Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartást nem fizet az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartást nem fizet az apa, hol kell bejelenteni?

Figyelt kérdés

2013. nov. 6. 08:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez egy összetett probléma, kezdjük úgy, hogy min alapul az a gyermektartás? Bírósági ítéleten, közjegyző által ellenjegyzett megállapodáson, vagy egyében (közjegyző által nem ellenjegyzett írott vagy szóbali megállapodás).
2013. nov. 6. 09:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Bírósági ítélet alapján kellene fizetnie.
2013. nov. 6. 09:30
 3/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez esetben egyszerű a helyzet, szólítsd fel írásban, aztán fordulhatsz a bírósághoz is végrehajtást kérve, fordulhatsz a gyámhivatalhoz is hogy járjanak el a dologban, meg fordulhatsz a rendőrséghez is tartás elmulasztása vétség okán feljelentést tenni.
2013. nov. 6. 09:42
 4/11 anonim ***** válasza:

Így van, megerősítem.

Ebben az esetben az állam meg is előlegezi Nektek a tartásdíjat, és majd ők hajtják be a férfitól. Lehet, csak igényelned kell az önkormányzattól, és a pert majd ők intézik a saját javukra, így kimaradhatsz az egész hercehurcából, ezt érdemes megkérdezni.

2013. nov. 6. 09:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Több infó? Mióta nem fizet? Hány gyerek van? Iskolások, óvodások?
2013. nov. 6. 10:32
 6/11 A kérdező kommentje:

3általános iskolás gyerek van. A gyámhivataltól kérdeztem telefonon, hogy kinél lehet bejelenteni, és ott azt mondta vki, hogy előbb bizonyitanom kell, hogy az apának nincs vagyona, fizetése amiből vonni lehet, úgyhogy adjam be adósságbehajtó cégnek, ott indítsam el, és ha ők igazolják hogy nem tudják behajtani, akkor kérhetem hogy fizesse az állam. Én ezt túl bonyolultnak látom, és szerintem ez nem így megy.

Ezért szeretném tudni, hogy kinél kell bejelenteni. Ha a rendőrségnél, elmegyek oda. 4 hónapja nem fizet.

2013. nov. 6. 11:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is ezt az utat járom, tehát ha van jogerős végzésed és hat hónapja nem fizet az apa, a bíróságtól kell végrehajtást kérned. A végrehajtó ad egy papírt miszerint nem tud végrehajtani mert nincs miből, azzal bemész a gyámhivatalaba és max. 14 ezer forintot fizetnek három évig, majd újra kell járni az egészet. De ez is rászorultsági alapon megy, csatolj mellé egy jövedelem igazolást, ill. ha van házastársad azét is.
2013. nov. 6. 16:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is ebben a helyzetben. 11 hónapja nem fizet, 5 hónapja ügyészségen van a dolog. Lópikula nem történik, apuka meg röhög a markába.
2013. nov. 6. 23:28
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasonló cipőben járók válaszát :)

Még munkahelye is van, de onnan nem vonnak (lehet hogy feketén dolgozik?) .

6 hónap után bejelentem a biroságon.

2013. nov. 7. 06:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Bíróságon kell kérned, írásban. Lehet azért nem vonják a fizetéséből, mert annak idején nem kérted. Szóval a beadványod nem árt ha tartalmazza az "édesapa" munkahelyét is és hogy szeretnéd, ha letiltanák a fizetéséből, mert akkor nincs kecmec, fizetni fog...és azért 3 gyerek után elég nap pofátlanság nem fizetni!
2013. nov. 7. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!