Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezés kérdés. Mik az esélyeim apaként? Hosszú.
az a baj, hogy a láthatásokon meg kellene jelenni. Te vagy a kapcsolattartó, ezt neked kell megoldani! Én megértem, hogy nagyon messze van, és mind anyagilag, mind időben is képtelenség megoldani de sajnos a jogrendszer csak azt mondja ki hogy meg kell oldanod.
Gyermekjóléti Szolgálatnál dolgozom, csak a tapasztalatokat írom le. Ha az anya szándékosan megakadályozná a kapcsolattartást pl.: nem adná át a kislányt, akkor el lehetne indulni valamerre, de így nem igazán. Te leszel a hunyó a történetben, mert nem keresed a gyereket. Ott kellett volna lépéseket tenni, amikor az anya kitalálta, hogy 400 km-re odébb költözik a gyerekkel, vagy te költöztél messzire tőlük. Így már sokkal kevesebb az esélyed.
Tartani kell a kiírt időpontokat mindenáron, különben nem fognak a javadra dönteni semmilyen téren. Párszor próbáljatok anyukával megegyezni hogy pl.: féluton találkoztok, ezzel is segítsen neked. Nem mindig kivitelezhető, de egy-egy alkalommal meg lehet oldani, főleg ha intelligensebbek a szülők, és felfogják, hogy a gyerek érdeke, hogy mindkét szülőjével tudjon időt tölteni. Ha nem tudsz találkozni a gyerekeddel, akkor meg mindig hívd fel, skype-oljatok, látszódjon, hogy érdeklődsz iránta.
Erről nekem nagyon negatív tapasztalataim vannak. Ismerős hosszú évek óta harcol a kislányáért, akit az anyja minden módon terrorizál, még eddig semmit nem ért el.
A 18 éves srác válaszoló elmúlt már 14, mikor erről szó volt a bíróságon. 14 alattit nem kérdeznek meg, csak mindkét szülő beleegyezése esetén. Az én szüleim is elváltak, mikor gyerek voltam, de nem volt kérdés, hogy a munkanélküli, gonosz és pszichiátriai eset apám, vagy a becsületes stabil állású édesanyámhoz kerülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!