Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy tarthatnám meg házat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tarthatnám meg házat válás után?

Figyelt kérdés
Volt egy szép belvárosi lakásom amit a eladtam és feleségemmel közösen belevágtunk másik helyen építkezésbe. Az ár amit kaptam a lakásért elég volt ahhoz, hogy megvegyük a telket és a falakat felhúzzuk. Majd következett a "hitel, kölcsön, stb" Az új ház 50-50%-os. Úgy érzem mindent megtettem neki. Közben megszületett a kisfiúnk. Most évek múlva el akar válni (egy másik pasi)Hogy tudnám megtartani a házat?
2009. okt. 18. 07:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Sehogy!

Örülj neki, ha nem semmiz ki. Sürgősen adjátok el a házat, felezzétek el, és éld az életed, és legközelebb már senkivel ne közösködj!!

2009. okt. 18. 08:02
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Megtarthatod, ha kifizeted a részét...Rögzíteni kellett volna, hogy mennyit vittél bele a különvagyonodból, de ez már eső után köpönyeg...Ráadásul, ha a gyerekkel ő akar benne maradni, akkor meg nem tudsz mit csinálni, mert a gyerek lakhatási körülményei az elő szempontok egyike, és akkor neki ítélik a használati jogot, akkor is, ha a fele a tied:(
2009. okt. 18. 08:08
 3/15 anonim ***** válasza:
Sehogy, hát neki is jár belőle akármiért is váltok. Különben utcára kerülne a gyerekkel, azt meg gondolom, nem akarod.
2009. okt. 18. 08:38
 4/15 anonim ***** válasza:
Mi ez könyörgöm mindenhol hogy az anya azért marad a férj házába mert a gyerekkel marad? Az apja is tudja nevelni. Ugyanannyira az övé mint az anyáé.
2009. okt. 18. 08:47
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan ezen kell vitázni? Adják el, felezzék el, és felejtsék el egymást. Ami volt elmúlt, kár a múltban gubbasztani, mindenkinek jopbb, ha új helyen kezd új életet!
2009. okt. 18. 08:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
8:47: már ne haragudj, de az nemcsak a férj háza...
2009. okt. 18. 09:03
 7/15 anonim ***** válasza:

Pont így jártam és is!

Választhattunk, hogy eladjuk, és a hitelek miatt szinte az egészet vitte volna a bank.

Végül, a Banka, az ügyvédek, és egyéb hercehurca után, egy nevetségesen kevés összeget ítéltek meg nekem, és mehettem albérletezni, ő nagysága pedig éli az új pasival az életét a házban.

2009. okt. 18. 10:10
 8/15 anonim ***** válasza:
Vagy eladjátok, és az árát felezitek, vagy az egyik benne marad (valószinüleg az anyának itélik meg) és a másiknak kifizeti a fele árat. Ha nem tudja, akkor jön megint az eladás...
2009. okt. 18. 10:21
 9/15 anonim ***** válasza:

A lehetséges variációkat már leírták az előttem, szólok.

Remélem, bírni fogod idegekkel végigcsinálni, mert nem egyszerű.

2009. okt. 18. 10:50
 10/15 anonim ***** válasza:

Próbálj megállapodni a feleségeddel a házasság előtti külön vagyon és a jelenlegi állapot értékének figyelembevételével. Nézzétek meg, mennyit tettél bele Te a lakásod eladásával a közös családi házba és mennyit ér most a ház úgy, hogy bankhitellel terhelt. Ilyenkor sok szempontot kell nézni. A hitelt fizetni kell, az nem várhat, mert különben elúszik a ház. Lehet, ha eladásra kerülne a ház és le kell vonni a jelenlegi banki tartozást, meg a Te lakásod árát, nem marad semmi, amin osztozkodni lehetne. Azt is vegyétek figyelembe, melyikőtök tudná tovább fizetni a részleteket, ha megtartaná a házat. Mérlegeljétek, ha eladásra kerülne a ház, mennyit buktok?

Ilyenkor csak a közös megegyezés segít, mert a pereskedéssel csak annyit "nyertek", hogy kivágtok egy rakás pénzt az ablakon az ügyvédekre, meg perköltségre és még a ház is elúszhat.

Ilyenkor semmi nem fekete, vagy fehér. Az, hogy 50-50%-os a tulajdoni lapon az arány, semmit nem jelent akkor, ha Te bizonyítani tudod a házasság előtti vagyonodat, viszont ha ezt csak pereskedés útján tudod érvényesíteni, akkor mindketten sokat veszítetek.

2009. okt. 18. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!