Valóban igaz az, ha egy pár nem házasodik össze, a születendő gyerek nem kaphatja meg az apa vezetéknevét?
de megkaphatja, kivéve, ha a fogantatás pillanatában még nem más felesége vagy. akkor a férj nevét kapja, papírmunka és el lehet intézni.
ha nem vagytok házasok, akkor apasági nyilatkozat, papírmunka.
De megkaphatja!
Még most amíg terhes vagy, menjetek el az önkormányzathoz és ott intézzétek el az apasági elismerő papírokat. A kórházba már ezzel menjetek és automatikusan az apa nevére fog kerülni a kicsi.
Ha nincs a kezetekben ilyen papír, akkor a te nevedre kerül a pici születésekor. Hiába lesz ott az apa és ott hiába bizonygatja majd bárkinek is hogy ő az apa.
Mi is így jártunk. Eszünkbe se jutott hogy papírokat intézzünk míg terhes voltam, koraszülésem lett, hirtelen történt minden és a pici az én nevemre került. Amikor mindenféle papírt kaptunk ami a szülőknek szólt, mindenhol át volt húzva az apa név, csak én szerepeltem mindenhol--- mivel az én nevemre került ezért úgy gondolták nincs apja a gyereknek....
A párom többször el is sírta magát hogy igenis van apja, ő az apa. Dehát nem tudtunk mit tenni.
Minden papír, születési anyakönyvi kivonat, taj kártya, lakcímkártya stb. úgy jött hogy az én vezetéknevem volt a keresztneve előtt...
Elég sok időbe, futkosásba került mire mindent elintéztünk hogy kijavítsák. Új anyakönyvi kivonatot kapott stb.
Én ezután mindenkinek azt javaslom a betöltött 12. hét után menjenek el aláírni az elismerő papírokat, az csak 10 perc, és nem éri őket váratlan meglepetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!