Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az anya átírathatja a 9. -es gyereket másik iskolába félévkor az apa engedélye nélkül? Jó lenne tudni.
Ha a gyerek az apjánál él. akkor az anya miért kapna gyerektartást?
Az apa intézze el hivatalosan a gyermekelhelyezést, igazolva, hogy a gyerek jobban tanul, amióta nála van.
Az anya ne a pénzért akarja a gyereket magához venni.
én szerintem is jobb ha az apánál maradna a gyerek, és igazad van, 2 hónap nem elég ahhoz, hogy belejöjjön a tanulásba, főleg ha nem is foglalkozott vele, annál nehezebb neki indulni, és ezt megszokni. De az élet ilyen, és igen is tanuljon, mert nyilván az apja nem azt akarja, hogy felnőttkorára ez miatt az utcán éljen, mert ezzel a tudással még csak munkát sem tudna szerezni. És ez igen becsületes, hogy az apának még van ennyi ereje, hogy igen is leül a fiával és tanulgat, egyre többen hanyagolják ezt a gyerekükkel, és csodálkoznak, ha ehhez hozzá szokik a gyerek és épp hogy csak át megy évvégén.
Szóval itt részben az anyja a hibás, hogy egyáltalán nem törődött a gyerekkel, és tudjuk, hogy sok szülő annyira szereti a gyerekét, hogy bármit megad neki, de szerintem néha azért be kell szigorítani a gyerek érdekében, hogy jobb jövője legyen. És igaza van az egyik válaszolónak, hogy ha az anya csak a pénzért akarja vissza kapni a gyereket, na hát akkor nem is nevezhetnék anyának. És amig tényleg nincs eldöntve, hogy igazából kinél van a gyerek, addig mind kettő szülőnek ugyan annyi joga van.
És szerintem azért jó lehet apával is szórakozni, nem csak azokkal a haverokkal, egy apától mi mindent lehet tanulni pl. szerelni egy biciklit vagy barkácsolni, egy férfi sok mindenhez ért és ezt később a gyerek sokra viheti.
egy ekkora gyereknek is kell a rendszeresség
am én az apa helyében kérném h nálam helyezzék el a gyereket hivatalosan
és kérném az anyától a gyt-t ha nem is sokat de legalább 10 000.- minimum (bár ha van keresete akkor normális gyt-t kérnék)
gyámhivatal és nevelési tanácsadó
Kérheted a hivatalos gyermekelhelyezést. Viszont az ekkora korú gyermeket már meg fogják hallgatni. Mivel csak két hónapja van nálad a gyerek, ezért simán vissza fogják adni az anyjának. Kicsi az esélye, hogy nyersz.
Ha ebbe belevágsz, akkor csakis ügyvéddel.
Inkább próbálj meg megállapodni az anyjával, hogy év végéig maradjon nálad a gyerek hétköznaponként, hogy lássátok, van-e javulás a jegyeiben.
"Így viszont anya nem kap gyerektartást, ami hiányzik neki, ezért szeretné megis visszakapni a gyereket a pénzzel együtt."
"A gyerekkel apa napi 3-4 órát tanul, hogy ne bukjon ki a suliból"
Nem értem, mi a kérdés.
A gyerektartás hiányzik, vagy a gyerek?
Az elmondottak alapján az apa mellett voksolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!