli apánál?

Figyelt kérdés

Volt férjemmel elváltunk. Évekig magas keresettel rendelkezett, ezáltal magas tartásdíjat is fizetett. Önként fizetett 2 x 80 e ft-ot. Ezt a bíróság is jóváhagyta, így ítéletbe rögzítette.

Jelenleg úgy tudom, hogy már 7 hónapja nincs állása, ám eddig még fizette rendesen a tartásdíjat. Minden bizonnyal végkielégítést kaphatott, így abból fizeti a tartásdíjat.

Pár napja kaptam egy papírt a bíróságról, hogy volt férjem új eljárását indított melyben kérte a tartásdíj újbóli megállapítását, mivel az élet körülményeiben változás állt be.

Csatolta a papírt, hogy milyen költségei vannak, így kéri a tartásdíj újbóli megállapítását. Elsődlegesen százalékos formát szeretne volt férjem, 20-20 %-ot fizetne, és ő maga megjelölt egy minimum összeget, ez 35-35 e ft gyermekenként.

Kérdésem, hogy mik az esélyeim? Bíróság jóváhagyja volt férjem keresetét?

2013. nov. 10. 17:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%
Hogy kerülhet egy gyerek havi 160 ezerbe?
2013. nov. 10. 18:36
 22/31 anonim ***** válasza:
Már csak az a tény, hogy születik 3. gyermeke, alapot ad a gyerektartás újbóli megállapítására/csökkentésére (bár csak onnan lehet kérni erre hivatkozva, ha a baba már megszületett). Ha a jövedelme jelentős mértékben csökkent, pláne munkanélküli, simán megítélik a tartásdíj csökkentést. A felajánlott 35-35 ezer forint egy átlagosnak mondható, elfogadható mértékű tartásdíj a bíróság szemében is.
2013. nov. 10. 20:23
 23/31 anonim ***** válasza:
88%
Valószínűleg jó végkielégítést kapott, de minden hónapban még abból neked kifizetett 160 ezer ft-ot. Így nagyon gyorsan el tud fogyni a pénz. A harmadik gyermekét is figyelembe fogja venni a bíróság. Én a helyedben elfogadnám a 35-35 ezer ft-ot is. Ez is nagyon szép összeg. Szép a volt férjedtől, hogy így is mindent megtesz, hogy tudjon fizetni. A mai gazdasági helyzetben nem lehet előre tudni, hogy újra munkahelye lesz. A bíró sem egy jós. A jelenlegi helyzetet kell neki figyelembe venni. Más apukák ilyenkor elsunnyognak és lesz ami lesz. HA újra el tud helyezkedni akkor is jól jársz, hosz 16 % helyett 20-20 %-ot adna továbbra is annak ellenére, hogy újabb gyereke lesz. Ha változik pozitív irányba az élete, szerintem ugyanilyen gerinces lesz és szól hogy többet tud fizetni. HA most ezt elfogadod később csak jobban járhatsz vele. Te dolgozol? Nekem milyen a fizetésed? A havi 160 ezer ft minden hónapban elment a gyerekekre? Nem tettél félre belőle? (Ne éárts félre nem ítélkezem, csak érdeklődöm)
2013. nov. 11. 09:16
 24/31 A kérdező kommentje:

Én nem dolgozom, nem tudok elmenni a 2 gyerek miatt.

Értem akkor emésszem meg, hogy kb. a felére csökkentik a tartásdíjat. Hát köszönöm.

2013. nov. 11. 09:20
 25/31 anonim ***** válasza:
Nincs lehetetlen csak akarni kell, más is megoldja. őrök életdre nem használhatód fel a gyerekeidet munka kikerülésre.
2013. nov. 11. 11:34
 26/31 anonim ***** válasza:
Úristen, szegénykém, nem tud dolgozni két gyerek mellett! Érdekes, valahogy más is megoldja! Volt férjem eddig 100.000 Ft-ot utalt gyerektartás címén. Augusztus óta pénzügyi gondjai vannak, én ajánlottam fel, hogy szüneteltessük addig az utalást, amíg nem rendeződnek a dolgok! Most nem utal pénzt, de a gyereknek megveszi amit gondol és szüksége van. Pl most kellett egy cipőt vennem, azt mondta ő megveszi neki. Ja, mondjuk én dolgozom a gyerekem (5 éves) mellett, mint ahogy az Anyák 90%-a. Egy 30 éves Anyuka
2013. nov. 11. 12:57
 27/31 anonim ***** válasza:

"Én nem dolgozom, nem tudok elmenni a 2 gyerek miatt."

EZ MESE, ha akarsz el tudsz menni, csak kényelmesebb otthon élösködni!!!!

"Értem akkor emésszem meg, hogy kb. a felére csökkentik a tartásdíjat."

IGEN, ugyanis a volt férjed GYEREK tartást fizet és NEM ASSZONYtartást. Undorító valaki vagy.

2013. nov. 11. 12:58
 28/31 anonim ***** válasza:
havi 160 000 Ft tartásdij mellett lett volna pénz felvigyázóra s közben kiépithettél volna egy kisebb karriert. Most pedig abból lenne pénz a felvigyázóra mikor a volt férjedet már nem tudod ugy fejni.
2013. nov. 13. 23:06
 29/31 anonim ***** válasza:

Nekem negy gyerek van es dolgozom !!

Ez a jog nagyon hule Ugy kene a gyerekeket elhelyezni hovy ott ahol a szulo el tudja tartani oda kerulnenek.

Akkor biztos talalnal munkat.

Mi lesz ha lejar a gyt 18 eves korukban ? Szerinted hova kellegy hb aki 18 evig nem dolgozott?

Az ex pedig tul rendes veled en siman max 20 kuldenek neked.

2013. nov. 14. 07:51
 30/31 anonim ***** válasza:
A jog nem hülye. A jog úgy rendelkezik ahogy te irtad. A bírósági gyakorlat az ami nem a jogot követi, hanem az anyát védi, akár a gyerek rovására.
2013. nov. 14. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!