A vőlegényem nem akar elköltözni az anyjától, én pedig igen. Mit tegyek?
Ez mindig nehéz. Mi is így vagyunk.
Teljesen érthető, ha külön akarsz menni, erre ugyanúgy nem jó a Te anyukád, mert az ugyanez a helyzet, csak más előjellel. Legyetek önállók, csak ennek több akadálya is lehet. Anyagi természetű, illetve az, ha a párod nem kész még erre lelkileg. Mindkettő elég húzós.
Addig is, amíg sikerül, talán tudod hasznosítani az én tapasztalataimat. Le kell fektetni néhány alapszabályt, akkor könnyebb egy fedél alatt: Attól, hogy az átjárás lehetséges a lakrészek között, még nem kötelező. Senki nem megy át senkihez hívatlanul. Segítség az, amit kérnek. Kéretlenül nem teszünk semmit. Mindenkinek joga van elvonulni, magával lenni, ilyenkor nem zavarjuk és nem is sértődünk meg rá.
Ui.: Feldmár András (neves pszichológus) szerint annak a párkapcsolatnak, ahol a férj az anyjának ad igazat a párja helyett vége, de jobb, ha el sem kezdődik. Ennyi.
Feldmárnak egy esetben nincs igaza: amikor főzni kell. Ha rám hallgat és nem az anyjára, már túl lenne egy ételmérgezésen :)
Tény, hogy mi nem élünk együtt a szülőkkel, de ilyen helyzetekben inkább telefonos segítség, mint kórház...
Én voltam ilyen helyzetben.Először csak emlegettem az elköltözést,de ez hatástalan volt.Végül a jössz,vagy maradsz,de én megyek verzió vált be,mert jött anyuci kicsi fia.....
Nem lesz ez így jó nektek,ezt te is tudod,muszáj lesz más megoldással is próbálkoznotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!