Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi lehet a tartásdíj 2 gyermek esetében egy munkanélküli apánál?
Volt férjemmel elváltunk. Évekig magas keresettel rendelkezett, ezáltal magas tartásdíjat is fizetett. Önként fizetett 2 x 80 e ft-ot. Ezt a bíróság is jóváhagyta, így ítéletbe rögzítette.
Jelenleg úgy tudom, hogy már 7 hónapja nincs állása, ám eddig még fizette rendesen a tartásdíjat. Minden bizonnyal végkielégítést kaphatott, így abból fizeti a tartásdíjat.
Pár napja kaptam egy papírt a bíróságról, hogy volt férjem új eljárását indított melyben kérte a tartásdíj újbóli megállapítását, mivel az élet körülményeiben változás állt be.
Csatolta a papírt, hogy milyen költségei vannak, így kéri a tartásdíj újbóli megállapítását. Elsődlegesen százalékos formát szeretne volt férjem, 20-20 %-ot fizetne, és ő maga megjelölt egy minimum összeget, ez 35-35 e ft gyermekenként.
Kérdésem, hogy mik az esélyeim? Bíróság jóváhagyja volt férjem keresetét?
Jóvá fogja hagyni.
De én azt nem értem, ha tudod milyen helyzetben van, akkor miért nem segítesz neki most te. Hiszen a gyermekeid apja, és ilyenkor mellszélességgel kéne mellette állj, függetlenül attól, hgy elváltatok már..
A kétszer 35ezer elég sok ahhoz képest, hogy munkanélküli, sokkal több, mint amit egy átlag apa fizet.
Mik az esélyeid? Ha sokat okoskodsz, akkor az apa kérheti, hogy gyerekenként 15%-ot itéljenek meg, mert az a minimum.
Hmm, én ha a helyedben lennék, nagyon örülnék a 2x 35 ezernek.
Más ilyenkor gyerekenként 10-12 ezret kap (ismerőseim körében legalább is).
Sajnálom a volt férjedet, ő bebizonyította hogy gerinces ember, akkor te miért nem?
Ha nem megy a bírósághoz hanem simán kevesebbet küld, te kiakadsz?? Pff.
160ezret eltapsoltál havonta??
Úgy tűnik, hogy most lassan már el kell menned dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!