Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi lehet a tartásdíj 2 gyermek esetében egy munkanélküli apánál?
Volt férjemmel elváltunk. Évekig magas keresettel rendelkezett, ezáltal magas tartásdíjat is fizetett. Önként fizetett 2 x 80 e ft-ot. Ezt a bíróság is jóváhagyta, így ítéletbe rögzítette.
Jelenleg úgy tudom, hogy már 7 hónapja nincs állása, ám eddig még fizette rendesen a tartásdíjat. Minden bizonnyal végkielégítést kaphatott, így abból fizeti a tartásdíjat.
Pár napja kaptam egy papírt a bíróságról, hogy volt férjem új eljárását indított melyben kérte a tartásdíj újbóli megállapítását, mivel az élet körülményeiben változás állt be.
Csatolta a papírt, hogy milyen költségei vannak, így kéri a tartásdíj újbóli megállapítását. Elsődlegesen százalékos formát szeretne volt férjem, 20-20 %-ot fizetne, és ő maga megjelölt egy minimum összeget, ez 35-35 e ft gyermekenként.
Kérdésem, hogy mik az esélyeim? Bíróság jóváhagyja volt férjem keresetét?
Én nem dolgozom, nem tudok elmenni a 2 gyerek miatt.
Értem akkor emésszem meg, hogy kb. a felére csökkentik a tartásdíjat. Hát köszönöm.
"Én nem dolgozom, nem tudok elmenni a 2 gyerek miatt."
EZ MESE, ha akarsz el tudsz menni, csak kényelmesebb otthon élösködni!!!!
"Értem akkor emésszem meg, hogy kb. a felére csökkentik a tartásdíjat."
IGEN, ugyanis a volt férjed GYEREK tartást fizet és NEM ASSZONYtartást. Undorító valaki vagy.
Nekem negy gyerek van es dolgozom !!
Ez a jog nagyon hule Ugy kene a gyerekeket elhelyezni hovy ott ahol a szulo el tudja tartani oda kerulnenek.
Akkor biztos talalnal munkat.
Mi lesz ha lejar a gyt 18 eves korukban ? Szerinted hova kellegy hb aki 18 evig nem dolgozott?
Az ex pedig tul rendes veled en siman max 20 kuldenek neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!