Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lénywgi részletek nélkül nemigen lehet véleményt mondani.
Amúgy szerintem nem.
Mire föl?
Nem tudom, mit nem lehet érteni a kérdésbe.. Na mindegy
Köszönöm a válaszokat. :)
Nem tudom, mit nem értesz, első...
Eddig bírtátok? :D Megfontolt döntés volt.
Egyébként asszonytartás akkor jár, ha a nő a férj miatt nem talált munkát, nem dolgozik. Nem tudom, ebben a három hétben akadályoztad-e a munkakeresésben, de erősen kétlem...
Mikor tagadhatom meg a rokonom eltartását? (Rokontartás megtagadása)
Házastárs esetén akkor tagadható meg a tartás, ha a különélő házastárs érdemtelen, vagy a tartás veszélyezteti a kötelezett saját, valamint annak a megélhetését, akinek eltartására a házastársával egysorban köteles. Volt házastárs esetén akkor, ha nem önhibáján kívül szorul rá, vagy érdemtelenné vált (pl. ha szándékosan a másik volt házastárs érdekeit durván sértő magatartást tanúsított, vagy a társadalmi együttélés szabályait egyébként olyan módon és mértékben sértette meg, hogy a tartási kötelezettség teljesítése már nem várható el).
Mind az egyenesági, mind oldalági rokonok körében a tartás alapvető feltétele, hogy a tartásra jogosult szintén ne legyen érdemtelen, illetve a kötelezett képes legyen a tartás nyújtására.
Speciális eset, ha több tartásra jogosult van, és a kötelezett nem képes valamennyit eltartani, akkor a törvény egy sorrendet állapít meg: a gyermek és a szülő megelőzi a többi rokont, a leszármazó megelőzi a felmenőt, a közelebbi rokon megelőzi a távolabbi rokont, a gyermek megelőzi a házastársat, a házastárs megelőzi a többi rokont.
Nem köteles mást eltartani az, aki ezáltal a saját szükséges tartását veszélyeztetné. E szabály alóli kivétel, hogy a gyermekét a szülő saját, szükséges tartásának rovására is köteles eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!