Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek az anya átírathatj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az anya átírathatja a 9. -es gyereket másik iskolába félévkor az apa engedélye nélkül? Jó lenne tudni.

Figyelt kérdés
Nem élnek együtt, de nincs bírósági végzés a gyermekelhelyezésről. Az anyánál volt a gyerek általános iskolában, de nem bírt vele, sőtt a gyerek annyira rossz tanuló volt, hogy csak azért engedték át év végén, hogy menjen az iskolából (10 kettese volt). Így viszont anya nem kap gyerektartást, ami hiányzik neki, ezért szeretné megis visszakapni a gyereket a pénzzel együtt. A gyerekkel apa napi 3-4 órát tanul, hogy ne bukjon ki a suliból, félő, ha visszaengedi az anyjához ismét semmit nem fog tanulni.

2013. nov. 6. 05:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A gyereket meg fogják hallgatni, de ebben az esetben 99%, hogy azt fogja dönteni a bíróság, hogy saját érdeke ellen akar valamit, "rossz" indíttatásból.

Szerintem az apa nyerné meg, bár egy 15 éves gyerek akarata azért nyilván fontos, de nem 100%-osan döntő!

2013. nov. 6. 12:28
 12/23 A kérdező kommentje:
Jó megoldásnak tartom a közös felügyeletet, hiszen hétköznap nálam van a gyerek, hétvégén az anyjánál. Akkor senki nem tartozik senkinek, és a gyerek költségeit állom. Nekem amúgy sem kell az anyától egy fillér sem, csak ne szidjon a gyereknek és hagyja, hagy tanuljon velem. Nem kell a mézesmadzagot húzogatni előtte, hogy van más, könnyebb út a tanulásnál.
2013. nov. 6. 13:33
 13/23 A kérdező kommentje:
De a legfontosabb kérdésem az az, hogy elviheti-e a gyereket a hátam mögött másik iskolába, ha én nem járulok hozzá (oda, ahol ő lakik, 80 km-re innen? Kell-e az aláírásom (bár nem riad vissza a hamisítástól sem)? Igy hogy nincs bírósági végzés.
2013. nov. 6. 13:35
 14/23 anonim ***** válasza:
Én már válaszoltam, h nem viheti át az engedélyed nélkül. De azért szólj az iskolának is, vagy kérdezd meg a gyámügyet, ott pontos választ kapsz.
2013. nov. 6. 18:35
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. nov. 6. 20:01
 16/23 A kérdező kommentje:
Hát képzeljétek, voltam a Bíróságon és az iskolában is. A Bíróságon azt mondták, kell az iskolaváltáshoz mindkét szülő. Az iskolában, pedig azt, hogy a törvényes képviselő elegendő. Jelen esetben azonban nincs törvényes képviselő, mert nem volt bírósági tárgyalás. Ennek ellenére szerintem az iskolai gyakorlat nem kéri be a végzésről a papírt, hanem naívan kiadja a gyereket.
2013. nov. 7. 12:44
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ténylegesen mindkét szülő aláírása szükséges. Bármit is állítson az iskola.

Jelezd írásban, ajánlott levélben az iskolának, hogy nem engedélyezed a gyermek iskolaváltását. Beszélj az osztályfőnökével is.

A bíróságon pedig kérd a gyermekelhelyezést. De egyáltalán nem biztos, hogy te kapod meg a gyermek felügyeletét. Viszont minél tovább él a gyermek nálad, annál nagyobb eséllyel kapod meg te.

A legjobb persze az lenne, ha az anyukával tudnád tisztázni a helyzetet, és hétköznap nálad lenne a gyermek, hétvégén pedig az anyjával. Az anyja szemszögéből pont olyan, mintha kollégista lenne.

2013. nov. 7. 12:58
 18/23 A kérdező kommentje:

Igen, pont erre gondoltam én is, és ezért akarok közös felügyeletet. Akkor egyik szülő sem kerülheti ki a másikat, és senki nem tartozik senkinek, a gyerek és az anya sem érzi úgy, hogy el akarom őket szakítani egymástól, és a családi pótlékot, adókedvezményt is igénybe veheti továbbra is az anya. Én felajánlottam az édesanyának, hogy a gyermek költségeit vállalom, ruházkodás, utazás, zsebpénz, menza, telefon, ha itt van nyilván velünk eszik. De anyának ez is kevés, ő a nagy összegű gyerektartást kéri....

Nekem egy a fontos: a gyerek itt végezze az iskolát mellettem, mert akkor tudom ellenőrizni, nem megy készületlenül, és jó eséllyel leérettségizik (bár az messze van még). Anya mellett lógott az általánosból, nem tanult, hétvégén én foglalkoztam vele, hogy meg ne bukjon. De ez középiskolában már kevés. Arra is figyelnem kell, hogy vasárnap időben, délután jöjjön vissza, hogy tanulhassunk, mert ha este jön, akkor készületlenül megy hétfőn, mert az anyja mellett a hétvégén most sem tanul.

2013. nov. 7. 14:31
 19/23 anonim ***** válasza:

Nem.

A törvény egyértelműen kimondja, hogy az iskolaválasztás még válás után is mindkét szülő közös döntése alapján kell hogy történjen. Ezt nem lehet úgy kijátszani, hogy beiratjuk a közösen kiválasztottba, majd utána átiratom egy nekem tetszőbe.

2013. nov. 7. 19:04
 20/23 A kérdező kommentje:
Melyik törvény szabályozza ezt? Csak mert az iskolának írnék egy ajánlott levelet, hivatkozva erre a törvényre, ahogy az egyik hozzászóló ajánlotta. Ugyanis az igazgatóval ma beszéltem, ő sem volt tájékozott a kérdésben.
2013. nov. 7. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!