Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált szülők! Mennyi időt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált szülők! Mennyi időt van veletek a gyereketek?

Figyelt kérdés

Itt most azokra gondolok, akiknél NEM él folyamatosan.

Nálunk úgy határozta meg a bíróság, hogy 2 hetente hétvégén láthatom a lányom. Ez az exnek új jön le, hogy 2 hetente ha törik ha szakad szombat reggel ott kell állnom a kapu előtt, és vasárnap este 7-8 körül vihetem csak vissza. Ha pl. dolgozom szombat vagy vasárnap, akkor már nem engedi 1 napra azzal az indokkal, hogy annak semmi értelme. Szerintem ha összefutok vele mondjuk hét közben 10 percre annak is van értelme, mert nem mondom azt hogy ugyan már 10 perc az felesleges inkább ne találkozzunk. Így a nyári szünetben is csak és kizárólag így megy minden. Ha épp "haldoklom" vagy gipszben van mindkét lábam (most csak írtam szélsőséges eseteket) akkor sem képes sem hozni sem vinni, sem semmi, nála annyival bezárul a dolog, hogy kilöki a gyereket az ajtó elé. Az indok: Ő nem fogja elbaszni a napját, meg nem akarja a gyerek hisztijét egész úton hallgatni. Ha a kislánynak nincs kedve jönni, akkor is rá kényszeríti.

2013. aug. 27. 08:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Az exed nem normális.

Így röviden és velősen megfogalmazva.

2013. aug. 27. 09:07
 2/12 anonim ***** válasza:
Hat ebből osszesen annyiban van igaza, hogy a gyerek bizonyos kor alatt nem döntheti el, hogy akar a a masik szülővel lenni, vagy sem.
2013. aug. 27. 09:16
 3/12 anonim ***** válasza:
Majdnem mindennap beszélünk telefonon ,aztán minden második harmadik hétvégét velem tölti ,de volt rá példa ,hogy egymás után több hétvégét is velem volt ,de arra is volt példa ,hogy kimaradt egy hónap mert nekem dolgoznom kellett (tényleg kicsit zizzent a volt párod ha nem érti meg,hogy neked dolgod van és nem tudod elvinni a lányod )
2013. aug. 27. 09:28
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Válaszolok az exférjem nevében:

Akkor látja, hozza, viszi, amikor akarja, fél napra, 10 percre, 3 napra, 1 hétre, ahogy éppen sikerül.

Nálunk is meghatározta a bíróság a kétheti hétvégéket, mint nálatok, de ez csak formalitás, hogy ha valamelyikünknek elmenne az agya,tudjon mihez nyúlni a másik. Mindenképpen úgy alakítjuk a dolgokat,hogy a gyereknek jó legyen. Most költöznek ki külföldre az új párjával, megbeszéltük,hogy 2 havonta 1x én viszem el hozzájuk a lányunkat (azért csak 2 havonta,mert most születik baba az új házasságomból és így nem lehet könnyen ugrálni) Két értelmes ember ezt meg tudja normálisan oldani.

egyébként azt vettem észre,hogy sok anyuka szenyóskodik minden téren az apával,akár a gyerek kárára is :(

2013. aug. 27. 12:33
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, rengeteg anyuka szenyózik, aztán lesnek, mikor a gyerek meg az első adandó alkalommal költözik az apához. Így volt ez nálunk is, azóta sokkal jobb. (Mi voltunk a gyerekek.)
2013. aug. 27. 14:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Azért van ám ez fordítva is.... És van, ahol kellenek a kőbe vésett szabályok.... Nálunk is van határozat, de mi is rugalmasan kezeljük, ez nem volt kérdés soha, főként a gyerekek igényeit figyelembe véve, van hogy csak a fiamat viszi el, mert a lányom éppen nem akar menni... Szerintem első a gyerek ebben a környezetben is, aztán a belátás, mindenkinek lehet problémája. Ma neki, holnap nekem....
2013. aug. 27. 15:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Hát elgondolkozhatsz rajta, hogy akarod-e feljelentgetni a gyámhatóságon. Persze az érem másik oldala, hogy elméletileg akkor is el kellene vinned, ha dolgozol hétvégén, mivel ez a te egyéni problémád. Anyuka szívatja a fejed, elhiszem hogy ez idegesítő. Sajnos jogi úton csak akkor tudsz ellene tenni, ha te is betűre betartod a láthatást.
2013. aug. 28. 10:40
 8/12 A kérdező kommentje:

"Persze az érem másik oldala, hogy elméletileg akkor is el kellene vinned, ha dolgozol hétvégén, mivel ez a te egyéni problémád."

Hát egy ideig egyéni probléma. Mert ha nem megyek be dolgozni és kirúgnak, majd az utcára kerülök, akkor nincs mikor és hova hozni bárkit is.

2013. aug. 28. 13:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Tévedsz, rezeda. Apuka a láthataskor nem koteles megjelenni, ám anyuka koteles lenne várni öt es átadni a gyereket az ítélet szerint. Ha apuka nem megy harom hetig, anyukanak bizony a negyedik heten is ott kell várnia. Ha a láthatas apuka hibájából maradt el, anyuka nem koteles pótolni, ám ha anyuka hibájából, akkor bizony koteles.
2013. aug. 28. 13:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én exnejem is csak a bíróság által meghatározott időben adja oda, egy perccel sem korábban, ha öt percet kések, már nem adja oda őket, a láthatásokon kívül pedig nem enged találkozni velük. De én még örülhetek, mert láthatom őket, van olyan ismerősöm, aki évek óta nem találkozhatott a gyerekeivel, hiába jelentette már fel egy csomószor az exnejét, a nő szabályosan elzárja előle, s visszaél a hatóságok teszetoszáskodásaival.

Sajnos sok nőnek csak eszköz a gyerek arra, hogy szivassa a volt férjét a képzelt sérelmei miatt.

2013. aug. 28. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!