Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha férjemmel külön lakcímen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha férjemmel külön lakcímen vagyunk már másfél éve, akkor a házasság ideje alatt szerzett vagyon nem közös, ugye?

Figyelt kérdés
Az külön életközösségnek minősül?
2013. szept. 20. 19:12
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Csak ha hivatalosan elváltatok.
2013. szept. 20. 19:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Amig nem váltok el addig minden közös.
2013. szept. 20. 19:18
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem se a lakcim számit hanem a vagyonközösség.

Az más amikor a közös háztartás miatt jár pl. segély, de itt nem ez számit. Ez inkább ahhoz hasonló amikor több ember tulajdona egy ház de nem lakik minden tulajdonos ott.

2013. szept. 20. 19:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem számít a lakcím, házasok vagytok, nincs házassági szerződés, közös.
2013. szept. 20. 20:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok jogász, de szerintem az életközösség megszűnése azt jelenti, hogy már nem éltek együtt. Ettől az időtől kezdve megszűnik a vagyonközösség is, tehát amit ezidő alatt szerzett, különvagyonnak minősül.
2013. szept. 21. 06:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsó, akik alberletben élnek azok sok esetben soha nem voltak azonos lakcímre bejelentve..akkor ők sosem voltak ey vagyonközösség?

(A főbérlők tartózkodásira sem engednek általában bejelentkezni)

2013. szept. 21. 06:58
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok...

Az 5-ös nem írt buraságot amúgy, de ezt be kell jelenteni, csak úgy automatikusan nem valósul meg.

Tehát azt "bizonyítani" kell, hogy nem egy életközösség, csak a külön lakcím nem bizonyító ejű

2013. szept. 21. 07:18
 8/9 A kérdező kommentje:
És ezt hol tudnám bejelenteni?
2013. szept. 22. 15:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Tanúkkal is tudod bizonyítani, hogy már nem éltek együtt.

Egyébként miért nem indítod el a válópert?

2013. szept. 25. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!