Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Magyarországon miért van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magyarországon miért van ennyi házasságon kívül született gyerek és válás?

Figyelt kérdés
amerre csak nézek, szinte mindenhol ezt látom.. Egy haverom pl. nem ismeri az apját. Egy másik barátomék szülei most váltak el 20on nemtudom hány év után.. ahova jártam suliba, osztályba, rengeteg osztálytársam csonka családból származik. Miért ennyire katasztrofális a helyzet? Miért van ennyi válás? Én ott tartok h nem merek összeházasodni és gyereket vállalni.

2013. okt. 18. 13:24
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Hát, én nemtudom. Nekem a szüleim 25 éve házasok, sose volt olyan balhé vagy bármi h elváltak volna.. pedig a testvérem is betegen született (autista), de apám nem lépett félre, nem k..t félre egy fiatalabb kis csiriglivel. anem inkább jobban kiállt értünk, anyámmal sose veszekedtek max vmi aproságon, de az mindenhol természetes. Nekem az a fura h sok a válás, egy barátom apja is most akar válni, mert 20on év házasságból 3 évig csalta barátom anyját... nem értem én már ezt... Meg még sok máshol ezt látom
2013. okt. 19. 19:46
 12/22 Dr. Ignácz Zsuzsanna válasza:
100%

Mert a média csaladromboló: a sorozatok,' kísértés" , "poligamy, társasjáték", mossák az agyakat...ez van beállítva követendô példának.

ha olyan jó dolog a válás miért olyan boldogtalanok utána..?

Meg a válással elvesztik általában a házukat is amit még ki sem fizettek teljesen emiatt a bank elveszi..

Nézzétek meg "Alan Watt az emberi psyche manipulálása" cimû youtube videot...

2013. okt. 19. 21:24
 13/22 harleynagyi ***** válasza:
38%

lehet ez a kicsi vicc jo jellemzo a mai valashoz ...........Egy apuka később végez a munkájával, útban hazafele eszébe jut, hogy a kislányának születésnapja van, így betér egy játékboltba, ahol Barbie babát akar vásárolni.

Megkérdi az eladónőt:

- Mennyibe kerül a kirakatban lévő Barbie baba?

Az eladó válaszol:

- Melyikre gondolt?

- Van Barbie a tornateremben 19,95 euróért.

- Barbie vásárlás közben 19,95 euróért.

- Barbie a tengerparton 19,95 euróért.

- Barbie discoban 19,95 euróért.

- Elvált Barbie 265,95 euróért.

Az apuka kíváncsian megkéri:

- Miért van a legtöbb Barbie babának 19,95 eurós ára, míg az elvált Barbiénak 265,95 eurós ára?

Az eladónő a világ legtermészetesebb módján válaszol:

- Az “Elvált Barbiéhoz” jár még Kent autója, Ken háza, Ken mobiltelefonja, és Ken számítógépe is.

2013. okt. 23. 18:17
 14/22 anonim ***** válasza:
Szuleimnel a penz/alkohol volt a kivalto ok.
2013. okt. 24. 06:21
 15/22 Főzős Laci ***** válasza:
20%
Ez a két dolog a társadalmunk morális válságát tükrözi.Itt volt 40év kommunista nihill,és a válság csak mélyül.Talán a mostani kormánnyal megáll ez a folyamat,de sok idő kell hozzá.Meg sok agglegény is van,aki a vélt,vagy valós szabadságát nem akarja feladni egy nő miatt.
2013. okt. 24. 10:37
 16/22 anonim ***** válasza:
41%

a házasság nem garancia semmire! (nekünk van a párommal közös gyerekünk, együtt élünk, de nem álltunk anyakönyvvezető és oltár elé, de attól még ásó-kapa-nagyharangra tervezünk) :)

nagyon kevés ember van a földön, aki a tökéletes párját találja meg (talán mert ez a mesében van csak, meg egy-két nagyon jó természetű, toleráns emberpárnál) :)

szóval a kapcsolatok amúgy sem biztos, hogy az óminózus 7 évnél tovább bírnák.

korábban az erkölcs, a szóbeszéd, a hagyományok, és a szűk látókör, a sok mindent eltűrés tartott össze sok kapcsolatot, ma már nem szól meg a "falu" ha elválsz, nem közösítenek ki az emberek, hogy elváltál (nem dobálnak meg kővel) ja, és már nem hiszik el a nők, hogy az asszony verve jó, vagy a férfiak nem olyan gátlásos úriemberek, mint régebben, nem az a morál van, hogy "kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete" :) ma már nem kell félned, hogy egyedül maradsz, a média is azt súgja, hogy különleges vagy - a mesék is mindig a királyfi-királylány egymásra találásáról (és nem házassági viszontagságaikról) szól :)

tudod, hogy ha nem jó valami, kiléphetsz belőle és jöhet egy jobb. hát élnek is azok ezzel a lehetőségekkel, akiknek nem működik a jelen kapcsolatuk.

illetve nem olyan fontos már a házasság, főleg, hogy még egy polgári összeadás is jó pár ezer forint (és az már egyáltalán nem romantikus, akkor meg minek)

2013. nov. 11. 10:29
 17/22 anonim ***** válasza:
21%

Polgari osszeadas ingyenes ez csak kifogas.

Ha van penz minden gagyi felesleges tablet okosmibil akkor jut par ezer az unnepre is.

Aki nem gondolha a parja az igazi az nem nosul megmarad a fuggetlenseg csak elettars lesz.

2013. nov. 11. 11:27
 18/22 anonim ***** válasza:
32%

tényleg ingyenes, na ezt akkor rosszul tudtam :) viszont valaki győzzön meg arról engem már, hogy miért ne csak magunkban, benne és magamban bízzak, minek menjek el polgárira - az az "igéret" amit egy hivatalos ceremónia, állami elismerés ad, nagyobb garancia-e, mint hogy szeretjük és tiszteljük egymást? :)

maradi felfogás. ha esküvő "kéne" akkor már inkább ünneplős típusú, és az már pénz. én nem esnék fenékre, csak mert a Magyar Köztársaság hivatalos képviselője előtt nyilatkozom, hogy a páromnak felesége és ő a férjem akar lenni.... (cöhh) :)

köszi a 0-ás értékelést, pedig igazam van abban, hogy miért van annyi válás, csak túl gyerek, vagy vakvarjú volt, aki lepontozott, de majd idővel meglátja, hogy amit írtam, abban bizony van valami.

vagy pedig boldog tudatlanságban élhet, és hihet abban, hogy régebben mindenki úúúgy szerette egymást, most meg már senki :) :)

2013. nov. 11. 11:42
 19/22 anonim ***** válasza:
61%

azért fontos a házasság, mert ez a régi érték még nem múlt el.

Hisz régen mi volt ha valakivel összejöttél, gyerek de sehol házasság? kiközösítés lett a vége. Ennek a maradványa még valahogy megmaradt,de a modern emberek kézzel-lábbal hadakoznak hogy minek házasodni hisz anélkül is van szerelem,de ilyenkor csak egy kérdés van.

Tényleg csak fölöslegesnek tartják ezt vagy csak félnek a kötöttségtől illetve csak lusták hozzá?

2013. nov. 11. 11:54
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem az a lényeg, hogy meggyőzzük a másikat, mert ebben nem lehet. Ez is olyan mint amikor a gyerekesek és gyerektelenek egymást győzködik, hogy de hát kinek van igaza és "hülye" a másik, hogy ezt ő nem így érni.

Az emberek különbözőek. A házasság kérdésében (is) az a legfontosabb, hogy az adott két félnek egyezzen a véleménye. A többi nem számít.

Én személy szerint "házasságpárti" vagyok, a párom is. Nekünk ez az álláspont tökéletesen megfelel és ez az érzés belülről jön. Mint a gyerekkérdésnél. Nem tudod igazából megfogalmazni (pláne a másik oldalnak) hogy miért így érzel, egyszerűen csak tudod, hogy a te életedhez ez hozzátartozik. Te szeretnél menyasszony lenni, majd aztán feleség és idővel ha mindketten úgy akarjátok,akkor anya is leszel. A másik oldal meg nem szeretne menyasszony lenni, feleség lenni vagy épp anya lenni. Egyik gondolattal sincs semmi probléma. Mindenki úgy élje a saját életét, ahogy neki tetszik. Csak ne akarja mindenképpen meggyőzni a másikat arról, hogy az egyedüli igazság az, ahogy ő gondolkodik, minden más megoldás helytelen.

(egyébként a házasság, mint jogi kapcsolat annyiban jelenthet "előnyt", hogy mondjuk egy súlyos baleset következtében nem fognak elhajtani a kórházi információs pulttól azzal, hogy csak családtagnak adhatnak ki infót. Főleg ha olyan szülők is vannak a másik oldalon, akik adott esetben a nem hivatalos családtagot szépen kitessékelnék a beteg szobájából.... persze ilyen nem történik nap mint nap, de csak egy lehetőséget vázoltam fel.)

2013. nov. 11. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!