Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezés kérdés. Mik az esélyeim apaként? Hosszú.
Leírásod alapján úgy tűnik, a kislányotoknak vannak problémái a jelenlegi helyzettel kapcsolatban, amit valószínűleg otthonról hoz. Nyilván nem akarom az exedre kenni, mert a válás már alapból megzavarhatja a gyerek lelki világát, de ezek a hazudozások anyjának meg a sírás, hogy nem akar hazamenni azt sejtetik, hogy otthon anyuka telebeszéli a gyerek fejét mindennel és valószínűleg a helyzet ellen neveli. Fel sem fogja mekkora hibát követ el ezzel a saját lánya pszichés fejlődése ellen.
A gyermekelhelyezés megváltoztatására szerintem nyomós érveket kell felsorakoztatni. Pszichológusi vizsgálat segítségével megpróbálhatod, de azért szerintem nem olyan súlyos a helyzet, hogy emiatt kiaszakítanák a gyereket a meglévő környezetéből. Miért nem kérsz közös felügyeleti jogot inkább? Ha nálad is adottak a körülmények egy kisgyermek számára, és a gyermek is szeret veled lenni, akkor lehet arra esélyed. Ha megkapod, akkor meg nem havi vagy heti váltásba osszátok el, hanem minden második hétvége és minden szünidő és ünnep felében és minden második teljes karácsonykor nálad lakik, meg amikor még a gyerek igényli (később), egyébként meg az anyjánál.
Bocsánat a kitérőért, de úgy érzem ezt le kell írnom.
18 éves fiú vagyok, kb. 5 éve váltak el a szüleim. Itthon maradtam apukámmal (eleve hozzá kértem az elhelyezésemet), anyám elköltözött az élettársához. Nem sok ideig volt ott, de az idő alatt nem volt ilyen probléma mint nálad, habár volt hivatalos (programozott) hétvégi láthatás, de bármikor mehettem bármelyikőjükhöz. Persze én apukámmal éltem itthon, mert nem tetszett anyám új lakhelye...
Arra akartam ezzel célozni, hogy soha nem értettem mi értelme az ügyben ártatlan gyermeket manipulálni, bántani, eltiltani stb. Mi visz erre valakit? Szívből gyűlölöm az ilyen embereket, pontosan azért, mert én átérzem a család szétszakadásával járó érzéseket.
Sok sikert, és ne engedd el magadtól a kislányodat!
Hát ebben a cipőben járok én is, csak a másik oldalon. Az én gyerekeimnek sokszor ugyanez volt a műsora, és az én volt férjem is el akarta őket vinni.
Ez egy nagyon egyszerű folyamat. A gyerek ugyanúgy szeret mindkettőtöket, és nem akar titeket megbántani, ezért azt hiszi, hogy mindig az ellen kell beszélni aki nincs ott, így kedvébe jár annak a szülőnek aki ott van.
Nem bonyolultabb ez.
Nincs erre más megoldás, mint hármasba leülni, és amikor mindketten ott vagytok, tiszta vizet önteni a pohárba.
Ezalatt a beszélgetés alatt, azt is megkérdezhetitek tőle, hogy miért nem mond igazat. Ebben a gyerek érdekében együtt kell működnötök, mert különben elszabadul a pokol, és ki fog játszani titeket.
Mi nem jutottunk el bíróságig, mert a fiaim csak elmondták őszintén, hogy nálam akarnak maradni. Üljetek le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!