Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek kell címezni a gyerektartást?
Párom 2,5 éven át "csak úgy" kéz a kézbe adta a gyerektartást. (vagyis butaságot mondok, mert ha volt rá keret, akkor a 3-5-szörösét is).
Aztán a párom munkanélküli lett, így az ÉN keresetemből élve, már nem tudtunk annyit adni, sőt, volt 1-2 alkalom amikor pár száz forinttal, esetleg 1 ezressel kevesebbet tudtunk csak adni mint ami meg lett ítélve.
Erre az ex szépen feljelentette a párom, hogy amióta elváltak SOHA egy fillért sem fizetett neki.
Mondtam a páromnak, hogy mostantól ha törik ha szakad, csak és kizárólag postai úton adjunk pénzt.
(eddig is mondtam már, de mindig csak le lettem legyintve)
Viszont ő nem az ex hanem a gyerek nevére küldi a pénzt.
(a gyerek 11 éves)
A kérdésem az lenne ennyi hosszú bevezetővel, hogy ebből lehet valami bajunk?
Mert olyat is olvastam már, hogy valaki a párja számlaszámáról utalt pénzt az exnek és már az is kötekedésnek és feljelentgetésnek adott alapot.
És az ami eddig a gyerek nevére ment, esetleg a közleményben nem volt feltüntetve hogy: gyerektartás (ezt nem tudom, de a párom hanyagságát ismerve képes volt nem oda írni)
az egy esetleges feljelentésnél vagy bárminél lehet semmis?
"És az ami eddig a gyerek nevére ment, esetleg a közleményben nem volt feltüntetve hogy: gyerektartás (ezt nem tudom, de a párom hanyagságát ismerve képes volt nem oda írni)
az egy esetleges feljelentésnél vagy bárminél lehet semmis?"
Ha nincs feltüntetve, hogy mire lett a pénz átutalva, akkor nehezen lehet bebizonyítani, hogy gyerektartásra lett gondolva, de ha rendszeresen azonos összeget utalt át, akkor elfogadhatja a bíróság, hogy tényleg ez volt a célja. Viszont ha a gyerek számlájára ment, akkor a szülö mondhatja, hogy nem kapta meg, és a gyerektartást a SZÜLÖNEK kell adni, hogy a GYEREK szükségleteire tudja költeni. És ez NEMCSAK a kaja meg ruha, hanem minden egyéb - éppen ezért nem a gyereknek jár, hanem a szülönek.
Szóval sok múlik a másik szülö meg a bíróság hozzáállásán.
Nálunk én utalom a férjem gyermekei után a gyerektartást. Így írom a közleményt: év-hó-gyerektartás-párom neve (vagyis a kötelezett).
Ha nincs odaírva semmi az sem hoy gyerektartás arra joggal mondhatja az anya hogy ajándék volt. Mindent hivatalosan kell intézni mindig hogy nyoma legyen. Mond a párodnak hogy te majd feladod a csekket. Te nő vagy jobban átlátod a helyzetet. A férfiak hajlamosak túl jóhiszeműnek lenni. Ezzel szívják meg sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!