Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért félek a válástól?
kb két éve házasodtunk össze férjemmel. előtte is több évig együtt éltünk. jól megvoltunk, bár sok ellentét van közöttünk sok mindenben különbözünk, na de attól boldogok voltunk, jól megértettük és kiegészítettük egymást. viszont az utóbbi kb egy évben valami nagyon megváltozott.. nagyon sok a vita, veszekedés, egymás családja miatt, anyagiak miatt, gyerekvállalás, munka, stb.. úgy minden..
sokszor csak úgy vagyunk egymás mellett, csak úgy elmegyünk a másik mellett.. mint két lakótárs vagy ilyesmi...
egyre jobban kiütköznek a problémák is pl szexuálisan is. én akarom hetente többször, ő nagyon ritkán és akkor is csak kb két perc... szóval semmi.. sehol..
nincsenek vágyak, intimitás, romantika... ő nem is igényli...
ha problémák vannak akkor nem szeret róluk beszélni...
ha összeveszünk akkor van hogy napokig alig szólunk egymáshoz.. mostanság beszélgettünk róla, hogy váljunk el... valahogy úgy érzem hogy itt lenne az ideje és hogy jobb lenne külön, nem illünk mi igazán össze.. de sokszor meg azt érzem hogy jól elvagyunk, hasonlóan "dilisek" vagyuynk, mindent megtudunk beszélni.. de mindemellett ott a sok apróság, és a sok gond ami miatt veszekszünk és olyan dolgok amikben sosem fogunk egyet érteni..
tudoom hogy nehéz lenne új életet kezdenünk mind a kettőnknek és valahogy nem is akarunk egymás nélkül élni, de sokszor az eszünk pedig azt dikátlja hogy nem leszünk boldogok egymással, max ideig-óráig...
félek nagyon a válástól nehogy megbánjam és hogy rossz döntést hozzak.. de így gyereket sem akarok még és a jövőnktől is félek, hogy mennyire lehetünk így boldogok úgy igazán.. mert szerintem nem..
tanácstalan vagyok.. mert amúgy szeretem, jó ember, azon vagyunk mind a ketten hogy inkább a másiknak jó legyen, stb...
de...
mindig ott a de.. hogyan legyünk biztosak a dolgunkban?? tanácstalanok vagyunk valahogy mind a ketten...
köszönöm a hasznos tanácsokat és tapasztalatokat is...
(én 30 N, férjem 35)
köszönöm a választ!
sajnos férjem ellenzi hogy szakemberhez forduljunk, pedig én is úgy gondolom, hogy sokat segíthet..
bár ő nem szeret beszélni a problémákról, velem sem nemhogy mással vagy idegennel, pedig biztosan jót tenni...
úgyhogy ez kilőve...
próbálkozom vele beszélgetni, van hogy több órás vita-beszélgetés után nyugodtabb a légkör és beszélgetünk tovább nyugodtan, de nehéz nagyon...
bár mind a ketten "harciasabb", temperamentumosabb emberek vagyunk, szeretjük a saját igazunkat hangoztatni és nem mindig engedni a másiknak, lehet ez is a probléma.. illetve ő nem jön oda ha összeveszünk, sosem. mindig én bújok először és kell egy kis idő hogy ő is felengedjen.. de ebbe is belefáradtam, ezért sem javult most sem a helyzet már kb egy hét után...
nem megyek oda hozzá nem kezdeményezek mert meguntam, belefáradtam....
nehéz így nagyon...
de köszönöm szépen.. és örülök hogy Ti újra boldogok vagytok!!!
Nagyon kedves vagy, köszi szépen! :)
Esetleg el költözni egy-két hétre, megtudni, ki mit érez. Van még a kompromisszumkötés, de most ő lenne soron!
Szeretitek egymást? Ő mit mond, miért ilyen?
Jól elvoltatok pár évet, mert örültetek egymásnak, és ilyen rövid távon el lehet kerülni a fontos apróságpkat, mint például:
"egymás családja miatt, anyagiak miatt, gyerekvállalás, munka, stb.. úgy minden.. "
Na de egy házasság meg eredendően örök időre szól, mást ne mondjak a ygerek-kérdés is csak központi eleme, - szóval vége a kerülgetési időszaknak, és, ahogy írod, nemigen tudtok ezzel mit kezdeni.
Én egyszerűen sültparasztnak vélem azt a mentalitást, hogy valaki nem képes beszélni a problémákról, főleg, ha az a 2 perces ritka aktusokról (is) szól, - miféle jövőt vetít ez előre???
Szóval talán még most különösebb harag nélül jobb volna belátni, hogy ez ennyi VOLT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!