Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fogadjam a férjemet, ha egy vita után pár napja elköltözött és tegnap telefonált, hogy eljönne néhány holmijáért és elvinné a gyereket pár órára?
Iszonyatosan félek ,hogy mi lesz !
Én is attól tartok,hogy tényleg csak a cuccaiért jön .
Én meg bolond még reménykedem.
Attól függ, mit szeretnél. Ha a kapcsolatod fontosabb, mint a büszkeséged, akkor tedd félre a büszkeséged, és légy barátságos. Ha a büszkeséged fontosabb, akkor viszont lehet, hogy emiatt nem tudod megmenteni a kapcsolatodat. (Lehet, hogy nem véletlenül az elvált ismerőseid tanácsolták ezt? Nem kéne megkérdezned idősebb házaspár ismerősöket is? Lehet, hogy az ő életükben is voltak nagy összeveszések és kibékülések, és így ők jobban tudnak tanácsot adni, ha ki akartok békülni. Történetesen az én szüleim is szétköltöztek pár hónapra, de aztán átgondolták a dolgokat, és azóta is együtt vannak. Ennek már több, mint 10 éve.)
Amit most feltétlenül át kell gondolnod, az az, hogy érdemes-e rá ez az ember, hogy kibékülj vele. Ha ennek feltételei vannak, akkor ezekből ne is engedj. Tehát ha pl. azon vitatkoztatok, hogy miért tölti minden estéjét a haverokkal, és ez neked tényleg elfogadhatatlan, akkor ne próbálj azzal békülni, hogy "na jó, végülis én nem bánom, ha minden este a haverokkal vagy".
Azt, hogy nagyon is meg vagy bántva, mindenképp el kell mondanod neki. De ne úgy próbáld közölni, hogy elérhetetlen vagy durcás, tüskés vagy. Szerintem ez egyáltalán nem a célravezető stratégia. Én azt javasolnám inkább, hogy legyél vele kedves, előzékeny, és beszélgetés közben hozd szóba, hogy téged ő nagyon-nagyon megbántott, azzal, hogy ezt meg ezt mondta vagy ezt meg ezt csinálta (pontosan nevezd meg, hogy mivel). Úgy általánosan is, próbáljatok javítani a kommunikációtokon. Van erre millió kiváló könyv. Nézz utána az "értő figyelem"-nek és az "énüzenet"-nek, ezek a jó kommunikációt nagyban segítő módszerek.
1. Ha a férjed ment el, akkor valószinüleg ö is legalább annyira megbántódott, mint te.
2. Ha visszajön a gyerekért, akkor szerintem nem zárkózik el a béküléstöl.
3. Ha a büszkeségedet mutatod (meg ö is), akkor akár most is beadhatod a válópert.
4. Ha fontos a házasságotok, akkor ne büszke, hanem barátságos legyél.
5. MA semmiképpen ne kezdj "tisztázó" beszélgetést, csak említsd meg, hogy van még, amit meg kell MAJD beszélnetek.
6. Azt ne várd, hogy a férjed megalázkodva könyörögjön, hogy visszajöhessen, elég, ha nem hangsúlyozza, hogy ragszkodik a különéléshez.
7. Ha megfogadod a büszke, elutasító viselkedést javasló tanácsokat, akkor ezzel te zárod ki békülés lehetöségét. (nem véletlen, hogy ilyen tanácsot azok adnak, akik elváltak)
Nagyon két végletet emlegetnek csak itt. Én az udvarias, barátságos három lépés távolságot javasolnám.
Ilyenkor egyik fél sem tudja igazán mit akar. Ha az egyiken látszik, hogy őt nyugodtan lehet rángatni, nicns tartása, akkor lesz pár tánclépés, de nem ingatja meg a másikat a szándékában.
Szóval az arany középutat javasolnám, nem borulj a nyakába, de udvariatlanul elutasítónak sem kell lenni.
Komolyan elvált emberek tippjeit hallgatod meg ebben az esetben?
Egyébként ne "nyomulj",de azért jelezd,hogy megbocsájtottál és békülni akarsz.Kínáld meg teával vagy kávéval,kérdezd meg,hogy hogy van,minden rendben volt-e az alatt a pár nap alatt,stb. Alakíts ki egy bizonyos hangulatot és térjetek rá a dologra,hogy mi legyen és ha úgy hozza a beszélgetés,mondd el,hogy te nem akarod elveszíteni és h békülni szeretnél.
/Jó tipp:A gyerekkel ne "zsarold" h neki ez lenne a legjobb,stb,mert ha ennek hatására vissza is megy,csak még több gondotok lesz és csak feszültség lesz folyamatosan,stb(egyik nagyon közeli rokonom pont így volt és nagyon szörnyű 15 évet húztak le egymás mellett,míg a gyerekek megnőttek,ők is a gyerekek miatt békültek csak ki)/
"Ehhez képest amit írtok pont az ellenkezőjét mondták mások,hogy legyek elérhetetlen,megközelíthetetlen ,büszke és egy szóval ne utaljak arra ,hogy békülnék,ezt tanácsolta az összes elvált ismerősöm. "
Az összes elvált ismerősöd ezt mondta? Azon gondolkodtál-e már, hogy ők miért elváltak?
Elvalttol kersz tanacsot? :D
En mondjuk tul buszke vagyok... Lehet hamar valnek, de parom mar aludt a padlon osszepakolt taskaval!
Soha nem hagyom hogy lekezeljen, vagy megalazo helyzetbe hozzon...
Ha a gyerekert es a ruhaiert jon, en biztos osszepakolnek neki elore (mit kinozzam magam a latvannyal, hogy a ruhait szedegeti?), megkinalnam egy kaveval, megkerdeznem hova mennek mikor hozza a kicsit es ennyi...
Ha bekulni fogtok idovel kiforr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!