Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált anyukák! (Akiket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált anyukák! (Akiket érint. ) Miért tagadjátok/tagadtátok már meg a láthatást az exférjetektôl?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy mi játszódik le akkor az anyában, amikor megakadályozza, hogy a gyereke találkozzon az apjával. Kinek tesztek ezzel jót? Mit mond ilyenkor a gyereknek?

Tényleg érdekelne, mert ezt a viselkedést sosem tudtam megérteni.

Egyébként nô vagyok és anyuka.

2013. aug. 22. 23:12
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Nem általánosítok:

"Elvált anyukák! _AKIKET ÉRINT._"

2013. aug. 22. 23:55
 12/30 A kérdező kommentje:

#10:

Ez nem az a helyzet, amirôl én írok, itt valóban apuka a nehéz eset. Viszont te nem is tiltod a láthatást, legfeljebb tudod, hogy nem teszel jót vele.

Aztán ki tudja. Hátha apuka késôbb is jön majd

Attól még, hogy lesz másik gyereke, miért ne szeretné a két nagyobbat is...?

Amúgy a kérdés nem az apákról szólt, akik elhanyagolják a gyereküket

Hanem az apákról, akik vinnék, de nem kapják.

2013. aug. 23. 00:05
 13/30 anonim ***** válasza:
szerintem válaszoltam a mi játszódik le a fejetekben-re azzal a különbséggel hogy nem anyám a gyerekek anyja, hanem én, anyám nem engedné be a házba. Jelenleg 240km-re vagyunk az exférjemtől, ha lesz gyereke, nem valószínű hogy a hétvégéit utazgatással fogja tölteni családozás helyett, lehetősége pedig nem nagyon lesz arra hogy őket elvigye 240km-re magához, ott hétvégéztesse őket, majd hazahozza újabb 3óra kocsikázással és még vissza is menjen ugyanennyit aznap, ez macerás, belátom. Az sem valószínű hogy ideugrik hogy ő hozhassa el őket az oviból. Remélem kapsz érdemi választ is.
2013. aug. 23. 00:16
 14/30 anonim ***** válasza:
37%
Látod kérdező, így lehet elszakítani egy gyereket úgy az apjától, hogy nem is teszünk semmi különöset: elég elköltözni több száz km-re, és máris blokkolva van a láthatás. Ha a feleségem tenné ugyanezt, akkor nekem se lenne esélyem 3-4 hónapnál gyakrabban látogatni a gyerekem. Persze van olyan lehetőség, hogy az elköltöző szülő köteles az utazó szülő költségeinek a felét fizetni, de még így is nehéz.
2013. aug. 23. 00:21
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
OFF: Utolsó! Bocs hogy a szüleim befogadtak, míg apa összebútorozott a barátnőjével az érettségi után...tudod a munkahelyek nem kapkodnak a frissen szült 2gyerekes elvált anyákért, így a gyedből és a gyerektartásból nem tudok apa közelében albérletet fenntartani...nem elvágtam tőlük, próbálok túlélni...
2013. aug. 23. 00:40
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Volt mar olyan, hogy anya azt mondta nekem, hogy tobbet nem talalkozhatok apaval. Meghozza azert, mert apam iszik, es akarhanyszor talalkozunk ugy jovok haza, mint valami idegroncs, szoval en sem vagyok eppen lelkileg kiegyensulyozott ezeken a napokon. Aztan amikor mar a heten harmadszorra sirtam el magam, akkor anya azt mondta, tobbet ne vegyem fel a telefont, ne beszeljek vele. Persze 18 eves vagyok, ram bizza amugy, tehat tovabbra is beszelunk/talalkozunk.

A hugom viszont ugy dontott nem ker ebbol, o nem is tartja a kapcsolatot, teljesen ertheto okokbol, egyszeruen nincs apaval pozitiv elmenye (nekem azert van kiskorombol, nem is keves, ezert ragaszkodom hozza). Es tudod, nem kizart, hogy az en apam is azt hangoztatja, hogy anyukam "vaditotta" el tole a hugomat.

Te nem latsz bele ezekbe a csaladokba, ahogy irtad is, nem beszelsz veluk, nem ismered az okokat, igy nem alkothatsz velemenyt. Persze most elhiszed hogy te vagy a szuperanya, mert jo a kapcsolatod a volt ferjeddel, vagy ugy tervezed, hogy jo lesz, esetleg meg el sem valtal, de lehet, hogy hasonlo helyzetekben te sem viselkednel maskepp.

2013. aug. 23. 00:52
 17/30 anonim ***** válasza:
24%

A gyereknevelés nem arról szól hogy 2 hónaponta egyszer mekibe viszem a gyereket az ilyen menalitás többet árt mint használ,

ha lelkileg nem nősz fel az apasághoz inkább ne is meny a gyerek közelébe....

2013. aug. 23. 02:11
 18/30 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező!

Nem kell mindent elhinni, amit az elvált apukák mesélnek. Sok esetben önszántukból hanyagolják el a láthatás, de ezt nem lehet nyilvánosan beismerni, mert akkor őket ítélnék el. Ezért terjesztik azt, hogy anyuka nem engedi. Így látogatni se kell, és még őket fogják sajnálni, anyukát meg mocskolni. Egyes apukák számára ennél ideálisabb helyzet nincs is. Ismerek olyan apukát, aki ha elmegy a gyerekhez, csak azért megy, hogy anyukával szemétkedjen. Ha a gyerek nála van, akkor nyiltan anyuka ellen nevel, és ezt még röhögve meséli is úton-útfélen. Barátnőmet a 7 éves gyerek többször hívta sírva a láthatásokról, mert apuka kocsmáról kocsmára hordta hulla részegen. Szerintem neked a férfi ismerőseid panaszkodnak, te meg minden beveszel amit mondanak. Gondolom még nem tapasztaltad meg a helyzetet a saját bőrödön, ezért nem látod a valóságot. Persze vannak szemét nők, de alávaló apukák is.

2013. aug. 23. 09:14
 19/30 anonim ***** válasza:
Kérdező ,úgy látszik a te környezeteden kivül :)jelentősen látszik a válaszokon,hogy azért az apukák is megérik a pénzüket....az én esetemben apuka a bíróságon eljátszotta a hattyú halálát mennyire imádja a lányát,hm....megkapta a lehetőséget HETI 2 láthatásra....azóta 48 láthatása volt egyetlen egyre nem jött el....ő a minta apa....tudod mit mondok...most a gyermeknek lenne szüksége rá,ő lesza.ja,remélem mikor fordítva lesz akkor megérzi és megérti mekkora para..t
2013. aug. 23. 09:56
 20/30 A kérdező kommentje:

Érdekes dolgokat írtatok. Bár én a kérdést az anyukákkal kapcsolatban tettem fel, újból elôjöttek ugyanazok a dolgok, amelyeket más helyeken is olvastam már a válás témakörben itt a gyakorin.

Én nem vagyok mintaanya. Az ismerôseim sem mintaapák, csak férfiak, akik valóban szeretik a gyerekeiket, nem csak "megcsinálták ôket". Belelátok az életükbe, hiszen naponta együtt játszanak a gyerekeink, vagy éppen ôk a barátnôim pàrjai... Látom rajtuk is, a gyerekeken is, mennyire szeretik egymást, és egyik sem az az alkoholizálós fajta.

Végigcsináltam már apukával szülinapot, amikor fel sem hívhatta, fel sem köszönthette a fiát, mert exnej éppen haragudott, és nem adta a gyereket. Hallgattam már fél órás anyázást, amiben többször is elhangzott, hogy "ha ez meg ez nem lesz, nem viheted hétvégén a gyereket". Láttam már bepisilni ovis kisfiút azért, mert mennie kellett haza, anyához. Írtam már feljelentést nyári szünet közös eltöltésének elmaradása miatt, amikor a gyerek nemcsak apát nem láthatta, de még a közös nyaralásról is lemaradt...

Én nem állítom, hogy az apák szentek. De amíg az minden anyukának természetes, hogy a tartásdíj az "jár", addig sokan úgy kezelik a láthatást, mintha az egy általuk adható kegy lenne.

A felháborodásnak a részetekrôl örülök. Ezek szerint nektek eszetekbe se jutna ilyesmi... ;) és elhiszem, hogy sok rossz apa van, de azt pl. sose fogom megérteni, hogy miért szül valaki gyereket egy apának eleve alkalmatlan pasinak. Mint ahogy azt sem, hogy az az apa, aki szeretu a gyerekét, az képes a válás után teljesen lemondani róla, és még láthatásra se menni.

Egyetlen családot ismerek, ahol a dolgok jól mûködnek. Ott per nem is volt, közös nevelés van, hol anyánál, hol apánál van a gyerek. Persze ott a két fél felnôtten kezelte a dolgokat, és mindketten jobban szeretik a gyereküket, mint amennyire utálják az exüket. Itt ugye az sem igaz, hogy a kéthetenkénti láthatás miatt apa nem valódi résztvevô a gyerek életében. Ez csak akarat és hozzáállás kérdése...

2013. aug. 23. 16:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!