Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ez tényleg igaz lehet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez tényleg igaz lehet?

Figyelt kérdés
Most adtam be a válókeresetet, és külön élünk a férjemmel. Szerinte egy héten egyszer köteles vagyok az anyját ideengedni, hogy lássa a babánkat.Igaz ez?
2009. okt. 14. 10:12
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem vélemény kell.Sajnos van, hogy utóbb derül ki a másikról, hogy milyen rossz ember, akkor pedig már késő.Szerintem más is járt így.És ha én úgy vélem, hogy csak árt a gyereknek a jelenléte, nem hiszem, hogy bármit tud ellenem tenni.Max.kapok pénzbírságot.
2009. okt. 14. 12:43
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Kérelmezheti,hogy nála legyen a gyermek elhelyezve,azonkívül rendőrséget kérheti a láthatás betartására,ha van bírósági ítélete.(magyarul bemegy egy rendőr és kiviszi a gyereket)

A pénzbüntetés is százezres nagyságrendű lehet.

Nem bántani akarunk,csak felnyitní a szemedet,hogy a jog nem áll melletted és ha a férjed meg a családja "olyan",akkor nagyon rosszul járhatsz.

2009. okt. 14. 12:53
 13/20 A kérdező kommentje:
Ne hülyéskedjetek már!Tisztességes, becsületes nő vagyok egy pár hónapos babával. Jóhogy már nem viszi el a rendőr. Szerintem ez butaság. Írja már meg valaki, akinek hasonló tapasztalata van.
2009. okt. 14. 13:05
 14/20 A kérdező kommentje:
Amúgy meg a férjem mire kérelmezi a gyerek elhelyezést?Semmije nincs, sokszor még munkahelye se...meg az anyjánál lakik.
2009. okt. 14. 13:06
 15/20 anonim ***** válasza:
63%

1. A gyerekelhelyezést kérheti, de ilyen kis gyereknél nem fogja megkapni.

2. A láthatást biztosítanod kell, a gyerek 3 éves koráig akár a lakásodon, 3 éves kor után elviheti

3. Amíg nem vagytok elválva, addíg bármikor elviheti a gyereket, hiszen az apja. Bármikor ogajöhet, hogy nálad nézze meg.

4. A válástól függetlenül is perelheti a láthatást, és meg ís ítélik neki. A nincs munkája és az anyjánál lakik nem érv.

Figyelj a baráti körben pár válást végigéltem. A közös megegyezésesen kívól mindenki azt gondolja a másikról, hogy csak most derült ki, hogy milyen és azt is gondolják, hogy árt a gyerek fejlődésének, ha találkozik vele.

Egy párkapcsolat megromlása soha nem az egyik fél hibája, hanem mindkettőé. Ha már - a te hibádból is - nem családban fog felnőni a gyereked, akkor legalább ilyen bosszúhadjárattal ne foszd meg az apjától és a családjától.

2009. okt. 14. 13:30
 16/20 A kérdező kommentje:
Az apjától nem fosztom meg.De pl. a nagyapja jó, ha háromszor látta, őt eddig sem érdekelte, nem most kell játszani az eszüket:(
2009. okt. 14. 14:53
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem téged visz el a rendőr,hanem a kapcsolattartást segíti elő.Magyarul elkíséri a láthatásra az adott felet.

(egyébként ennek egyik legelrettentőbb példája az volt,amikor a Németországba élő apa részére ítélt fiuért kimentek.Talán néhány videómegosztón még fent van.Ha van ítélet,akkor azt végrehajtják.Egyébként aki nem tartja be a törvényeket az nem "túl"tisztességes,nem gondolod?)

2009. okt. 14. 15:16
 18/20 anonim ***** válasza:

13.30:bizony jó eséllyel pályázik az apa,ha az anyára bizonyítják,hogy érzelmileg labilis.Amit bizonyíthat az eltiltás is.Ha az apa indít pert elhelyezésre,akkor 40% esélye van megnyerni(ma már több is).

A hároméves nemvihetős SEMMILYEN jogszabályba nincs,ez egy kialakult ítélkezés,ami egyre jobban kezd háttérbe szorulni.(jogiforum.hu)

Egyébként igazad van!

2009. okt. 14. 15:21
 19/20 anonim ***** válasza:
31%

Én elhiszem, hogy frusztrált vagy, mert szétment a házasságod, de ezt ne csináld.

Pár hónapos a babád és a nagyapja már háromszor látta. Rendben. Sok nagyapának ennyi sem jut, mert pl. messzebb lakik. És gondolod, hogyha ilyen stílusban viszonyulsz a férjed szüleihez, akkor ők eddig szívesen jöttek?

Vitatkozhatunk itt órágig, a lényeg, hogy teljesen mindegy ki mit csinált, mit mondott eddig, a nagyszülőknek is jár a láthatás és én a helyedben nem provokálnám őket, hanem megegyeznék.

(A bíróság elírhat láthatást pl. a gyámhivatal helyiségében, akkor viheted oda 2 hetente a gyereket és mehetsz érte délután. Az jó lenne? Nézd már a gyerek érdekét)

2009. okt. 14. 15:25
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne hallgass itt a sok hülyére! Komolyan ne! Itt nem értik meg, hogy van olyan nagymama, aki csak rossz hatással lehet a gyerekre. A férjed nem viheti el a babád, hacsak te meg nem engeded neki. Hiába nem váltatok el. Nem teheti meg, amíg 3 éves nem lesz. A tárgyaláson a bíró oktatta ki a férjemet, hogy mit képzel. A nagymamának biztosítani kell valamennyi láthatást, de nem tudom mennyit. Ő se viheti el,csak a lakásodon nézheti a jelenlétedben. Szerintem a férjed jól mondta:heti 1x.
2009. okt. 14. 15:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!