Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem akar elköltözni, mit tehetnék?
Önkormányzat!
Probléma elmond,kérvényezni kényszerkijelentést!
Aztán mehet Isten hírével,ha mégsem,rendőrség kihív,szépen elmondod,hogy nem hajlandó elhagyni a saját ingatlanodat = Birtokháborítás!
Első azért ez nem ilyen egyszerű.
Ha eddig ott élt és ott van az állandó lakcíme nem lehet kérni kényszerkijelentést ellene. Mivel állandó lakós ellen nem lehet kérni.
ma 19:10
A barátommal éltem együtt,szintén élettársi kapcsolatban,szintén a saját lakásomban,állandó lakcímmel!
Kijelentettem kényszeresen az önkormányzatnál,mert megvert,megcsalt! Egy hét volt a lefolyása ennek az egésznek,de szerencsére 2 nap után elment magától!
Te is említsd meg,hogy az egészséged kárára megy az együtt élés az illetővel,vigyél (ha van) zárójelentést,leletet is,és biztos kijelentik!
Ő nem tulajdonos,kedves 2.,csak bejelentett lakó!
A tulajdon lapon,gondolom nem szerepel a neve!
18 év alatti fiatalt nem lehet csak úgy kijelenteni.....
Látom változott/módosult a kényszerkijelentés szabálya.....
Most már csak akkor tudod kijelenteni,ha már nem lakik ott,
és más az állandó lakcíme (hülye jogszabály,az fix)
DE!
Akkor lakás kiürítése címén kell pert indítani ellene, ha magától nem akar elmenni, utána ki tudod jelenteni.
Esetleg eladható a lakás? Van hová menned (pl. szülőkhöz)? Mert a te tulajdonod, eladni eladhatod, te szépen kiköltözöl a gyerekkel nagymamihoz amíg nem tudsz másikat venni és ő is mehet ahová akar...
Nem tudom, hogy ez megoldható-e, csak egy ötlet.
Nem kéne itt találgatni, - menje el egy ügyvédhez, szerintem egyszerűen meg tudja oldani.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a jog erre az esetre nem ad megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!