Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet 56 évesen új életet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet 56 évesen új életet kezdeni?

Figyelt kérdés
A párommal szakítottunk, mert egy másik férfibe szeretett bele. (meg is csalt vele) Van 2 nagy (18 évesek múltak) gyerekünk, meg egy 11 éves kislány. Otthagytam nekik mindent, plusz a bíróság megállapított gyerektartást is. Nem keresek valami jól, ennyi idősen nem hiszem hogy bárhová is felvennének (egy jobb fizetés reményében), de az ex követelőzik, meg fel jelentget mindenért. Én még az albérlet albérletét is alig tudom fent tartani. Ezek után még az ő oldalára állna a törvény?
2013. aug. 29. 16:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Költözz vissza, jogod van hozzá és legalább nem kell albérletet fizetned.
2013. aug. 29. 17:27
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem mehetek vissza egy olyan lakásba ahol ott lakik az akivel meg lettem csalva.
2013. aug. 29. 17:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Azért ez mégiscsak nevetséges ! Jogod van legalább a fele vagyonhoz és én ezt nem is hagynám annyiban. Egyrészt megdolgoztál érte, másrészt ennyi idősen nem mehetsz a híd alá. Ne hagyd magad ! A fele mindenképpen jár.
2013. aug. 29. 17:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Akkor még nincs veszve minden!

A lakás feléért cserébe kérd, hogy legalább a gyerektartást ne kelljen fizetned! Illetve kérheted te is, hogy nálad legyenek a gyerekek, a feleség meg menjen a házból, vigye a pasast, és te nem kérsz gyerektartást a lakásért cserébe!

2013. aug. 29. 18:31
 15/16 anonim ***** válasza:
Nos ezek szerint akkor a lakás még a kettőtök nevén van, tehát semmi sincs veszve. Azonnal szólitsd fel, hogy fizessen havi xforint többlethasználati díjat, mivel te nem lakhatsz a saját tulajdonodban. Jelezd, hogy ha nem hajlandó, úgy élni kívánsz a tulajdonjogoddal és vagy visszaköltözöl, vagy a saját részed kiadod albérletbe. (Ezt egyébként érdemes lenne majd meglépni is, egyrészt hogy legyen egy kis pénzed, másrészt meg hogy felgyorsítsd a dolgokat.) Aztán ha hajlandó fizetni, akkor tudsz továbblépni, ha nem akkor pedig el lehet kezdeni arról beszélgetni, hogy miként adjátok el a házat. De egy dolgot ne tegyél semmiképpen sem, akármannyire is hitelesen sír és hazudik, mégpedig ne irasd a nevére SOHA!!!
2013. aug. 30. 21:16
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem állna az ő oldalára a törvény. Annyi pénz van amennyi, annak mértékében állapítják meg a gyerektartást. Ha együtt élnétek is ennyi pénzed lenne, és ennyiből nevelnéd a gyereket. Ne követelőzzön. Ha ennyi ideje és energiája van, akkor járkáljon csak a bíróságra, neked nincs mitől tartani. Ott hagytál nekik mindent, fizeted a gyerektartást, ennyi. Mellesleg a 18 éven felüli gyerekre csak rokontartást kell fizetni (kivéve ha nappali tagozaton tanul), amelynek mértéke kisebb mint a gyerektartásé, és ennek megállapításánál már jócskán figyelembe veszik a Te életkörülményeidet és igényeidet, ugyanis a gyerek keresőképes koráig vagy köteles gondoskodni róla. Szóval ha nehezen tudod magad és az elbérletedet eltartani, akkor kérheted a két nagykorú utáni rokontartás csökkentését.

Remélem hamarosan rájön az exed, hogy ennyi jár neki és nem több és végre békén hagy. Rendezkedj be az új életre, gondolkodj pozitívan, legyél nyitott a környezetre, hamarosan jóra fordulnak a dolgok szerintem. Sok sikert!

2013. szept. 4. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!