Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idősen utazzon tömegközlekedéssel a gyermek?
Figyelt kérdés
Volt feleségem gyermekeimmel 170 km-rel odébb költözött az eddigi lakóhelytől. Azon már csak csak túlteszem magam, hogy a beleegyezésem nélkül tette ezt. Iskolát és lakóhelyet változtatott önkényesen. Félre értés ne essék nem akarom őt korlátozni semmiben, de jogom lett volna véleményezni, jogom lett volna megnézni az iskolát, gyermekeim lakóhelyét, hogy hová is költöznek. Tudom nem tehetek semmit, hatóságok is tehetetlenek.
És nem utolsó sorban örültem volna ha leülünk volt feleségemmel és megbeszéljük, hogy a láthatás hogyan alakuljon ekkora távolság esetén. Mi az amit ő tudna vállalni és mi az amit én. Közösen mindezt. Ehelyett ultimátumot adott, hogy vagy utazok én gyermekeimért oda-vissza 1 hétvégén 340 km-t vagy ugrik a láthatásom. (szó szerint így)
A kérdésem arra irányulna, hogy mennyi az az életkor amikor már nyugodt szívvel felülhet a gyermek a vonatra/buszra? Persze szigorúan úgy, hogy egyik szülő ott felteszi őket, másik a célállomáson várja őket.
hangsúlyozom amíg ez a lépés nem születik meg addig én megyek gyermekeimért, de már nehezen bírom. 1 hónapban 2 láthatás 1360 km összesen. Le sem írom ez mennyi költség, mennyi idő, energia. Állásom megszűnt 2 hónapja, így az utiköltség kifizetése a tartásdíjon felül már embert próbáló feladat!
2013. aug. 2. 19:30
2/23 A kérdező kommentje:
a kérdésben rosszul írtam 1 hétvége 640 km összesen.
2013. aug. 2. 19:31
3/23 anonim válasza:
Nekem ez 14 év lenne.
2013. aug. 2. 19:32
4/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm! és testvérek esetében? 2 év van gyermekek között, nagyobbik 13 éves, kisebbik 11 éves. mindkettő bátor, vagány srác, meg van tanítva nekik az alap közlekedési szabályok stb.
2013. aug. 2. 19:41
5/23 anonim válasza:
Olyan 12 évesen vonatoztam egyedül, de az alkalmi dolog volt, nem rendszeres.
2013. aug. 2. 19:42
6/23 anonim válasza:
Szerintem ez a gyerekektől függ. A 11 éves még elég kicsi, a 13 éves pedig nem biztos, hogy még tudna rá eléggé vigyázni.
2013. aug. 2. 19:44
7/23 anonim válasza:
Az egyik minimum legyen 14 az en véleményem szerint.
2013. aug. 2. 19:45
8/23 anonim válasza:
ha busszal mennek és nincs átszállás, akkor akár már most is. én is utaztam ennyi idősen egyedül, a nagyim feltett, szépen megkérte a sofőrt, h azért nézzem rám :) és anyum várt a célállomáson. csomagolt kaját, vizet, volt nálam egy walkman, eltelt az idő :)
2013. aug. 2. 19:47
9/23 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat. Tanácstalan vagyok, nyilván nem akarom őket leterhelni, de hamarosan nem fogok tudni menni már értük...
2013. aug. 2. 19:48
10/23 A kérdező kommentje:
nem lenne átszállás. hát nem is tudom, őszintén szólva jól nevelt gyermekek, ha megvan nekik mondva hogy nem mennek el idegennel, nem szállnak le előbb csak a végállomáson. (végállomásig kellene jönniük) mobiltelefon van nagyobbiknak, lenne könyv, zene nekik stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!