Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másra költöttem a pénzt amit a párom szintén másra akart költeni. Ezért a párom el akar küldeni. Mit tegyek?
Tegnap vettem pár dolgot és nem maradt pénz a konyhai saroküllőre amit a párom szeretett volna megvenni. Ezért csúnyán összevesztünk és megkért, hogy költözzem el.
Vettem tányérkészletet, poharakat, szendvics sütőt stb.
A pénzt (20000 forint) a párom kereste de közös kasszán vagyunk.
1.Miért nem beszélted meg vele?
2.Oké,a vendégeknek kell tányér meg pohár,de a szendvicssütő???
3.Akkor kellett vna gondolkodnod,mikor szándékosat felhúztad a párod azzal,h tudtad mit akar,és kérdés nélkül elb*sztad a pénzt másra.
4.Akkor költözz el...
Koltozz el, aztan ha lehiggadt es atgondolja, majd mehet utanad bocsanatot kerni es konyorogni, hogy menj vissza. Ne hagyd magad, mert kesobb minden hulyeseg miatt a fejedhez vagja majd, hogy koltozz. Ha nem megy utanad, akkor ennyit ert a kapcsolat, lepj tovabb.
Masreszt te is kerj bocsanatot, amiert nem beszelted meg vele, hogy mast fogsz venni belole, mert a kozos kassza nem azt jelenti, hogy barki barmire kolthet. Meg kell beszelni a nagyobb kiadasokat.
Én még nem költöznék el... hanem leülnék vele megbeszélni, annak tudatában, hogy hibát követtem el...
A nagyobb kiadásokat illik megbeszélni, függetlenül attól, ki kereste rá a pénzt.
És ha meg van beszélve, és félre van téve rá a pénz, akkor a másik félnek nem illik hozzányúlni...
Egy vendéglátáshoz nem kell feltétlenül új tányérokat, poharakat venni.
Én pl. a lányom ballagását úgy oldottam meg, hogy a hiányzó tányérokat, tálalóedényeket anyukámtól kértem kölcsön. Este elmosogattam, másnap visszavittem, és nem volt extra kiadás. De ez a te problémádat nem oldja meg.
Mindenképp beszéljétek meg, hogy mégis hogy tudnátok megvenni azt az ülőgarnitúrát. 20 ezer forint sok pénz, de nem megszerezhetetlen... ha elmész alkalmi munkára, 3-4 nap alatt össze tudod szedni azt a pénzt. Takarítás, idős nénire felügyelet, ilyesmi mindig akad...
Közös kasszán vagytok, de balhé van belőle, ha elköltöd a pénzt
Nála laksz, de ha nem tetszik valami kirak az utcára 20.000 Ft miatt
1-2 hét múlva fizetés, annyit csak kibír sarokülő nélkül
Azért te is szólhattál volna mielőtt elköltöd a pénzt
16. Azt hittem már én vagyok a bolond :) én is így látom.
Nem volt szép dolog elkölteni a pénzt, legalább megbeszélted volna vele vagy valami. DE ezért elküldeni... És akkor tényleg mi lesz ha mondjuk megkarcolod a kocsid, vagy elhagyod a pénztárcád? Mehetsz amerre látsz? Én megpróbálnám vele megbeszélni, hogy pontosan miért akar elküldeni, mert ez nem indok. Ha pedig még mindig azt akarja a saját érdekedben jobb ha elköltözöl, mert egész életedben élhetnél úgy, hogy nem tudod éppen milyen hibát vétesz amilét el fog küldeni.
Én nőként feltenném azt a kérdést, hogy lehet nem ez volt az első húzása? Lehet, hogy rendszeresen szórja a pénzt, miközben a párjának tervei lennének? És most telt be a pohár?
Persze, ha nem így van akkor jogtalan az elküldés, de jogos a harag. Attól, hogy közös kasszán vagytok, nem azt jelenti, hogy megbeszélés nélkül bármire költhetsz, főleg ha tudod, hogy ő mit akar.
Ő megkereste azt a pénzt, eldöntötte, hogy vesz egy sarokülőt. Te pedig fittyet hánytál arra, hogy ő mit tervez és helyette eldöntötted, hogy ráér az később is megvenni.
Itt alapvetően nem a pénz a gond, hanem hogy szó nélkül felülbíráltad a párod döntését. A közös kassza azt jelenti, hogy leültök és együtt konszenzusra juttok, hogy az adott keretből mit vesztek meg.
Az, hogy te eldöntöd, hogy új étkészlet és akármi kell, mert vendégek jönnek és ez most fontosabb, nem konszenzus.
Most komolyan, mibe fájt volna azt mondani, hogy szívem, vendégeink lesznek, toljuk el egy-két héttel a sarokülőt, mert szükség van még tányérokra, stb. Akkor ő azt mondja, hogy oké, és minden rendben.
Én is felkapnám a vizet a párod helyében. Mert más az, ha csőtörésetek volt és azonnal kellett hívni szerelőt, mert folyik a víz és ázik a lakás. Az vis maior. Az étkészlet egy 4 nappal később történő vendégséghez - nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!