Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a közös szülői felügyeletről? Szerinteted valóban a gyerek érdekét képviseli, ha a két szülő öli egymást?
Viszont ha a szülők ölik egymást, akár mert primitívek - ahogy írtad - , azt a gyerek szívja meg. Sajnos!
Az én álláspontom ez.
Semmiképp sem pártolom a közös szülői felügyeletet.
Ahogy egy válaszoló írta, a gyereknek szüksége van egy otthonra, egy szobára, ami az ő biztos pontja.
Ki az aki ezt a badarságot kitalálta, hogy külföldön ez működik. Csak több lelkinyomorék gyereket teremtenek vele :(
Nálunk nincs közös felügyelet, sem hetente "költözés", mégis néha összevitatkozunk. Utoljára a nyelvtanuláson pl. Ezt szerintem nem lehet úgy elintézni, hogy "nálam van a gyerek, én döntök". Meg kell beszélni, ami néha vitát eredményez. De a gyerek közös, a vele kapcsolatos döntéseknek is közösnek kell lennie - ésszerű határokon belül természetesen.
Nálunk egyébként többé-kevésbé a kétlakiság is megvan, mert az apjánál is van saját szobája és heti 1x ő megy érte a suliba, néha ilyenkor nála is alszik.
A közös szülői felügyeletet szerintem sokan tévesen látják. Azt látjuk, hogy x gyerek bizonyos időt y címen, bizonyos időt meg z címen van. Szegény mennyit jön-megy. A valóságban azonban annak az x gyereknek szüksége van mindkét szülő ugyanakkora jelenlétére az életében, és ő úgy éli meg, hogy anyával is jó lenni meg apával is. Minkét szülőnél saját élettere van, mindkét címen otthon érzi magát, és nem kell feltétlenül heti váltásban gondolkozni. A sulis cuccokon kívül meg semmit nem kell vinnie magával ha nem akarja. Ha nekem gyerekkoromban elváltak volna a szüleim, biztos egy ilyen felállásnak örültem volna a legjobban, mert nem tudtam volna dönteni egyik szülő mellett se, és ha anyunál helyeznek el akkor apu hiányzott volna, ha apunál akkor meg anyu. Egy ilyen szituban éreztem volna legkevésbé, hogy elváltak, ha mindkét szülőnél lakhatok, akkor éreztem volna a legkevesebb változást az életemben. Kéthetente egy hétvége kinek elég? (És ha egyik szülőnél van a felügyelet, akkor az a szülő a minimális láthatásnál többet úgyse enged, legyünk őszinték...)
Nyilván van olyan gyerek, amelyiknek a személyisége miatt nem javallot a közös felügyelet, de az esetek többségében szerintem ez a legjobb megoldás.
14.
szerencsére együtt vagyunk a gyermekem apukájával, de én engedném, h annyit találkozzanak, amennyit akarnak, ha netán különválnánk. még azt is, h itt aludjon nálunk az apa. cserébe csak annyit kérnék, h nálam helyezhessék el a fiunkat. nem szívatásból, hanem mert ez a legmélyebb, legőszintébb meggyőződésem, h a két otthon, a kétféle nevelés, tanítás, törődés stb összezavarja a gyereket. természetesen lehet, h én gondolom rosszul, de én vhogy ösztön szinten nagyon komoly ellenérzésekkel viseltetem a közös felügyelet iránt, mert szerintem nem nyújt elég stabilitást a gyereknek. de ezt már korábban kifejtettem.
UI: a szüleim elváltak, én nem tudtam volna egyszer apunál, egyszer anyunál lenni
Viszont azt se felejtsük el hogy mindkét szülőnél más-más nevelés, szabályok vannak, ami csak konfliktust szül.
Szerintem az amit az utolsó írt, max a középiskolás körüli gyerekeknél lehet pozitív hatású.
Ha két szülő külön él, kétfelé nevelik amúgy is a gyereket. A személyisége kialakulásában nem feltétlen lenne hasznos ha 2 szülő, 2féle elv szerint nevelne egy kisgyereket. Felnőttebb korban előnyös lehet!
Ez is igaz, viszont így nincs kétfelé rángatva a gyerek.
Egyik sem jó.
Az a legjobb ha családban él a gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!