Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idősen utazzon tömegközlekedéssel a gyermek?
Figyelt kérdés
Volt feleségem gyermekeimmel 170 km-rel odébb költözött az eddigi lakóhelytől. Azon már csak csak túlteszem magam, hogy a beleegyezésem nélkül tette ezt. Iskolát és lakóhelyet változtatott önkényesen. Félre értés ne essék nem akarom őt korlátozni semmiben, de jogom lett volna véleményezni, jogom lett volna megnézni az iskolát, gyermekeim lakóhelyét, hogy hová is költöznek. Tudom nem tehetek semmit, hatóságok is tehetetlenek.
És nem utolsó sorban örültem volna ha leülünk volt feleségemmel és megbeszéljük, hogy a láthatás hogyan alakuljon ekkora távolság esetén. Mi az amit ő tudna vállalni és mi az amit én. Közösen mindezt. Ehelyett ultimátumot adott, hogy vagy utazok én gyermekeimért oda-vissza 1 hétvégén 340 km-t vagy ugrik a láthatásom. (szó szerint így)
A kérdésem arra irányulna, hogy mennyi az az életkor amikor már nyugodt szívvel felülhet a gyermek a vonatra/buszra? Persze szigorúan úgy, hogy egyik szülő ott felteszi őket, másik a célállomáson várja őket.
Már ne is haragudj,de nagyon hülye vagy,ha hagyod magad!Ez nem így működik,hogyha nem mész el a gyerekekért,nem láthatod őket!
2013. aug. 2. 19:51
12/23 anonim válasza:
én 14 éves vagyok.2 éve utazom egyedül ,kikisér anyu és apu vár a busznál.Van nálam telefon.szólunk a buszsofőrnek,odaülök előre és ennyi.elösször izgultam,de mára már imádom,mert felnöttnek érezem magam.
2013. aug. 2. 19:53
13/23 A kérdező kommentje:
ami még talán kis plusz a dologban, hogy gyermekeim nagyon kötődnek hozzám, rajtuk is érzem, hogy nem örültek a költözésnek, és már már érzem rajtuk, hogy sajnálnak engem. el is szokták mondani, hogy majd meg próbálnak beszélni az anyjukkal, hogy kicsit könnyítsenek a helyzetemen, de ő nekik is csalódniuk kell. minden bizonnyal ők benne lennének a buszozásban, hisz érzik, hogy ezzel segítenének nekem...nyitott gyermekek, szomorúak lennének ha kimaradna láthatás csak azért mert nincs keretem értük menni.
2013. aug. 2. 19:53
14/23 A kérdező kommentje:
11-es azt olvasom mindenhol, hogy nincs mit tenni. jogszabály mondja ki hogy a kapcsolattartásra jogosultat terheli a láthatással kapcsolatos költség. (beleértve az utazás költségét) így ha nem megyek gyermekekért az az én hibámból marad el a láthatás, így pótlást sem ítélne meg nekem gyámügy.
2013. aug. 2. 19:55
15/23 anonim válasza:
De amennyire én tudom ez módosul abban az esetben ha messzire költözik az a fél, akinél a gyerek el van helyezve. Mi lenne, ha megkérdeznéd a panasznapon a bíróságon? Ingyen válaszolnának.
2013. aug. 2. 20:15
16/23 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen ezt fogom tenni!
2013. aug. 2. 20:23
17/23 anonim válasza:
14 éves busszal simán. Sofőrt meg kell kérni figyeljen rájuk. Én szüleim is ezt csinálták, bár én csak 60-90 km körül utaztam. De ha egy busszal megoldható, akkor simán.
2013. aug. 2. 20:54
18/23 anonim válasza:
Ha autóbusszal utaznak, már most is oké lenne, ott kisebb a közösség, a buszsofőr is jobban tud rájuk figyelni. De vonattal is ki lehetne próbálni.
2013. aug. 2. 21:02
19/23 A kérdező kommentje:
busszal lenne az utazás, ott átszállás nélkül meg lehetne oldani,.
2013. aug. 2. 21:09
20/23 anonim válasza:
nagyon sajnàllak h ilyen a volt feleseged :( ne hagyd magad. én engedném, h ennyi idosen egyedül utazzanak, exed felrakja őket, te pedig várod a végállomáson, üljenek a sofőr közelébe, nem lesz baj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!