Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért ilyen a volt felesége?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen a volt felesége?

Figyelt kérdés
A párom volt felesége azzal fenyegeti a páromat,hogy nem jöhet hozzánk láthatásra a lánya (12 éves),ha én is otthon vagyok olyankor. Mivel egész hétvégére szokott jönni ez nem igazán megoldható és mi amúgy is úgy gondoljuk,ne a volt felesége döntse el,hogy én otthon vagyok vagy nem. A párom lányával nincs probléma vele nagyon jól kijövök,kedves,rendes gyerek,bár az utóbbi időben észre vettük,hogy mikor nálunk van és felhívja őt az anyukája telefonon,akkor hazudozik neki,pl. hogy nem én segítettem neki a leckében,vagy nem velem játszik,pedig általában mindig hozzám jön oda ha segíteni kell a leckébe,vagy hogy társasjátékozzunk,de ezt az utóbbi időben letagadja az anyukája előtt. Nem értem mi a baja velem a volt feleségnek,nem adtam rá okot neki hogy ellenséges legyen velem,a gyerekkel jól bánok,szeretem és ő is engem,a válásuk nem miattam történt már több éve el voltak válva mikor megismerkedtünk a párommal,mikor komolyra fordult a dolog köztünk akkor a párom mondta neki telefonon hogy be szeretne mutatni minket egymásnak és a következő láthatáskor jöjjön ki a gyerekkel,de az ex azt mondta őt ez nem érdekli,és nem jött ki a gyerekkel,már 4 éve új párja is van az ex-nek tehát nem magányos,ezért nem értem hogy miért csinálja ezt? Esetleg valami tapasztalata van valakinek,hogy mi a baja velem? És mit kezdjek a helyzettel?

2013. okt. 16. 21:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

"és téged fog anyának tekinteni." Idióta.

Féltékeny rád, együtt töltött évek nem múlnak el. Akinek 6 felesége/férje/hosszabb ideig szeretője volt az hat csomagot cipel. Egy válással ezt nem szokták lerakni, az sem, aki megjátssza, vagy ezt hangoztatja. Nagy dolog ha két ember eggyé válik. Nem lehet nyomtalanul eltüntetni a lélekből.

2013. okt. 16. 22:47
 12/20 A kérdező kommentje:
Szerintem ez sem igaz mindenkire. Amúgy én is elvált vagyok és 7 évig voltam házas (közös gyerekünk nem lett),de én lezártam lelkileg a volt házasságomat.
2013. okt. 16. 23:27
 13/20 anonim ***** válasza:

jaj mintha magunkat olvasnám!! :( Nálunk ugyanez van, ennek már több mint 4 éve!! Nálunk az anyuka lépett félre, azóta is együtt van azzal a férfivel, tehát ők már kb. valami 6 éve vannak együtt. Én is a szétköltözés után ismertem meg a páromat, ott 2 kislány van, nem is olyan kicsik már, 11 és 13 évesek. 7 és 9 évesek voltak mikor megimsertem őket!

Nálunk olyan is volt, hogy a gyerekek előtt elkezdett velem artikulálatlan hangon üvölteni, hogy mit képzelek magamról, csak nem én akarom nevelni az ő gyerekeit? Párom alig tudta megfékezni őt. Volt, hogy kiszúrta a kocsim kerekét is, Gyerekek szegények már átlátják az anyjukat, a nagy 1 év múlva már hozzánk szeretne költözni, kisebb szintén. Ráadásul hamarosan megszületik a közös babánk, na ott ismét elgurul majd a gyógyszer jó messzire nála.

Nem lesz soha vége ennek, ahogy írták az előttem szólók is, annak örülnének ezek a nők (tisztelet a kivételnek) ha a vokt férjük hajléktalanként, magányosan tengődnének. Amint nem így van, azt már nem tudják elviselni, no meg kitudja lehet nem is olyan jó az ő párkapcsolatuk, hiába van mellettük valaki..

2013. okt. 17. 09:59
 14/20 A kérdező kommentje:
Ez nem valami biztató :(
2013. okt. 17. 10:40
 15/20 anonim ***** válasza:

13-as vagyok! Kérdező pedig próbáljatok berendezkedni erre, hogy nem fog lenyugodni! Valamitől az ő lelki állapota torzult, így nem fog nektek nyugtot hagyni. És igen sajnos a gyerek fog még produkálni érdekes dolgokat, de hidd el a rossz érzését az anyjához fogja kötni és nem hozzátok. Igenis rossz érzés az egy gyereknek ha hazudnia kell mert anya ezt várja. szegény hazudni is fog de, bűntudata lesz miatta, de nem rátok fog haragudni, hizs nem ti kéritek őt erre, hanem az anyjuk! A szomorűsűgűt, a rossz érzését a gyerek az anyjához fogja kötni.

Nálatok sem kicsi már a gyerek, amennyiben eldurvulna a helyzet, 14 évesen már dönthet úgy, hogy hozzátok szeretne jönni. Már akár most 12 évesen is meghallgatja őt a bíróság, de még nem döntő a gyerek szava. 14 évesen már az!

2013. okt. 17. 11:55
 16/20 anonim ***** válasza:

Nálatok dettó az a helyzet mint nálunk. A férjem előző házassága szexhiány és az ex hárpia viselkedése miatt kudarcba fulladt. Nem részletezem, de évek múlva becsajozott a férjem és az exe beadta a válópert, mire elváltak már nem is azzal a nővel volt. Közel 8 év után jöttem én a képbe, ma már házasok vagyunk. Imádom a gyerekeit, ők is engem. Bármikor jöhetnek hozzánk. A férjem exe viszont minden láthatást akadályoz ahogy csak tud, mindenféle kifogásokat talál ki. Tiltani próbálja és a férjem ellen nevelni a gyerekeket (szerencsére nem sikerül neki). Óriási érzelmi terrorba tartja őket, ha tőlünk mennek haza az az első kérdése otromba hangon "na mi van apátokat már jobban szeretitek" vagy szimplán sír órákat a konyhába, hogy ne menjenek el sehova. Amikor én megyek a gyerekekért és az ablakból látja, hogy én ülök a volánnál, azonnal hívja a férjem, hogy "ha legközelebb az a nő jön lemegyek és hasbarugdalom". Pedig tudja, hogy jól bánok a gyerekekkel és szeretnek velem lenni. Sokkal inkább barátnőjük vagyok, nem akarok pótanyjuk lenni. Nem nevelem őket, csak akkor adok tanácsot és akkor segítek a tanulásban, ha megkérnek. Mondjuk nálunk úgy van, hogy a heti egy találkozásba többet beszélnek velem, mint egész héten otthon az anyjukkal, ezerszer többször kérnek tőlem tanácsot, mint egyszer az anyjuktól. Mert az anyjuk otthon nem foglalkozik ám velük rendesen, állandóan fáradságra hivatkozik pedig nem is dolgozik amióta elvette annó a férjem, nem főz (szó szerint soha), nem vezeti normálisan a háztartást, de mégis megjátsza az aggódó anyukát ha a gyerekek jönnének hozzánk.

Az nálunk is van, hogy szegények sokszor letagadják ha valamit velem csináltak és azt mondják inkább, hogy az apjukkal. Közös kép az interneten? Óriási botrány tör ki. A gyerekek mégse veszik le. A középső most azt tervezi, hogy jövőre hozzánk költözik, direkt abba a városba néz sulit, ahol mi lakunk. Ezért az anyja lek..vázta a lányt.

Figyelj sokat gondolkoztam már mi lehet ennek az oka, meg a férjemmel is meg a gyerekekkel is sokat beszélgetek erről. Ők azt mondják az anyjuk mindig is ilyen volt, ilyen a stílusa, nem gondolkozik csak beszél. A gyerekek maguk mondják, hogy önző, csak magára gondol és érzelmileg zsarolja őket. Szóval összegezve, nem hinném, hogy mi hibázunk, inkább csak bennük lehet olyan sérelem, olyan méreg, amint nem tudnak túllépni és rajtunk próbálják letölteni. Mondjuk nekem is szerencsére nagyon jól sikerül kezelnem a helyzetet :)

2013. okt. 17. 12:43
 17/20 A kérdező kommentje:
Látom akkor sajnos ez egy "általános" probléma az elvált nőknél. Utolsó,tényleg nagyon hasonlít a helyzetünk. A párom mesélte,hogy a volt felesége soha nem főzött,mert lusta volt és hogy idegbeteg volt állandóan.Az internetre a párom nem tehet fel közös fotót a gyerekkel,mert ordított érte az ex. Gondolod ha már felnőnek a gyerekek és nem kell egyeztetni anyukával mindig a gyerek miatt,akkor már jobb lesz a helyzet? Nekünk nemsokára megszületik a közös babánk,úgyhogy most azt mondogatja a gyereknek hogy ha megszületik apád új gyereke téged már nem fog szeretni. Persze ez nem igaz és ezt meg is beszéltük a gyerekkel. Meg persze a párom felhívta az exét,hogy miért mond ilyet a gyereknek,esetleg magából indul ki? Mióta ő szült az új párjának azóta már nem szereti? Erre lecsapta a telefont.
2013. okt. 17. 13:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy ahogy nő a gyerek a helyzet egyre jobb lesz. Mert kicsiként még persze hogy befolyásolható, gyerekként nem látja tisztán a helyzetet. Ám ahogy nő, majd úgy fog rájönni egyre jobban (amit már biztos, hogy most is érez) hogy valami nem kerek az anyja gondolkodásában. Nálunk érezhetően nap mint nap egyre "felvilágosultabbak" a gyerekek, és nem azért mert mi adjuk alájuk a lovat, hanem mert velük is ugyanazokat a dolgokat kezdi eljátszani amit annó házasságban a férjemmel. Az elején, évekig azt hitték minden szó igaz amit az anyjuk mond, mégha ettől szerették is az apjukat. Ma már kezdenek rájönni, hogy az anyjuk nem mondott igazat az apjukról és hogy nem normálisan viselkedik az anyjuk. Nagyon sajánálom a gyerekeket, mert amíg mi úgymond csak nevetünk az ex dolgain (nem tudunk mást tenni, ezerszer próbáltunk beszélni vele) addig a gyerekek láthatóan szenvednek miatta és ez egyáltalán nem hatja meg a kedves anyukát.

Nálunk még nincs baba de amióta összeházasodtunk azzal riogatja a gyerekeket, hogy ha majd lesz nekünk gyerekünk akkor megszűnik számukra a jó világ, el lesznek felejtve és majd nem fogjuk őket többé szeretni. Úgy ahogy ti, mi is beszéltünk a gyerekekkel, hogy semmilyen megkülönböztetés nem lesz.

Volt olyan is, hogy beszéltem telefonon a gyerekek anyjával, ő hívott. Velem telefonon mindig normális. Próbáltam neki segíteni, hogy mégiscsak eltelt 10 év a válásuk óta, rendezzék a dolgokat a gyerekek érdekében. Mondtam, hogy én a férjem részéről elintézem, csak ő is menjen bele, hogy havonta egyszer üljenek le ők ketten össze egy fél órára, beszéljék meg a gyerekekkel kapcsolatos dolgokat, a fontos döntéseket közösen hozzák meg. Lássák a gyerekek, hogy a szüleik kulturáltan tudnak együttműködni, van összetartozás. Mindenkinek jobb lenne. Mondja hogy igazam van, meg hogy örül hogy ennyire a szivemen viselem a dolgokat, meg hogy örül hogy elfogadom a gyerekeit stb. Mindent megbeszéltünk. Mire hazaértem a férjem már megkapta tőle az sms-t, hogy "az a nő takarodjon el a gyerekeim közeléből mert óriási balhét csinálok". Köpni-nyelni nem tudtam. Most erre mit mond az ember? :)

Olyan mintha nem tudta volna megemészteni a válást, ugyanakkor meg vannak pasijai és semmit nem akar a férjemtől. Válásuk után is mindent megkapott. Ha kevés pénz van akkor a normális gyerektartást, ha nekünk is több van akkor többet. Kijelentette, hogy autóval akarja fuvarozni a gyerekeket, vett neki a férjem egy autót, mondván talán enyhít a helyzeten. Nem sok idő volt, mire újra elkezdte a hülyeségeit.

Kicsit olyan, mintha ördögi körbe lennénk. Minél jobban kikészíti érzelmileg a gyerekeket, minél nagyobb sérelmet okoz nekik én próbálok velük annál kedvesebb lenni, enyhíteni kicsit a fájdalmukat, elfeledtetni velük amikor nálunk vannak, de az anyjuk erre még jobban szenyózik velük, és nem érti meg, hogy ezzel nem nekem árt és nem is az exének, hanem a saját gyerekeinek. (bocsi kicsit hosszúra nyúlt)

2013. okt. 18. 10:15
 19/20 anonim ***** válasza:
Jézus! Görcsbe rándult a gyomrom, ahogy a történetet olvastam. Talán azért, mert ismerős a helyzet. 24 évesen meg akartam mutatni a világnak, hogy bármit meg lehet csinálni. Feleségül vettem egy irányítható, formálható csajt, mert szerettük egymást. 18 évvel később szexhiány és hasonlók miatt elváltunk, és én megdöbbenve tapasztaltam, ahogy az addigi nevelésem egyik napról a másikra lemálik róla, és egy inkorrekt, kicsinyes hárpia lesz belőle. Jelzem, nem szeretek cigánykodni, váláskor MINDENT otthagytam neki és a gyerekeknek. Amikor beadtam a válást, még istenes volt, de amikor megtaláltam mostani páromat, azon nyomban egy fúria lett belőle. Ahol tudott keresztbe tett, próbálta a gyerekeket ellenem fordítani (az egyiket sajnos sikerült), mindenféle pénzügyi problémákat támasztott, tiltotta a gyerekeket tőlünk, és sorolhatnám napestig. 12 év kellett, hogy leakadjon rólam, és felfogja, hogy már nem hozzá tartozom.
2013. okt. 27. 19:44
 20/20 A kérdező kommentje:
Hát ez nem túl biztató! 12 év,az rengeteg idő.
2013. okt. 31. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!