Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miert van ennyi penzehes ex...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miert van ennyi penzehes ex feleseg, ex baratno?

Figyelt kérdés
Miert kell a bort is lehuzni az aparol? Egy anya ugy vallaljon gyereket, ha tud is rola gondoskodni, ne csak a penz lebegjen a szemuk elott.. Irrealis gytartasi osszegeket kovetelnek, 40-50-60-70 ezreket. Ez szinte mar fizetes... Anya vagyok, egyedul nevelem a gyerekem. 15ezres gytartast kapok, de az apuka ezen felul vasarol a gyerekenek, aminek orulok. Sokkal jobb, es nem erhet tamadas.. Ismeroseim korebe olyanok vannak h amulok es bamulok... Lakas koveteles amihez semmi koze az asszonynak stb... Tenyleg erdekelne mire jo, illetve nem lenne jobb bekessegben?? Apak is tobbet tennenek a gyerekekert.. Igy csak marad a negativ kritika es valljuk be, jogosan
2013. jún. 11. 11:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Hát igen, ítélkezünk meg általánosítgatunk félinformációkból. Semmi nem fekete vagy fehér, meg kellene hallgatni mindkét felet. Sokat csak a harc miatt harcolnak egymással, ez szerintem is csúnya dolog. De mégis azon vitatkoznak, hogy a gyereknek jogos -e ennyit vagy annyit fizetni. Ezt nehezen tudom megérteni, mert ez milyen rossz egy gyereknek, hogy ő számokat jelent, szinte felbecsülik őt anyagilag. Pedig nem is ez kellene legyen a lényeg, hanem hogy a gyerek ne sérüljön és jó élete legyen, biztonságos, szeretetteljes. És ez mindegy, hogy a fizetésem hány százalékába kerül, amíg az anyját szeretem, de ha már nem, akkor sajnálom ugyanazt a pénzt a gyerektől?
2013. jún. 11. 12:51
 12/34 anonim ***** válasza:
54%

" És ez mindegy, hogy a fizetésem hány százalékába kerül, amíg az anyját szeretem, de ha már nem, akkor sajnálom ugyanazt a pénzt a gyerektől?"

Nem akarom a férfiakat védeni, de azért nagy általánosságban a nő marad a lakásban, a férfinak ugyan abból a pénzből plusz albérletet és rezsit is kell fizetnie. Mert míg együtt voltak addig két fizetésből megvolt a lakhatás persze több jutott a gyerekre.

2013. jún. 11. 12:54
 13/34 anonim ***** válasza:
76%
Ez igaz, többnyire az marad a lakásban, akinél a gyerek marad. Mert annak már kevesebb lehetősége marad újra felépíteni mindent. Gyerek mellett nem lehet túlórázni, plusz munkát vállalni,külföldre menni dolgozni egy jobb fizetésért. Állásinterjún az az első kérdés, van -e gyerek. Merd megmondani, hogy egyedülálló anya vagy, esélytelen az állás. Ha beteg a gyerek és táppénzre mész, kirúgnak. Ha nyáron bezár az óvoda 1 hónapra, nagyon sok pénzbe kerül megoldani a felügyeletet, hacsak nincs egy nagyszülő. Nagyon sok tényező van, nagyon összetett dologról vitázunk. De mindig a gyerek érdekeit tartja szem előtt a bíróság, nem az anyáét vagy az apáét, és szerintem ez így van rendjén, mert a gyerek nem tehet semmiről.
2013. jún. 11. 13:00
 14/34 A kérdező kommentje:
Igen mondhatni szerencses vagyok.. Nagy szerelem volt, tervezett gyerkoc, de az elet ugy hozta beleszeretett masba. En elengedtem, nem fogok martirkodni h egyedul maradtam.. Hisz en is akartam a gyereket. Neki volt haza ott eltunk, eszembe nem jutott volna ott maradni hisz nem az enyem, pedig a fizum nagy resze odament. Szerencsere orokoltem egy lakast, felujitasra szorul aprankent meg lesz.. Igen olvastam itt kerdeseket, amikrol kibuktam.. En joban vagyok az exferjemmel es a parjaval, barmikor elvihetik a gyereket, nem nezem ok mibol elnek es hogyan hisz nincs hozza kozom. Lehet kulturaltan is valni. Igy pl szamithatok ra, ha ugy van elmegy erte isibe, viszi edzeni stb. Gyerekunk nem serult lelkileg es hiszem azert van mert nem martuk egymast.. Nem koveteloztem, ugyis megvesz neki mindent. Szerintem az apak tobbsege igy allna hozza ha hagynank h apak maradhassanak....
2013. jún. 11. 13:04
 15/34 anonim ***** válasza:

"Gyerek mellett nem lehet túlórázni"

Ezért lenne jó pl a közös felügyelet,akkor mehet akár túlórázni is Szerintem a gyereknek a legjobb is a közös felügyelet, csak nagyon sok anya nem akarja.

Állásinterjún az az első kérdés, van -e gyerek. Merd megmondani, hogy egyedülálló anya vagy, esélytelen az állás.

2013. jún. 11. 13:07
 16/34 anonim ***** válasza:

"Állásinterjún az az első kérdés, van -e gyerek. Merd megmondani, hogy egyedülálló anya vagy, esélytelen az állás."

Már az elsőt sem kérdezheti meg nem hogy a másikat, törvény tiltja.

A betegségre szintén a közös felügyelet a megoldás.

2013. jún. 11. 13:08
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó dolog, hogy ilyen értelmesen álltok hozzá a dologhoz, kérdező! Biztosan emiatt kezeli jól a helyzetet a gyerek is, hisz nem háborúztok, jóban vagytok. Ritka az ilyen, sajnos, ebben egyetértek veled! De hidd el, nem mindig a nő hibája ez, én a 7-es válaszban leírtam az én példámat, és a gyerekemet 5 évig nem is kereste az apja, pedig szép nyugodtan elváltunk, nem veszekedtünk, nem követeltem semmit, mindent elfogadtam, amit akart. Ha rajta múlna, a gyerek éhen is halhatna, pedig ő jómódban él. De nem érdekel, megoldom. Csak neked könnyebb, mert a férjed is partner ebben! Kívánom, hogy ez maradjon így, mindig tudjatok ilyen nagyszerűen együttműködni!:)
2013. jún. 11. 13:14
 18/34 anonim ***** válasza:

Ja, a közös felügyelet sok mindenre megoldás lenne, nagyon jó találmány. Én fel is kínáltam ezt a gyerekem apjának, mikor válófélben voltunk, hallani sem akart róla. Nem tudja ezt megoldani, azt mondta.

A munkáltató meg sok mindent nem tehetne meg, amit márpedig megtesz, és mikor én egy éve munkát kerestem, mindenhol megkérdezték, van -e gyermekem, és még azt is, betegség esetén meg tudom -e oldani, hogy ne kelljen otthon maradnom.

2013. jún. 11. 13:21
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

" Egy anya ugy vallaljon gyereket, ha tud is rola gondoskodni, ne csak a penz lebegjen a szemuk elott.."

Persze, de általában nem egy anya vállal gyereket, hanem egy férfi és egy nő, közös döntés után. Innentől kezdve a felelősség is közös, és bár sok történetet hallok, amiben vagy a férfi, vagy a nő a sárosabb, de ÁLTALÁBAN a férfi az, aki utána éli világát, párkapcsolatot kezd, dolgozik, míg a nőnek marad a rohanás a gyerekek után, a munkahelyre, trükközés a csekkekkel, a randizás meg olyan szervezést igényel mint egy Hold-utazás.

Ráadásul az nem korrekt elvárás, hogy egy házasságban (ÁLTALÁBAN!!!) a nő marad otthon a gyerekekkel, ha beteg akkor neki kell táppénzre menni, ő nem tud túlórázni, az ő karrierje akad meg, szóval az ő fizetése reked meg, ezután elvárni, hogy a közösen vállalt gyerekeket egymagában tartsa el, az nem tisztességes.

" Irrealis gytartasi osszegeket kovetelnek,"

Vannak akik tényleg elszálltak, de a gyerek elég sokba kerül.

"15ezres gytartast kapok"

Na ez pont 15 ezerrel több, mint amit én kapok a két gyerek után gyerektartásként. Apuka csóró, megegyeztünk, amit tud akkor ad, ráadásul a láthatás is rugalmas.

"Apak is tobbet tennenek a gyerekekert.."

...és a volt férjem a rugalmas láthatás, szinte nulla gyerektatás mellett sem képes többet tenni a gyerekeiért, minthogy időnként jópofizik velük. Nekem a legnagyobb segítség az lenne, ha többet lenne velük, néha átvállalná a leckéket, de neeeem, ahhoz ő fáradt.

Az az apa, aki akar foglalkozni a gyerekével, az akkor is fog, ha az asszony citromként facsarja ki (ismerek ilyet is!), úgyhogy ez nem igaz, hogy ha kevesebbet kérnének az asszonyok, akkor apukák jobban összekapnák magukat.

2013. jún. 11. 13:29
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

"Már az elsőt sem kérdezheti meg nem hogy a másikat, törvény tiltja."

Ja, és ha az állásinterjún közlöd, hogy törvény szerint nem kérdezheti meg, akkor ki is röhöghet... Az állást meg fújhatod.

"A betegségre szintén a közös felügyelet a megoldás."

Magyarázd már meg lécci ezt a férfiaknak, jó???

Az enyémek nem betegesek, 99%-ban takonykór miatt kellett otthon maradniuk, amivel csak közösségbe nem mehettek, de attól még jól voltak. Szerinted apuci hányszor vállalta be, hogy inkább ő marad otthon, és én menjek dolgozni úgy, hogy az én keresetem amúgy is több mint a kétszerese volt az övének? Egyszer sem! Mert csak. Mert a teafőzés anyuci dolga, mi az hogy otthon maradjon....

2013. jún. 11. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!