Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek új életet lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fcsenike kérdése:

Szerintetek új életet lehet kezdeni 48 évesen 3 gyerek és egy 26 éves házasság után?

Figyelt kérdés
Sehogy se jó már, ami itthon van. A kérdés anyukámra vonatkozna. Mert szegénykém nem mer lépni az anyagiak miatt és egy betegség is visszahúzza. De így csak egymást bántják. Én a legidősebb lány vagyok 24 éves. Szerintetek? Nagyon örülnék, ha tudnátok okosakat írni :) Talán még egy pszichológus is jó lenne, hogy több önbizalmat verjen anyumba. Mert én hiába mondom neki a dolgokat, azt már megszokta. Ja és az is a baj még hogy sokszor a válást csak hirtelen felindulásból mondja, aztán apu bocsánatot kér egyszerű módon szóban és megint megy tovább a szar. :( Tapasztalatok is jöhetnek minden minden. ELőre is köszi.

2013. júl. 22. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindig, érted: MINDIG lehet új életet kezdeni! Csak el kell szánnia magát. A betegség sem akadály, mert ha jól körülnézel, szinte mindenkinek van valamilyen betegsége amiről vagy tud, vagy nem. A régi szólam, de igaz: mindenkinek egy élete van, ezért nem érdemes boldogtalanul leélni. Az én mamám 61 évesen ment újra férjhez. Neki is vannak betegségei, a férjének is. Na, és? Egymást segítik és gyógyítgatják. Így mágiscsak könnyebb.
2013. júl. 22. 12:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Igazából én is így gondolom!! Csak anyu nem. NEki apu volt az első. Így azért biztos nem könnyű. Az a baj hogy az elhatározás mögött mindig ott a remény, hogy majd megváltozik. Szerinted ki tudna segíteni ebben? Ja és köszi a választ!!
2013. júl. 22. 12:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is 26 év házasság után váltam el egy 21 és 24 éves gyerekkel. Nagyon nehéz volt elszakadni mind érzelmileg, mind anyagilag, kb. 2-3 év kellett, hogy talpra álljak. Most azt mondom, nagyon jól döntöttem. Eladtuk a közös házat, mindketten vettünk magunknak egy saját lakást. Lenyugodtak a hullámok, szépen meg tudunk beszélni minden gyerekekkel kapcsolatos dolgot. Az exem már megnősült, nekem is van Párom és kiegyensúlyozottan, szeretetben élünk.

Nagyon nehéz volt lépni, úgy éreztem, kicsúszik alólam minden, ami eddig biztos volt. Megviselt pszichésen és anyagilag is, de most már tudom, sokkal erősebb lettem, megismertem a határaimat, mit bírok és mit merek megtenni. Egy percig nem bánom, hogy így döntöttem.

2013. júl. 22. 13:05
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez biztató! Köszönöm, hogy írtál!
2013. júl. 22. 13:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet új életet kezdeni bármikor. Én is tele voltam félelmekkel, amikor 12 év után lelépett a férjem. A nagyobb gyerek 10 éves volt, a kicsi akkor született. Úristen, hogy fogom őket eltartani, a szüleim meghaltak, segítség a kanyarba...az önbizalmam nulla volt. Aztán szépen minden kiegyenesedett körülöttem. Boldogan élünk hármasban.
2013. júl. 22. 21:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Pont én írom ezt, aki 30 évesen egy pokolian rossz időszak után kesereg, hogy már nem tudnám újra kezdeni, akárhogy is szeretném...

De azért ha belegondolok... pokolian nehezen, de igen, újra lehet kezdeni. Nagyon nehéz, nagy kitartás kell, és tényleg nem árt egy pszicholúgus támogatása, de igen, LEHET!

2013. júl. 22. 22:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Azzal érvelj, hogy nagyon sok van még hátra...

Mekkora a legkisebb "gyerek"?

Nemsokára ti is saját életet kezdetek, és akkor maradnak ők ketten, az örlődésre.

2013. júl. 23. 07:58
 8/10 A kérdező kommentje:

#7: Na hát igen! Nekem már van is saját életem. A legkisebb gyerek most lesz 8 éves és a végén tényleg egyedül maradnak. NA és akkor még később lesz.

NAgyon köszönöm a válaszokat. Igazán jól jönnek!! Igyekszem segíteni anyunak és elmondani, amiket írtatok!!

2013. júl. 23. 12:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Mint a szél lehet új életet kezdeni, sőt, ha valaki boldogtalan, akkor kötelező új életet kezdeni! Édedanyád még fiatal ahhoz, hogy félmegoldással élje le az életét. Azt tanácsolom Neki, merjen lépni, merjen új életet kezdeni egyedül egy másik lakásban. Lehet, hogy kevesebb pénzből kell gazdálkodnia, de ahogy változik az élete, úgy a környezete is cserélődik majd, lesznek új ismertségek, barátok, és mindig akad valaki aki segít ha megszorul. Illetve a pénz nem minden, meg kell próbálni kevesebből élni, kárpótolni fogja majd az újdonság frissessége és a megérkezett boldogság. És talán még egy új szerelem is beköszönt :) A betegséget meg úgyis neki kell egyedül legyőzni, és ha kiegyensúlyoztott lesz lelkileg, akkor az is könnyebben megy majd neki. Sok erőt, egészséget és kitartást kívánok Neki!
2013. júl. 31. 16:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nagyon köszönöm a válaszod! Teljes mértékben egyet értek veled!!
2013. aug. 3. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!