Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tudok tenni? Milyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tudok tenni? Milyen esélyeim vannak?

Figyelt kérdés
Megpróbálom rövidre fogni,remélem sikerül.Férjemmel 2 éve vagyunk házasok,van egy 17 hónapos lányunk.Sajnos amióta terhes lettem,férjem iszonyúan megváltozott.Néha hazudott már az esküvő előtt is,de amit most művel,borzalom.Most válni készülünk,mivel az elmúlt egy év pokol volt.Elköltöztünk anyóséktól,mert tönkretettek idegileg.Azt hittem,itt minden oké lesz,de nem.Nem talált munkát a férjem egy éven keresztül.Iszonyú adósságot halmoztunk fel.Én támogattam mindenben,bíztattam,segítettem.Nem csinált itthon semmit,csak gépezett,vagy tv-t nézett.De ugye nekem ott volt már egy kisbaba.A sok adósságot nekem kellett kifizetnem,kölcsönkértem,de azt is én adtam meg,gyereket elláttam mindennel,fizettem a számlákat.Kiderült,hogy sokszor be sem fizette a csekket amit odaadtam neki pénzzel együtt.Újra be kellett fizetnem ezeket.Ha kérdeztem,hogy hol a pénz,állandóan lekiabált,hogy hagyjam békén.Plusz az ő büntetései(gyorshajtás),egyéb tartozásai(tb,hitelkártya).Na meg a kocsi,amin van hitel azt is én fizettem,meg a javításokat is.És a saját magunk ellátása.Tudom,hogy a házasság arról szól,hogy kitartunk jóban rosszban,de a probléma az,hogy meg se próbál segíteni,se lelkileg se anyagilag.A szüleim jelzálogot tetettek a lakásukra,hogy mi ki tudjuk fizetni az adósságok zömét,de ezt is nekem kell fizetni.a gyed és családi pótlék nem elég rá.Most,hogy válni fogunk,kérem vissza a pénzem tőle,de csak kiröhög.Legalább fél millióval tartozik,de ahelyett,hogy megbeszélnénk,ő is és az anyja is engem támad.Azt tudni kell,hogy már pár hónapja visszaköltözött az anyjához,mert ott talált munkát.Ennek ellenére nem ad pénzt,mert nincs miből neki(de dohányzik,és nem ad semmit az anyjának sem).A kocsit elvitte,összetörte és velem akarják megfizettetni.A gyerek felől nem érdeklődik.Úgy érzem készülnek valamire,lehet,hogy el akarják venni tőlem a lányom!A kérdésem az:valahogy vissza kérhetem tőle a pénzem?Elvehetik a lányom?Azt is tudni kell,nem igazán apa típus.Fogalma sincs róla,mit szeret a lánya,mikor kell etetni,altatni,mit tud,bölcsi,szuri,ruha stb.Amikor itt van,akkor is csak úgy foglalkozik vele,hogy semmi hasznosat nem csinálnak,csak csikizi.(tudom,az is kell).én próbálnám szépen intézni a válást,de valahogy az jön le felőle,hogy ő viszont minden rosszat kíván nekem.Vagyis az a lényeg,hogy szenvedjek.Ilyenkor mi a teendő?Hagyjak rá mindent,nyugodtan szidjanak?Hogy lehet a kedvezőbb nekem?
2009. nov. 8. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
Muszáj lesz ügyvéddel beszélned, mert igazán használható tanácsokat (tartozás követelése, tul.viszonyok, gyerekelhelyezés stb.) ő tud adni neked!
2009. nov. 8. 19:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem egy ilyen kicsi babát mindenképp neked fognak ítélni. Gondolom, ez a legfontosabb, emiatt nem kell aggódnod. Esetleg készülj fel egy-két kérdéssel, pl. mikor volt utoljára oltva, mennyit szokott aludni egy nap, melyik a kedvenc játéka (amiket leírtál a kérdésben), amit vészhelyzetben feltehetsz nyilvánosság előtt neki. Persze nem a legszebb módszer... de ha látják, hogy fogalma sincs a gyerekről, akkor tuti te kapod meg.

A pénz az necces, szerintem csak akkor fogja megadni neked, ha rákényszerítik. Vagy akkor se. A leírás alapján bből tuti nem lesz kulturált válás, nagyon ki kell állnod magadért. De gondolj arra, hogy ha vége, akkor megszabadultál egy ilyen alaktól!

2009. nov. 8. 19:30
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen,ezt sejtettem,de az is pénz,ezért inkább előbb itt kérdezem meg,hátha valaki volt hasonló helyzetben.

Köszönöm a válaszod!

2009. nov. 8. 19:31
 4/9 A kérdező kommentje:
A második válaszolónak:köszönöm az ötletet,mindenképp összeállítok egy "listát".Rettegek,hogy durva válás lesz,én nem akarom.Ők nagyon harsány emberek,mellettük (anyós)teljesen senkinek érzem magam és ők ezt tudják.A férjem mindig tudta,hogy kell kihozni a sodromból,biztos élni is fog vele.De az a lényeg,hogy a gyerekem nálam maradjon.Ezek az emberek gonoszak.Legszívesebben a láthatást is megtagadtatnám,de tudom,hogy nincs ilyen törvény.Sajnos.
2009. nov. 8. 19:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Feltétlen keress ügyvédet. A gyereket teljesen valószinütlen, hogy nem te kapod, ehhez már valami nagy zürt kellene csinálnod.

A pénzedböl kaphatsz vissza valamennyit - az egészet nem valószinü, a megszerzett vagyon (ház, autó) értéknek a fele jár neked. (Meg a meglévö kölccsönök illetve egyéb tartzások fele is.) Ahhoz, hgy ne fizess tulságosan rá, kell egy hozzáértö ügyvéd.

2009. nov. 8. 19:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Akkor tényleg nem úszhatom meg "közös megegyezéssel".Remélem a kicsikém nem szenvedi meg nagyon.
2009. nov. 8. 19:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha ő vezette az autót, esetleg lehetett rá tanú? Különben ajánlom h találj még most egy rendes embert, aki ha a volt férjed anyósával vitatkozol, ki áll melletted
2009. nov. 8. 20:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Tanú csak a másik sofőr volt,aki szlovák és a föld nyelte el.Jegyzőkönyv készült,de amíg én azt megszerzem...,már ha megszerezhetem.Új párt találni nem igazán akarok(most még),de nővérem,sógorom és a szüleim mellettem állnak,csak mi nem vagyunk olyanok,mint a férjem és drága családja.Vagyis nem vagyunk rosszindulatúak.Mi nem terjesztünk rosszat senkiről.A válás után viszont engem mindenki utálni fog arrafelé,tesznek róla.
2009. nov. 8. 20:21
 9/9 anonim válasza:
Egy ilyen helyzetben egy jó ügyvéd az ami hasznos meg vanak szerevezetek melyek a hozzád hasonló helyzetűknek segítenek:D
2009. nov. 9. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!