Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van élet azután, hogy lemond...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van élet azután, hogy lemond egy anya a gyermeke felügyeletéről?

Figyelt kérdés

Már-már önzőségnek tarom, hogy ragaszkodom a kisfiamhoz, amikor a napnál is világosabb, hogy az édesapjánál és élettársánál mindene meg lehetne és igazán szeretik is. Ezidáig javarészt egyedül neveltem, de mindig azon voltam, hogy az édesapjával is jó legyen a kapcsolata. Ez szerencsére sikerült is. Nem tudok neki anyagilag biztonságot nyújtani, nem megoldott a lakáshelyzetem, munka, stb... Gyermekelhelyezés megváltoztatását már kérte az apuka, per folyamatban.

Nekem csak a szeretetem van, amit adhatok neki és a szívem megszakadna ha elveszíteném, de tudom, az ő érdekeit kell szem előtt tartanom...

Tapasztalatok hasonló élethelyzetekből???

2013. máj. 25. 12:58
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
37%
tapasztalat nincs szerencsére, csak vélemény: egy gyereknek az anyjára van a legnagyobb szüksége. Ha az apjánál jobban lenne biztosítva a jövője, vagy a megélhetése, adjon több gyerektartást az apja. Lemondani semmi pénzért nem mondanék le a gyerekemről.
2013. máj. 25. 13:00
 2/31 anonim ***** válasza:
44%
Nekem nem lenne életem azután.
2013. máj. 25. 13:02
 3/31 anonim ***** válasza:
88%

A legjobb barátom járt hasonló helyzetben.

Az ő szülei akkor váltak el, amikor 2 éves volt, és az anyukánál helyezték el, aki szívességből lakhatott, rezsiért egy ismerőse lakásában. Amikor ez a lehetőség megszűnt, teljesen kiborult, gyakorlatilag nem volt hová mennie, így került a kisfiú az apukához (és a nagymamához), egy kertes házba. Gyakorlatilag napi kapcsolatban voltak az anyukával, annak ellenére, hogy nem éltek együtt, és a mai napig is jó a kapcsolatuk.

Kicsit jobban belegondolva, ott és akkor ez volt a legésszerűbb döntés, és attól még, mert nem az anyával él a gyerek, lehet tartani a kapcsolatot.

2013. máj. 25. 13:03
 4/31 A kérdező kommentje:
Félek, nekem sem lenne életem azután. De ez nem rólam kell, hogy szóljon. Csak a gyermekemről és az Ő érdekeiről...
2013. máj. 25. 13:06
 5/31 anonim ***** válasza:
64%

Attól is függ szerintem, hogy hány éves a kisfiú...

Meg attól is, hogy mit jelent számodra, hogy nem tudsz anyagi biztonságot nyújtani? Ennetek nincs mit, vagy "csak" új játékra nem telik?

2013. máj. 25. 13:07
 6/31 anonim ***** válasza:
80%
Az anyagi biztonság az most azt jelenti, hogy új ruhát kap, vagy turkálóba jársz, vagy pedig azt, hogy mondjuk a mindennapi étkeztetése is gondot jelent? Nagyon nem mindegy....
2013. máj. 25. 13:09
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jó lenne, ha jobban kifejtenéd.

Amúgy, amikor elváltak a szüleink, apukámnál maradtunk 2 évig, mert anyum hasonló helyzetben volt. Naponta járt hozzánk, hozta a kaját ételhordóban, reggel suli előtt jött és megcsinálta a hajam stb. Szóval nem "hagyott el" minket. Amint rendbe jött, lett lakás, munka minden, visszaköltöztünk hozzá. Onnantól is 3 munkája volt egyszerre, éjjel nappal gürizett, de felnevelt minket hármunkat.

De ha apuka hajlandó több gyerektartást fizetni és ezzel meg lenne oldva, akkor jó. Bár ha bíróságra ment, akkor nem hiszem, hogy így lesz.

2013. máj. 25. 13:13
 8/31 A kérdező kommentje:
Édesanyámhoz tudnék menni Vele jelenlegi élettársi kapcsolatomból (nem az apa), aminek hamarosan vége. 4,5 éves. Munkám nincs, illetve nem lenne, mert a Mama 120 km-re lakik tőlünk, vidéken. Jelenleg még nincsenek megélhetési problémáink, de úgy lenne. Édesanyám nem nyugdíjas, tehát vigyázni sem tudna rá annyit, hogy rendesen tudjak munkát vállalni.
2013. máj. 25. 13:13
 9/31 anonim ***** válasza:
38%

A gyereknek az anyja mellett van a helye, és én direkt úgy oldanám meg hogy közel mennék az apához, több gyerektartást kérnék, de meg is engedném hogy többet is legyenek együtt.

Én nem mondanék le a gyerekemről soha, enni akkor is kapna ha a szüleimnél élnénk egy szűk kis szobába szegénységben.

Gyerekem még nincs, de én csak akkor mondanék le róla ebben az esetben ha halálos beteg lennék maximum, és már a kórház lenne a lakhelyem életem végéig.

2013. máj. 25. 13:18
 10/31 anonim ***** válasza:
94%
Én az én lányomtól semmiképpen nem tudnék megválni,viszont látom a környezetemben a fiús anyukáknál,hogy,ha jó az apa,egy fiút kamaszkorában már jobb ha az apa regulázza és a férfi mintát látja nap,mint nap maga előtt.
2013. máj. 25. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!