Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Parkapcsolat - mindket fel elvalt szulok gyermeke, mukodik?
Nagyim mindig azt mondta, hogy elvált szülők gyerekéből elvált felnőtt, szülő lesz, mert azt hiszi egy házasság csak boldogságból áll és nincs benne gondok.
Szerintem ilyen szinten mondjuk nem számít.
Mi 3 éve vagyunk együtt, már gyerkőc is van. Mindkettőnk szülei elváltak. Az enyémek (nő vagyok), 3 éves koromban, akkor apukám el is hagyott, később anyukám is lepasszolt végleg a nagyszülőknek. Férjem 16 éves volt amikor elváltak a szülei. Anyukája alkoholista volt. Nem nagyon törődtek vele a szülei. Semmi nem látszik rajta, nem sérült. Én régebben sokat sírtam anyukám miatt (1-2 éve is), és amikor kicsi voltam, jártam pszichológushoz is, apukám miatt.
Mindketten iszonyat sokat tanultunk az élettől, a rossz példát a szüleinktől, de semmilyen szinten nem befolyásolja a kapcsolatunkat az, hogy a szüleink elváltak...
Nálunk is ez a helyzet, lassan másfél éve vagyunk együtt. Az én szemszögemből megnehezíti a kapcsolatot az, hogy a szüleim elváltak (vagyis inkább az, hogy együtt voltak). Nem tudok megbízni a férfiakban, félek, hogy a párom megcsal, vagy elherdálja a pénzét, pedig semmi jelét nem adja ennek. Igyekszem fejlődni és elfogadni, hogy benne bízhatok.
Az ő szemszögéből pedig (ő nagyon kicsi volt, amikor elváltak, és konkrétan magára hagyták), nagyon rosszak a kommunikációs képességei, mert soha senki nem kérte ki a véleményét a családban. Apahiányos, így szeret idősebb emberekkel barátkozni és anyahiányos, ezért sok szeretet kell neki.
Szerintem azért sokkal inkább befolyásolja a kapcsolatot, hogy kinek hány testvére van, és hogy hanyadik gyerek.
párommal 5 éve vagyunk együtt, mindketten egykék, és elvált szülők gyermekei. az apjáról legalább annyira rossz véleménnyel van mint én az enyémről, nem ok nélkül.
ő anno elhatározta, h nem lesz olyan féreg mint az apja, én meg elhatároztam, h nem állok össze olyan suttyóval mint a saját apám :)
anyukáinkkal nagyon jó, szeretetteljes, bizalmi viszonyunk van. ki tudjuk mutatni az érzéseinket egymás felé, ezzel sosem volt gond.
apróbb kis problémák néha vannak, de elsimítható kategória, nincs befolyással a jövőnkre.
annyi markáns különbség van, hogy míg én ellenzem a házasságot, addig ő erősen pártolja. megkérte a kezem, de hárítottam. az esélyét sem szeretném megadni egy válásnak, viszont közös gyermeket nagyon szeretnék majd a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!