Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek, hogy megértse?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy megértse?

Figyelt kérdés
12 év után úgy döntöttem, hogy szeretnék elválni,a férjem pedig nem. Sőt, nem is vesz komolyan. Mondhatok bármit, csak legyint rá. Mit mondjak, hogy komolyan vegyen? Adjam be a válást, és ha látja a papírt, akkor elhiszi? Azért tartok attól, hogy amikor leesik neki hogy fog reagálni.
2013. szept. 18. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Miért akarsz válni?

Ha komolyan gondolod, add be, akkor tuti felfogja.

2013. szept. 18. 22:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha beadod a válási kérelmet és papiron látja,akkor már el fogja hinni.

Biztosan azt hiszi, hogy nem vagy te olyan bátor!

2013. szept. 18. 22:19
 3/6 A kérdező kommentje:
kb 2 éve szinte egyáltalán nem foglalkozunk egymással, elhidegültünk egymástól. csak dolgozunk, alszunk, dolgozunk... a tv nézés a megszokott közös program. hiába próbálkozok, hogy mozduljunk ki, mintha a falnak beszélnék. mindent olyan természetesnek vesz, úgy tesz, mintha ez így lenne jó. már többször mondtam neki, hogy nekem ez így nem jó, akkor ígért fűt-fát, de csak üres ígérgetés volt mind. Belefáradtam.
2013. szept. 18. 22:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne dühösen mondd, hanem kérd meg nyugodtan, hogy beszéljetek. Szép higgadtan mondd el, hogy te el akarsz válni, ezért meg ezért. Szeretnéd, ha nem akkor tudatosulna ez benne, mikor beadod a papírt, ezért mondod el ezt most. Holnap/a héten, stb. el fogsz menni, és be fogod adni a papírokat, szólsz, hogy tudjon róla. Ennyi. Majd a megadott időpontban beadod a válást.
2013. szept. 18. 22:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Én még megpróbálkoznék mediátorral.

Vannak, akiknek egy ilyen beszélgetés folyamán esik le a tantusz.

"Minden kapcsolatot, akárcsak szeretett virágainkat, ápolni kell. Egy kapcsolatnak éppúgy megvannak a szükségletei, mint a virágnak. Figyelmet, törődést igényel. Gondoskodást és időt. Ha megengedjük, hogy a rohanó világ feszültségei elvonják figyelmünket az igazi értékekről, akkor a legerősebb párkapcsolat is tönkre megy. Ígéretes tendencia, hogy az Egyesült Államokhoz vagy Angliához hasonlóan, Magyarországon is egyre többen választják párkapcsolati krízisekben a mediációt. (...) Milyen jelek utalnak a problémákra, amelyek mediációval kezelhetők?

Ha valaki úgy érzi, megpróbálná megmenteni párjával közös életét, önmagáért, gyermekeiért, mégsem képes a problémákkal egyedül megbirkózni.

Ha elmaradnak a közös családi programok, a beszélgetések, ha a feszültség egyre nő."

2013. szept. 20. 06:36
 6/6 anonim ***** válasza:
A neve lemaradt: Nagy Zsóka családi mediátor. Egy utolsó esélyt adnék a kapcsolatomnak.
2013. szept. 20. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!