Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne az a pont a kapcsolatodban, ami váláshoz vezetne? Mi az amit nem tudnál megbocsátani?
Hát ezen én is sokat gondolkodtam. Az a "baj" hogy az ilyen dolgok nem egyszerre, vagy nem egy nagy dolog történik, hanem sok kis bosszúság, piszkálódás, megbántás, amit még akkor és ott le lehet nyelni.
Hát aminél biztos lapát lenne nálam:
Ha megütne a párom.
Ha erőszakoskodna velem (az ágyban).
Meg hát a szokásod dolgok, hogy: Megcsalás és hasonlók.
Jelen pillanatban úgy érzem, csak akkor válnék, ha már nem tudjuk megoldani a problémákat és megmenteni akár terápia segítségével is a házasságot. Nem vagyok az a típus, aki könnyedén, az első problémánál meghátrál, hanem a megoldást keresem. Akkor jönne el a vég, ha ez csak egyoldalú lenne, és a másik már egy keresztbe szalmát sem tenne meg azért, hogy menthető legyen a kapcsolat.
Szerencsére semmi gond nincs a házasságomban, és remélem nem is lesz, vagy ha lesz, meg tudjuk oldani.
Viszont a következő helyzetekben nem látok más megoldást, csak a válást:
folyamatos lelki terror
bántalmazás
menthetetlen szenvedélybetegség, úgy, hogy a függő nem hajlandó rehabilitálódni
viszony
1-es vagyok...
Arra is gondoltam, amit a hármas írt, a szenvedélybetegség. Aztán csak azért nem írtam le némi gondolkodás után, mert arra gondoltam, hogy emiatt nem válnék azonnal, megpróbálnék mindent megtenni, hogy segítsek a másikon.
A félrelépés nálam az a dolog, ami miatt egyből a válásra gondolnék. Ebben a helyzetben keresztbe szalmát nem tennék, hogy mentsem a kapcsolatot.
Ha úgy általában megszűnne köztünk a szeretet (nem szerelem, az nem baj, ha néha takarékon van), a tisztelet, és az egy irányba nézés.
A megcsalás elég súlyos, de nem ezt tenném első helyre (még sosem csaltam, és sosem csaltak meg, szóval ezt nem tudom annyira átérezni).
Ha nem közösen hoznánk a döntéseket, ha megütne, ha nem szépen beszélnénk egymással, ha nem kívánnánk már az ölelést, a bújást, ha nem bírnánk egymást elviselni egy esős, borongós, otthon ülős napon, ha megszűnnének a napi kedveskedések - ezek eléggé letörnének,és akár váláshoz is vezethetne hosszú távon, ha valamelyikünk elutasítani a javulásért való küzdést.
ha megverne
ha nem tisztelne (pl. megcsalna és még meg is magyarázná, hogy neki ehhez joga van)
ha durván és bunkón viselkedne másokkal
ha rosszul bánna a gyerekekkel
Ha megverne (láttam erre példát, amikor kisgyerek voltam. és nem, soha nem tűrném el, hogy kezet emeljen rám)
Ha "megerőszakolna", szexuálisan bántalmazna.
Ha rendszeresen megalázna.
Persze elsősorban igyekezné(n)k megoldást találni a problémákra, és csak azután válni, ha már tényleg menthetetlen.
23/N
Megverne vagy megcsalna.
A többit meg ugy ahogy meg lehet bocsajtani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!