Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 éve elváltam a férjemtől van egy közös kislányunk aki most 4 és fél éves . Mi a teendőm?
Ok, viszont a válás óta eltelt 3 év... Azóta bőven lett volna alkalom rendezni az időzített bombaként ketyegő közös számlát a kimerített hitelkerettel együtt. Valamiért ez egyikőtöknek sem volt fontos, az okát csak Ti tudhatjátok...
Jogi úton elméletileg követelheted a pénzt az exedtől, de sajnos az már más kérdés, hogy milyen eredménnyel:(
??? Olyan nincs jogilag, hogy "nem hajlandó más számlára elküldeni a gyerektartást", viszont annak sincs sok köze egy hitelkeret visszatöltésének, hogy Te elvesztetted a munkahelyedet. Ok, persze, hogy csökkentette a bank a hitelkeretet, ha nem érkezett oda elég pénz, viszont ez azon a tényen nem változtat, hogy valamikor közösen kimerítettétek a keretet és az igazából sose lett visszatöltve, csak mindig az odaérkező fizetéssel szinten tudod tartani az állandó tartozást. A kamatait folyamatosan fizeted most is.
Tény, hogy a váláskor a hitelkeret ezek szerint ki volt merítve, tehát azt a hitelt mindig görgetni fogod magad előtt a kamataival együtt, amíg egyszer vissza nem fizeted úgy, hogy a fizetésed már pluszban érkezzen oda.
Nem tudom, hogy mekkora összegről van szó. Elvileg a hitelkeret fele a férjed tartozása, de a vagyonmegosztás óta rengeteg idő eltelt, azt lezártnak tekintettétek, éltétek tovább az életeteket. Elsiklottál az egész fölött, most vagy lenyeled, hogy ez történt, vagy jogi úton követeled tőle. Megéri ? Van bejelentett munkája ? Neked kell eldönteni, mert hogy magától nem fizet, az látszik.
Az biztos, hogy én másik számlára kérném a továbbiakban a pénzt, az pedig nem kívánságműsor a részéről, hogy az általad megadott új számlaszámra utalja-e, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!